Februári összegző



Elég meglepő, hogy már megint eltelt egy hónap, az pedig csak igazán, hogy a naptár szerint ma elkezdődött a tavasz. Nálunk egyelőre még javában tombolnak a mínuszok, úgyhogy tavasz ide vagy oda, az időjárás éppen megfelelő arra, hogy egy meleg takaróval bevessük magunkat kedvenc olvasósarkunkba egy jó kávéval és könyvvel.:)

Sajnos mennyiségileg ebben a hónapban sem sikerült annyit olvasni, amennyit szerettem volna, de a minőséget tekintve nincs okom panaszra. Mostanában egyébként is figyelek arra, hogy csak olyan könyveket válasszak be, amiket előrejósolhatóan szeretni fogok, az pedig külön öröm, ha a sok jó olvasmány közül egy-két új kedvencet is sikerül avatni. 

Rakomány:


Ez a hónap kicsit visszafogottabb lett, mint a január, legalábbis a beszerzett könyvek tekintetében. 7 új kötettel gazdagodott a polcom (vagyis pontosabban az asztalom, mert a polcot lassan át kellene rendeznem, hogy felférjenek rá az új könyvek), amik között akadnak recenziós példányok, névnapi ajándék, illetve a Book a Sloth Club februári dobozában talált regény (a Mesélő Budapest kakukktojás a képen, mert az még januári szerzemény, de most sikerült végre sort kerítenem rá).

Olvasások:

Ahogy mondtam, elég karcsú volt a hónap az öt elolvasott könyvvel, melyek a következők voltak:

Kevin Costner – Jon Baird: Felfedezők Társasága
 André Aciman: Szólíts a neveden
 Sarah Pinborough: 13 perc
 Jill Santopolo: A fény, amit elvesztettünk
 Tittel Kinga: Mesélő Budapest

A jó hír viszont az, hogy mind az öthöz elkészült a blogbejegyzés is, melyeket a borítókra kattintva érhettek el.

     

  


Kedvencet kiemelni mindig nagyon nehéz, főleg akkor, ha a maga nemében minden olvasmány jónak bizonyult, de ebben a hónapban gondolkodás nélkül rá tudom vágni, hogy Jill Santopolo A fény, amit elvesztettünk című regénye tette rám a legnagyobb hatást. Tulajdonképpen én magam is meglepődtem, mert a romantikus regények nem szoktak a kedvenceim között landolni, de ez a történet annyira emberi, szép és különleges, hogy biztosan nem utoljára vettem a kezembe.

Élet a blogon:

A januárban induló HiSztorik című rovat ebben a hónapban is dübörgött, legutóbb Sam Barone: A birodalom hajnala, illetve Michael Curtis Ford: Róma bukása – Egy letűnt kor regénye című műveiről olvashattatok Jehuka tollából. 

Most sajnos a játékokra irányult kicsit kevesebb figyelem, de azért februárban is sikerült egy szuper darabról értékelést írnom, méghozzá a Timeline- Történelmi eseményekről.

.

A Könyv extrákkal rovatot először elárasztotta a koffein, utána kicsit kitavaszodott, így készült el a kávéval festett könyvjelző és a virágmintás kulcsos medál (ó, csak ne kellene annyit várni az igazi virágokra!).
Szerencsére megint tele vagyok ötletekkel, úgyhogy már csak arra kell törekednem, hogy időm is legyen ezeket mind elkészíteni.



Élmények:

A hónap utolsó napján sikerült a koleszos gyerekekkel eljutnunk a Body kiállításra, amit ezúton is jó szívvel ajánlok mindenkinek, akit nem taszít egy ilyen jellegű gyűjtemény. Aki jobban el szeretne mélyedni a biológiában, vagy esetleg az anatómiai ismereteit szeretné megtámogatni, annak mindenképpen érdemes egyszer eljutnia ide, ráadásul a csoportos belépő mellé idegenvezetés is járt, melynek keretében egy nagyon kedves és talpraesett fiatal lány vezetett minket végig a termeken. Hamar el is röpült az ott töltött majdnem két óra, és üdítő módon (szinte) senki sem nyafogott, hogy mikor megyünk már haza.:)

Részlet a kiállításból. Kép forrása: www.bodykiallitas.hu


Csecsebecsék:

Mivel könyvekre nem költöttem túl sokat ebben a hónapban, úgy gondoltam, megérdemlek néhány új Funko-figurát, úgyhogy ezúttal a Trónok Harca-gyűjteményemet gyarapítottam néhány darabbal. Már el is foglalták méltó helyüket a polcokon, de egy kép erejére azért összeálltak.:)


Én nagyon bízom benne, hogy februárban is találtatok a blogon számotokra érdekes tartalmat, legyen szó akár egy ígéretes könyvről, vagy valamilyen új ötletről. És természetesen találkozunk márciusban is! ;)









Megjegyzések