A sárkány jele (értékelés és nyereményjáték)Sárkányok, farkasok, vámpírok, tündék és megannyi mágikus lény keveredik a legújabb Zafír Pöttyösben, amit a Parázs társszerzője, Jaymin Eve jegyez.

A vicces és izgalmas kötetről a Blogturné Klub bloggerei mesélnek, és ha velünk játszol, 1 példányt meg is nyerhetsz a kötetből.
(Szuperlények börtöne 1.)

Oldalszám: 328
Kötéstípus: kartonált
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft.
Eredeti cím: Dragon Marked
Fordító: Mergl-Kovács Bernadett
ISBN: 9789634574576
Várható megjelenés: 2018.11.06


A könyvet ITT tudod megrendelni!


Fülszöveg:


Mi ​történik, ha olyan titok kerül napvilágra, ami nemcsak felforgatja az egész eddigi életedet, hanem halálos veszélybe is sodor?
A huszonkét éves Jessa Lebron rendkívül éles érzékekkel megáldott farkasváltó, akinek figyelmét a levegő legapróbb rezdülése sem kerüli el. Mégis döbbenten értesül a hírről, hogy anyja, aki születése után nem sokkal elhagyta őt, visszatér a falkához, és olyan titkokat tár fel, melyek gyökeresen megváltoztatják a lánya életét.
Kiderül, hogy Jessa a sárkány jelét viseli, ezért halálos veszély fenyegeti. A billogos alakváltók ugyanis arra hivatottak, hogy feltámasszák az ősi, vérszomjas sárkánykirályt – ezért bármi áron, de el kell pusztítani őket.
Jessa szeretne többet tudni a jelről, és kíváncsisága végül Vanguardba, a hírhedt börtönbe juttatja, ahol paranormális bűnözőket tartanak fogva. Szerencsére nem kell egyedül szembenéznie a nehézségekkel, mivel legjobb barátja, a sárkányváltó Braxton Compass is vele tart. Tervet kovácsolnak, hogy magukat és a sárkány jelét viselő alakváltókat kiszabadíthassák.
De vajon képesek lesznek-e megakadályozni, hogy a sárkánykirály feltámadjon poraiból?

Véleményem:

A természetfeletti lényeket felvonultató történetek gombamód szaporodtak az utóbbi években, akár a könnyedebb, ifjúsági kategóriában, akár a new adult műfaján belül. Azt nem mondanám, hogy falom az ilyen típusú könyveket, de időről időre szeretek elolvasni párat azok közül, amiknek a fülszövege felkelti az érdeklődésemet. A Sárkány jele éppen megfelelő választásnak tűnt, hiszen van benne egy csomó minden, amit szeretek (vagány női főhős, alakváltók, sárkányok stb.), gondoltam, nagy bajom nem lehet, ha próbát teszek vele.

A történet egy connecticuti kisvárosban, Stratfordban játszódik, ahol kizárólag paranormális lények élnek, elzárva az emberek figyelő tekintetétől. Mindenféle lény megtalálható itt, amit csak el tudunk képzelni, a vámpíroktól kezdve a sellőkön át a varázslókig. Ebben a kis közösségben él a 22 éves Jessa, aki farkasváltóként tengeti mindennapjait, és néhány éven belül komoly pozícióra tehet szert a természetfelettiek tanácsában. Addig azonban a papírforma szerint még hátra lenne néhány gondtalan év, amit tanulással, pasizással, illetve a legjobb barátaival, a Compass-ikrekkel tölthetne, ha anyja váratlan felbukkanása nem fordítana mindent a feje tetejére. Ráadásul a nő nem egyedül érkezik, hanem magával hoz egy olyan családtagot is, akinek Jessa még a létezéséről sem tudott. Ahogyan arról sem, hogy magán viseli a sárkány jelét, amit még gyermekkorában varázslattal elfedtek rajta. A természetfelettiek körében ez felér egyfajta ördögi jellel: a legenda szerint a billogot viselő egyének egyszer majd összefognak, hogy életre keltsék a gonosz sárkánykirályt, a feltételezések szerint azért, hogy aztán uralmuk alá vonják a paranormálisok közösségét. Jessa egyszerre fél a próféciától, másfelől kíváncsi is: mindig is érezte, hogy farkas énje mellett lakozik benne egy másik, hatalmasabb erő is, ami csak arra vár, hogy felszínre törhessen. Az intrika és a hatalomvágy a természetfelettiek körében is mindennapos, és mivel Jessa családja igen befolyásosnak tekinthető, sokan állnak sorban, hogy félreállítsák őket és szövetségeseiket. Koholt vádak alapján meg is rágalmazzák a Compass-fiúkat, hogy aztán a titkos börtönbe, Vanguardba száműzhessék őket. Szép lassan kiderül, hogy ebben a börtönben sem biztos, hogy csak olyanok vannak, akik tényleg megérdemlik a büntetést, Jessa és barátai éppen ezért szeretnék mielőbb kideríteni, hogy pontosak kik mozgatják a szálakat és milyen megfontolásból. Egyik kalamajkából keverednek a másikba, és közben azzal a problémával is meg kell küzdeniük, hogy mit is jelent és milyen következményekkel jár pontosan a lány titkos jele.

Nos, maga a háttér és a cselekmény szerintem jó alapot nyújtott ahhoz, hogy egy izgalmas, dögös és szórakoztató regény bontakozzon ki a lapokon, de ez a lehetőség véleményem szerint csak részben lett kiaknázva. Jessa karaktere tetszett, engem emlékeztetett a Vérmacskák-sorozat Faythe-jére. Kicsit meggondolatlan és forrófejű, de jó a humora, helyén van a szíve és mindent megtenne a szeretteiért. Érdekes szereplők voltak a Compass-ikrek is: természetesen négy szívdöglesztő srácról beszélünk, akik mind különböző fajokat képviselnek: Maximus vámpír, Jacob tünde, Tyson varázsló, Braxton pedig sárkányváltó. Velük kapcsolatban volt egy erősebb hiányérzetem, úgy éreztem, csak Braxton karaktere lett igazán kidolgozva (és ha őszinte akarok lenni, szerintem rajta is lehetett volna még mit dolgozni). A legérdekesebbnek Louis, a varázsló figuráját találtam, ő volt az, aki segített Jessa jelét elrejteni kiskorában, és biztos vagyok benne, hogy még tartogat számunkra meglepetéseket a következő részekben.Szóval ahogy utaltam rá, kicsit felemás érzéseim vannak. Mert ugyan a kiindulási alap egész jó volt, kicsit azt éreztem, hogy ebben a történetben több lett volna a potenciál. Nem volt unalmas, jó poénok voltak benne és lehetett kicsit izgulni is, de nekem hiányzott, hogy kicsit összetettebb legyen a sztori. A konfliktusok, vészhelyzetek túl könnyen oldódtak meg, és a háttérről is keveset tudtam meg. Persze ezt részben megmagyarázhatja, hogy sorozatról beszélünk, és az írónő nem akart mindjárt az első kötetben előhúzni minden (vér)nyulat a cilinderből, de én jobban szeretem, ha nagyobb figyelmet fordítanak a cselekmények mozgatórugóira. Így is kellemes órákat okozott, de azért ritkán volt olyan érzésem, hogy nem tudom letenni. Ettől függetlenül mindenképpen szavazok egy esélyt a folytatásnak, különösen amiatt, hogy az első kötet elég izgalmasan lett lezárva. Jessát pedig sikerült megkedvelnem, úgyhogy remélem, nem kell sokat várni arra, hogy folytatódjanak a kalandjai.

Értékelésem: 5/3,5
Kinek ajánlom? A könnyedebb fantasy-k rajongóinak, illetve azoknak, akik kedvelik a természetfeletti lényeket és a tökös női főszereplőket.

Nyereményjáték:

A kötetben számos természetfeletti fajt megismerhetsz, így a játékunk során is erre koncentráltunk. A feladatod egyszerű: sorolj fel legalább 1 olyan könyvet, amiben találkoztál az adott állomáson lévő fajjal.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Feladvány:

Mely könyv(ek)ben találkoztál az én fajommal: TÜNDE

a Rafflecopter giveaway

Állomáslista:

10.13. - Ambivalentína
10.14. - Sorok Között
10.15. - Könyv és más

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések