Februári összegzőElég meglepő, hogy már megint eltelt egy hónap, az pedig csak igazán, hogy a naptár szerint ma elkezdődött a tavasz. Nálunk egyelőre még javában tombolnak a mínuszok, úgyhogy tavasz ide vagy oda, az időjárás éppen megfelelő arra, hogy egy meleg takaróval bevessük magunkat kedvenc olvasósarkunkba egy jó kávéval és könyvvel.:)

Sajnos mennyiségileg ebben a hónapban sem sikerült annyit olvasni, amennyit szerettem volna, de a minőséget tekintve nincs okom panaszra. Mostanában egyébként is figyelek arra, hogy csak olyan könyveket válasszak be, amiket előrejósolhatóan szeretni fogok, az pedig külön öröm, ha a sok jó olvasmány közül egy-két új kedvencet is sikerül avatni. 

Rakomány:


Ez a hónap kicsit visszafogottabb lett, mint a január, legalábbis a beszerzett könyvek tekintetében. 7 új kötettel gazdagodott a polcom (vagyis pontosabban az asztalom, mert a polcot lassan át kellene rendeznem, hogy felférjenek rá az új könyvek), amik között akadnak recenziós példányok, névnapi ajándék, illetve a Book a Sloth Club februári dobozában talált regény (a Mesélő Budapest kakukktojás a képen, mert az még januári szerzemény, de most sikerült végre sort kerítenem rá).

Olvasások:

Ahogy mondtam, elég karcsú volt a hónap az öt elolvasott könyvvel, melyek a következők voltak:

Kevin Costner – Jon Baird: Felfedezők Társasága
 André Aciman: Szólíts a neveden
 Sarah Pinborough: 13 perc
 Jill Santopolo: A fény, amit elvesztettünk
 Tittel Kinga: Mesélő Budapest

A jó hír viszont az, hogy mind az öthöz elkészült a blogbejegyzés is, melyeket a borítókra kattintva érhettek el.

     

  


Kedvencet kiemelni mindig nagyon nehéz, főleg akkor, ha a maga nemében minden olvasmány jónak bizonyult, de ebben a hónapban gondolkodás nélkül rá tudom vágni, hogy Jill Santopolo A fény, amit elvesztettünk című regénye tette rám a legnagyobb hatást. Tulajdonképpen én magam is meglepődtem, mert a romantikus regények nem szoktak a kedvenceim között landolni, de ez a történet annyira emberi, szép és különleges, hogy biztosan nem utoljára vettem a kezembe.

Élet a blogon:

A januárban induló HiSztorik című rovat ebben a hónapban is dübörgött, legutóbb Sam Barone: A birodalom hajnala, illetve Michael Curtis Ford: Róma bukása – Egy letűnt kor regénye című műveiről olvashattatok Jehuka tollából. 

Most sajnos a játékokra irányult kicsit kevesebb figyelem, de azért februárban is sikerült egy szuper darabról értékelést írnom, méghozzá a Timeline- Történelmi eseményekről.

.

A Könyv extrákkal rovatot először elárasztotta a koffein, utána kicsit kitavaszodott, így készült el a kávéval festett könyvjelző és a virágmintás kulcsos medál (ó, csak ne kellene annyit várni az igazi virágokra!).
Szerencsére megint tele vagyok ötletekkel, úgyhogy már csak arra kell törekednem, hogy időm is legyen ezeket mind elkészíteni.Élmények:

A hónap utolsó napján sikerült a koleszos gyerekekkel eljutnunk a Body kiállításra, amit ezúton is jó szívvel ajánlok mindenkinek, akit nem taszít egy ilyen jellegű gyűjtemény. Aki jobban el szeretne mélyedni a biológiában, vagy esetleg az anatómiai ismereteit szeretné megtámogatni, annak mindenképpen érdemes egyszer eljutnia ide, ráadásul a csoportos belépő mellé idegenvezetés is járt, melynek keretében egy nagyon kedves és talpraesett fiatal lány vezetett minket végig a termeken. Hamar el is röpült az ott töltött majdnem két óra, és üdítő módon (szinte) senki sem nyafogott, hogy mikor megyünk már haza.:)

Részlet a kiállításból. Kép forrása: www.bodykiallitas.hu


Csecsebecsék:

Mivel könyvekre nem költöttem túl sokat ebben a hónapban, úgy gondoltam, megérdemlek néhány új Funko-figurát, úgyhogy ezúttal a Trónok Harca-gyűjteményemet gyarapítottam néhány darabbal. Már el is foglalták méltó helyüket a polcokon, de egy kép erejére azért összeálltak.:)


Én nagyon bízom benne, hogy februárban is találtatok a blogon számotokra érdekes tartalmat, legyen szó akár egy ígéretes könyvről, vagy valamilyen új ötletről. És természetesen találkozunk márciusban is! ;)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések