Halálka 2.- Halálka ​és az undok unokaöcs (értékelés és nyereményjáték)

Legújabb turnénk során egy igazán különleges mesehős nyomába eredünk: ő nem más, mint Halálka, a zombikislány, aki a Málladozó Villában lakik Néhay nénikéjével és számos más, rettentő szellemes lénnyel. Barbara Cantini mesesorozatának első részéből megtudhatjuk, hogyan szerez Halálka barátokat, míg a második részben titokzatos eltűnések után nyomozhatunk és megismerhetjük a kislány undok unokaöccsét is. Tartsatok hat bloggerünkkel, akik mindkét kötetről leírják véleményüket, és nyerjétek meg a Könyvmolyképző Kiadó által felajánlott példányokat!

Kiadó: Könyvmolyképző, 2019
Oldalszám: 48 oldal
ISBN: 9789634577355
Eredeti cím: Mortina e l'odioso cugino
Fordító: Andó Gabriella
Illusztrálta: Barbara Cantini


A könyvet ITT tudod megrendelni



Fülszöveg:

Ezt az újabb történetet olvasva meghalsz a nevetéstől!

Halálka és a legjobb barátja, Bu Song, az albínó agár Néhay nénivel él, és azzal töltik a napjaikat, hogy a Málladosó Villa szellemeivel játszadoznak.

Egy nap azonban váratlan dolog történik: gyerekek – Halálka barátai – érkeznek a faluból, mert egy rejtélyes meghívást kapnak, Néhay néni pedig köddé válik.

Vajon köze van mindehhez Zsírbertnek, Halálka utálatos unokaöccsének, aki nemrég érkezett látogatóba Néhay nénihez?

Az immár huszonhárom nyelvre lefordított Halálka nemzetközi sikere után itt van a zombilányka újabb története. Ha elolvassátok, meg fogtok halni a nevetéstől.

Véleményem:

Pont egy hete nagy lelkesedéssel számolhattam be nektek a Könyvmolyképző Kiadó egyik friss mesekönyvéről, a Halálkáról, ami Barbara Cantini rendkívül szerethető és humoros munkája. Én még azon melegében elolvastam a második részt is, hiszen elég rövid terjedelmű könyvecskékről van szó, bár szerencsére ebben az esetben is igaz, hogy a részletgazdag illusztrációk hosszasan magukra tudják vonni az ember figyelmét. Ebben a második történetben megismerhetünk egy új szereplőt, nevezetesen Zsírbertet, aki Halálka meglehetősen utálatos és fennhéjázó unokatestvére. Közben a zombikislány új barátai látogatóba érkeznek a Málladozó Villába, ahol különös események zajlanak, és még Néhay néninek is nyoma vész. Vajon sikerül a gyerekeknek kideríteni, milyen furcsaság történik az egyébként is meglehetősen különös házban?



Halálka ebben a történetben is egy végtelenül szerethető, vidám és kedves teremtés, aki zombi volta ellenére éppen emiatt cseppet sem félelmetes. A cselekmény kiindulópontját az jelenti, amikor egy átlagos napon látogató érkezik a villába. Ez a látogató Zsírbert, az első pillantásra roppant ellenszenves kisfiú, aki Halálka unokatestvéreként mutatkozik be. A kislány korábban sosem hallott a fiúról, de ami még ennél is meglepőbb, Néhay néni sem említette, hogy meghívta volna. Amikor Halálka a rejtély nyomára akar bukkanni, szembesül azzal, hogy a néni eltűnt, és a házban lakó egyik szellem vagy különös szerzet sem tud semmit a hollétéről. Közben sorra érkeznek emberi barátai is, akik szintén arra hivatkoznak, hogy meghívást kaptak a villába. Az ügy kezd egyre furcsább lenni, de a gyerekek találékonyságának köszönhetően azért sikerül fényt deríteni az igazságra. És közben még az is kiderül, hogy Zsírbert talán nem is olyan haszontalan és utálatos, mint elsőre gondolnánk.



A két kötet nem függ össze szorosan egymással, csupán annyiban, hogy itt is találkozunk az első részben már megismert szereplőkkel. De egyébként szigorúan véve akár önállóan is olvasható ez a könyv. Maga a történet elég rövidke, csupán 48 oldal, de arra éppen elegendő, hogy a cselekmény megfelelően felépüljön és lezáruljon. Talán annyi hiányérzetem volt az első részhez képest, hogy az itteni sztorit egy kicsit erőltetettebbnek éreztem, és kevésbé fedeztem fel benne erkölcsi tanulságokat. Ha viszont kizárólag a szórakoztatás szempontjából értékelem a kötetet, akkor abszolút megállja a helyét, mivel a mesében szereplő figurák nagyon helyesek, az illusztráció pedig egyszerűen káprázatos. Most is az a helyzet, hogy szinte minden lapon el lehet veszni, annyira sok részlet és apró poén van a rajzok között elrejtve, tényleg olyan érzése van az embernek, mintha egy ódon, kísértet-járta kastélyban sétálgatna. Olyan gyerekeknek, akik szeretik a szellemes-zombis-vámpíros dolgokat, nagyszerű választás lehet, hiszen ezekben a mesékben úgy találkozhatnak kedvenceikkel, hogy az ne legyen sem félelmetes, sem bármilyen formában agresszív. És természetesen a felnőtt olvasó is megtalálhatja a számításait, mert az a fajta humor, amit Cantini alkalmaz, kortól és nemtől függetlenül mindenki számára élvezhető. Alig várom a további köteteket! :)



Értékelésem: 5/4,5
Kinek ajánlom? Kisiskolás kortól bárkinek, aki szereti a szellemes történeteket és a szerethető szörnyeket, no meg az igényes és frappáns illusztrációkat.

Nyereményjáték:

Jelenlegi nyereményjátékunkban olyan tárgyakat és lényeket kell megtalálnotok, melyek fontos szerepet játszanak Halálka kalandjaiban vagy a Málladozó Villában. Minden bejegyzésben elrejtettünk néhány kiemelt betűt, ezeket a helyes sorrendbe téve írjátok be a megfelelő szót a rafflecopter doboz megfelelő helyére!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

a Rafflecopter giveaway

Állomáslista:
02.03. -Könyv és más (1. rész)
02.04. -Hagyjatok! Olvasok! (1. rész)
02.05. -Csak olvass! (1. rész)
02.06. -Olvasónapló (1. rész)
02.07. -Spirit Bliss Sárga könyves út (1. rész)
02.08. -Sorok között (1. rész)
02.09. - Hagyjatok! Olvasok! (Extra)
02.10. -Könyv és más (2. rész)
02.11. -Hagyjatok! Olvasok! (2. rész)
02.12. -Csak olvass! (2. rész)
02.13. -Olvasónapló (2. rész)
02.14. -Spirit Bliss Sárga könyves út (2. rész)
02.15. -Sorok között (2. rész)

Megjegyzések