Álruhában - Vágymágusok 1. (értékelés és nyereményjáték)


A Könyvmolyképző Kiadó elhozta nekünk On Sai legújabb történetét, a Vágymágusok első részét, mely az Álruhában címet viseli. Ennek örömére a Blogturné Klub hat bloggere bemutatja Szépvölgyi Rianna grófkisasszony izgalmakkal teli kalandját, melyben férfiként kell helytállnia, miután egy katonai toborzás során összecserélik ikertestvérével, Roannal.
Tartsatok velünk, ismerjétek meg a Vágymágusok világát, és vigyétek haza a kiadó által felajánlott könyv egy példányát.


Kiadó: Könyvmolyképző, 2019

Oldalszám: 304 oldal
ISBN: 9789634577270


A könyvet ITT tudod megrendelni



Fülszöveg:

Lehet barátság férfi és nő között?


Szépvölgyi Rianna egy eldugott völgy grófkisasszonya, aki bogaras atyjával és zenész ikeröccsével él. Rianna férfiruhában van, amikor balszerencséjére találkozik Ras parancsnokkal, aki a hazaérkező hírhedt Kartal hercegnek gyűjt katonákat.
Riannát összecseréli az ikertestvérével, és magával viszi.
Ha rájönnek, hogy Rianna lány, kiirthatják felségárulásért a családját.
Vajon sikerül visszacserélnie magát, mielőtt lelepleződik?
De mit tegyen addig a férfiasan vonzó Ras, a magát mutogató jóképű Mort és a vad Lidérc közelében, ha a mágiája csalogatja a férfiakat?
Míg a hercegre várnak, valaki vadászni kezd a csapatra.
Rianna nem számíthat másra, csak az eszére, és egy hajmeresztő szövetségesre, miközben őket lesi a természet, ami hol a halálukat akarja, hol pedig illetlenül valami mást.

„…amikor reggelente álmosan felnézel a tornyokra vagy megcirógatod a falat, az ember azt kívánja, bárcsak ő lenne a kezed alatt.”

Véleményem:

Sokáig vacilláltam, hogy vajon ez a könyv nekem való-e, kicsit elrettentett, hogy a "vágymágus" szócska talán (az én ízlésemhez képest) túl sok erotikus tartalmat takar. Aztán, mivel a regényen megtalálható az ifjúsági címke is, megnyugtattam magam, hogy valószínűleg ez még bőven a komfortzónámon belül fog maradni. Ráadásul korábban már meggyőződhettem arról, hogy On Sai-nak olvasmányos stílusa és nagyon jó humorérzéke van, és nem szerettem volna elszalasztani egy könnyed, szórakoztató hazai fantasy-t, főleg, hogy egyébként is pártolom a magyar könyvek népszerűsítését. Száz szónak is egy a vége, próbát tettem a Vágymágusok első kötetével, amit nem is bántam meg, mert a kezdeti zötyögős belerázódás után nagyon megszerettem Rianna történetét. 

Az elképzelt világot, amiben járunk, számos természetfeletti elem színesíti, és az egészet átjárja a mágia és a varázslat. A nemesi származású Rianna egy viszonylag elszigetelt völgyben él bogaras apjával és ikerfivérével, akivel a megszólalásig hasonlítanak egymásra, és ezzel az adottságukkal gyakran élnek is, amikor egymás bőrébe bújnak, hogy megtréfáljanak másokat vagy kibújjanak egy-egy feladat alól. A testvérek mindketten mágikus erővel rendelkeznek, de míg Roan esetében ez nem jelent különösebb problémát, addig Riannának igyekeznie kell titokban tartani valódi képességeit. Ő ugyanis a szipolyok közé tartozik, akiket félnek és rettegnek szerte a királyságban.

A világ felépítéséből, társadalmi berendezkedéséről és hierarchiájáról csak keveset tudunk meg, de az kiderül, hogy egy királyságban járunk, ahol elég érzékeny a politikai helyzet. Egyrészt szóba kerülnek bizonyos külső fenyegetések is (gondolom, ezeknek majd inkább a további részekben lesz szerepük), másrészt a király utódai között is ellentétek vannak, és még az sem eldöntött, ki követi őt a trónon. A cselekményünk abból a szituációból indul ki, hogy az egyik lehetséges várományos, Kartal herceg számára gyűjtenek katonákat szerte a birodalomban, méghozzá olyanokat, akik értenek a mágiahasználathoz. Pechére Rianna éppen az öccsének adja ki magát, amikor megérkeznek a toborzók, és helyette őt viszik magukkal a várba a próbákra és a kiképzésre. A lánynak innentől kezdve nem csak valódi képességeit, hanem igazi kilétét is titkolnia kell, mert ha nem sikerül, azzal veszélybe sodorhatja az egész családját. 



Sejthető, hogy egy ilyen kiinduló helyzet- nemesi származású lány egy rakás férfi között- rengeteg komikus szituációt hoz maga után, ráadásul végig izgulhatunk is, hogy Rianna megállja a helyét és ne lepleződjön le. Közben megismerkedünk pár fontosabb szereplővel, például a rejtélyes Lidérccel, aki kezdetben nagyon ellenséges a lánnyal, később mégis úgy tűnik, csak rá számíthat, amikor egy titokzatos merénylő kezdi megtámadni a mágustanoncokat. Sokáig nem lehet biztosan tudni, ki melyik oldalon áll és milyen hátsó szándékok és motivációk irányítják az eseményeket, ráadásul Rianna ereje olyan oldalát is kezdi megmutatni, amivel még ő maga sem volt korábban tisztában. És hát tekintve, hogy szipolyként hatással van a férfiakra, azzal a problémával is meg kell küzdenie, hogy milyen szemmel néznek így rá a többiek, akik azt hiszik, egy lányos és puhány fiúval van dolguk. 

Nagyon tetszett a regényben a mágia természete és ábrázolása. A legfőbb szerepe a természeti elemeknek van, és a mágusok elsősorban a tüzet tudják manipulálni. Ugyanakkor a természet is reagál a mágusok jelenlétére és erejére, és adott esetben küzd is ellenük, ha túl sok férfi energia gyülemlik fel bizonyos helyeken. Érdekes volt, hogy ebben a rendszerben a mágia alapvetően összekapcsolódik a szexuális vággyal, ami a legtöbb esetben finoman pajzán és szórakoztató jeleneteket idézett elő (volt olyan is, ami nekem már kicsit túlzás volt, de szerencsére a humor átlendített ezeken), és sok lehetőséget rejt magában a későbbi történetszövés szempontjából. További pozitívum, hogy a legtöbb szereplő nagyon szerethető, Rianna mellett Ras és Lidérc voltak az abszolút kedvenceim. Riannában különösen tetszett, hogy jól megfér benne az ártatlanság és idealizmus a rátermettséggel és ravaszsággal. Az, hogy számára a szeretet a legfőbb mozgatóerő a dolgokhoz és személyekhez való viszonyulásban, különleges karakterré teszi a hasonló regények viszonylatában. Az egyetlen apró hiányérzetem abból adódott, hogy a korábban említett politikai-hatalmi háttér nem volt túl részletesen elmagyarázva, de bízom benne, hogy a folytatásokban sor kerül erre is.



Összességében szerettem ezt a történetet, annak ellenére, hogy eleinte kicsit nehezen rázódtam bele, a végére már nagyon a szívemhez nőtt. Mágia, kaland, intrika, és egy adag finom (hangsúlyozom, tényleg finom és az ifjúsági kategórián belül mozgó) erotika, álruhás főhős, bonyolult érzelmi kapcsolatok- egyszóval minden benne van, ami egy mozgalmas fantasztikus történethez kell, amivel kikapcsolódni szeretnénk. A vége ráadásul eléggé olyanra sikeredett, hogy azonnal akarjam a folytatást, úgyhogy nagyon remélem, hogy nem kell majd rá nagyon sokat várni. :)

Értékelésem: 5/4
Kinek ajánlom? Aki egy belevaló, álruhába bújt női főhősre vágyik, aki sokszor kenterbe veri a férfiakat, emellett sok izgalomra és humorra, vágjon bele nyugodtan. 

Nyereményjáték:


Mostani játékunk során olyan, Riannához hasonló lányokat, nőket keresünk, akik a másik nem uralta területeken úgy próbálnak meg érvényesülni, hogy férfinak álcázzák magukat.

Minden állomáson találtok egy képet az adott álruhás hölgyről, nektek pedig azt kell kitalálnotok, mi az illető álneve (ha nincs/nem derül ki, a rendes nevét írjátok). Fontos: csak és kizárólag álnévre vagyunk kíváncsiak!
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!

Feladvány:


a Rafflecopter giveaway

Állomáslista:
01/05 Dreamworld
01/07 Dreamworld - Idézetek
01/09 Könyv és más
01/11 Könyvvilág
01/13 Hagyjatok! Olvasok!
01/15 Spirit Bliss Sárga könyves út
01/17 Kelly és Lupi olvas

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések