Kitti ​és a Holdfény-mentőakció (értékelés és nyereményjáték)

 


Kitti anyukája egy igazi szuperhős, és egyszer a kislány is azzá fog válni, de egyelőre még fél az esti sötéttől. Aztán egy nap felbukkan egy segítséget kérő kandúrnak, akinek köszönhetően Kitti talán korábban is szuperhőssé válthat, mint gondolta! Tartsatok bloggereinkkel ezen az aranyos blogturnén, kalandozzatok Kittivel a holdfényben, és játsszatok velünk! A turné végén a Móra kiadó jóvoltából egy szerencsés olvasónk meg is nyerheti a mesekönyvet!




Kiadó: Móra Könyvkiadó, 2021
Oldalszám: 124 oldal
ISBN: 9789634865728
Eredeti cím: Kitty and the Moonlight Rescue
Fordító: Varró Zsuzsa
Illusztrálta: Jenny Lovlie


A könyvet ITT tudod megrendelni!


Fülszöveg:

Varázslatos kaland a telihold fényénél
Kitti családja egészen rendkívüli: anyukája szuperhős, és Kitti tudja, hogy különleges képességeit használva egy napon belőle is hős válik majd. Ez a nap azonban a vártnál hamarabb érkezik el, amikor Figaró, a kandúr megjelenik a kislány szobájának ablakában, hogy segítséget kérjen. De az éjszakai világ elég félelmetes – lesz-e Kittinek elég bátorsága, hogy kimerészkedjen a sötétbe, és nekivágjon egy izgalmas kalandnak a holdfényben?

Véleményem:

Aki ismer, jól tudja, hogy mind a gyerekkönyveknek, mind a macskáknak nagy rajongója vagyok, így nem volt kérdés, hogy elolvassam Paula Harrison aranyos kis kötetét. A Móra Kiadó újdonsága egy sorozatindító darab, melyben megismerhetünk egy különleges képességekkel rendelkező kislányt, és persze sok-sok cicát is, akik központi szerepet töltenek be Kitti kalandjaiban. A könyv elsősorban a kisiskolás korosztályt célozza meg, de a saját példám is mutatja, hogy a felnőttek is jól szórakozhatnak a könnyed, kedves történeten. 


A történtünk főhőse egy Kitti nevű kislány, aki nem akármilyen családba született. Édesanyja ugyanis igazi szuperhős, aki éjjel macskajelmezben járja a városi háztetőket, hogy segítsen a bajba jutottakon. Bár a kislány örökölte anyukája képességeit, még igen távol áll attól, hogy ő maga is hős legyen, úgy érzi, még meglehetősen félénk és fiatal az ilyesmihez. A szükség ugyanakkor úgy hozza, hogy kénytelen idejekorán felnőni a feladathoz, ugyanis egy este, miután anyukája már elindult a szuperhős-műszakra, váratlan vendég toppan be hozzá egy Figaró nevű cica személyében. Figaró elmeséli, hogy rettenetes hangok szűrődnek ki a közeli óratoronyból, a környékbeli állatok nagyon megijedtek, és szükségük van egy hősre, aki utánajár a dolognak. Bár Kitti először nagyon fél, mégis győzedelmeskedik benne a segítő szándék, így saját macska-jelmezében útra kel, hogy kiderítse, mi a különös hang forrása. 

Később kiderül, hogy az éktelen sivalkodás egy apró kismacskából származik, aki fent ragadt az óratoronyban, és nem mer lejönni onnan. Igazából innen kezdődik a történet tanulságosabb része, hiszen azáltal, hogy találkozik valakivel, aki még nála is félénkebb, Kitti számára sokkal könnyebbé válik bátran viselkedni és példát mutatni a gyámoltalan állatkának. A sikeres cicamentés során tehát sokat tanul önmagáról, új barátokat szerez, és a kaland végére készen áll arra, hogy maga is a szuperhősök nyomdokaiba lépjen. 


Maga a történet szerintem meglehetősen egyszerű, de nem a szó rossz értelmében, hiszen jól felépített, kerek kis mese, melyben találunk pozitív értékeket és mondanivalót. Mind az emberi, mind az állati karakterek kedvesek és szerethetők, a cicák különösen aranyosra sikeredtek. Kitti egy igazán szimpatikus kislány, akivel könnyű azonosulni, hiszen amellett, hogy szuper képességei vannak (mennyire menő már, hogy valaki tud beszélgetni a macskákkal!), teljesen hétköznapi problémákkal és félelmekkel küzd. Ha valamit kritikaként kellene kiemelnem, akkor az legfeljebb az lenne, hogy nekem hiányzott egy icipici plusz, lehetett volna például több humor a kötetben, bár belátom azt is, hogy ez valahol a felnőtt olvasó igénye, a 6+-os korosztály számára szerintem nagyon rendben van a szöveg és az illusztráció is. 

És ha már illusztráció: nekem nagyon tetszettek Jenny Lovlie rajzai, egyedivé tette őket a fekete-narancssárga színvilág, ami kölcsönzött egy csöpp halloween-i hangulatot is a lapoknak. Az egész kiadvány nagyon igényesre sikeredett egyébként, imádom benne az apró részleteket, mint például a macskatappancs-nyomos oldalszámokat vagy a csillogó elemeket a borítón. Akinek tetszik a bevezető rész, szerencsére nem kell folytatás nélkül maradnia, ugyanis a hírek szerint már előkészületben van a Kitti és a Tigriskincs nevű kötet is. Én a magam részéről biztos be fogom szerezni, kíváncsi vagyok, hogy a most már magabiztosabb kislány milyen kalandokba fog keveredni nyávogó barátaival.


Értékelésem: 5/4
Kinek ajánlom? Kisiskolás kortól bárkinek, aki szereti a cicákat és a szuperhősöket, és szeretne egy kedves történetet olvasni a bátorságról.

Nyereményjáték:

Kitti álöltözetében merészkedik ki a holdfénybe, abból merít erőt az esti kalandhoz, de nem csak ő segít szuperhősi álruhában másoknak! Minden állomáson elrejtettünk egy képet, amin hasonló hősök találhatóak, és nektek ki kell találnotok a mese CÍMÉT, amiben szerepelnek!
Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.

a Rafflecopter giveaway

Állomáslista:
04.07. - Könyv és más
04.09. - Utószó
04.11. - Spirit Bliss Sárga könyves út
04.13. - Csak olvass!

Megjegyzések

  1. Szia! Ne haragudj de a nyereményjátékhoz csak én nem látom a képet? :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! A kép el van rejtve a bejegyzésben, csak kattintás után lesz látható. :)

      Törlés

Megjegyzés küldése