A ​tacskó Pradát visel (értékelés és nyereményjáték)

 

A Central Könyvek gondozásában jelent meg A tacskó Pradát visel szívmelengető, romantikus és persze humoros regénye, amelyről ezúttal a blogturné négy tagja is elmondja a véleményét. Amennyiben ti is kíváncsiak vagytok a történetre, tartsatok velünk és játsszatok a kiadó által felajánlott példányért.




Kiadó: Central Könyvek, 2022
Oldalszám: 408 oldal
ISBN: 9789636140472
Eredeti cím: The Dachshund Wears Prada
Fordította: Szieberth Ádám


A könyvet ITT tudod megrendelni!


Fülszöveg:

Hogy ​kezdesz újra mindent, ha életed legnagyobb baklövését több mint egymillióan tekintették meg?

Gyémántok az örökkévalóságnak? Ugyan már! Internet az örökkévalóságnak, sőt a net maga az örökkévalóság! Isla Thompson közösségimédia-konzultáns ezt a saját bőrén tapasztalja meg, amikor az élő videója virális lesz, de nem azért, amiért kéne. Rémálmaiban egy hónap múlva is kísért a pillanat, amikor tönkretette egy ifjú sztárocska karrierjét, és Manhattan legnagyobb ívben kerülendő munkavállalója lett.
De nem engedheti meg magának azt a luxust, hogy bujdokoljon, míg elmúlik a virtuális méreg hatása. Ugyanis nemcsak magáért felel, hanem a tizennégy éves húgáért, Daniért is, így muszáj dolgoznia, hogy továbbra is legyen fedél a fejük fölött. Elvállalja hát az első adódó munkát: kutyacsősznek szegődik egy Camilla nevű, csillogó szőrű, ádáz természetű pokolfajzat mellé.
Amikor már egy hete hurcolja kutyajátszóházba, állatmédiumhoz, meg még ki tudja, hova, kezdi gyanítani, hogy a tacskó inkább ugat, mint harap – és ez a gazdájára, Theo Garrisonra is igaz. Islát, aki addig hivatásszerűen próbálta szerethetővé varázsolni az embereket, meglepi, hogy Theo örömmel bújik a harapós természetű remete álarca mögé. Pedig valójában nem kiállhatatlan mizantróp, hanem egy kedves, jó humorú fickó. Ám Isla kizárólag úgy tekinthet rá, mint a munkaadójára. Hiszen ha beleszeretne, vissza kellene húzódnia a férfi világába, a fényűzés bástyái mögé, és akkor lemondhatna az álmairól. Ő azonban jó példát akar mutatni a húgának: arra szeretné tanítani, hogy érdemes kergetnünk az álmainkat, még akkor is, ha ez kockázattal jár…


Véleményem:

Meglehetősen ritkán szoktam chick lit-eket olvasni, de úgy éreztem, most szükségem van arra, hogy egy kicsit kilépjek a komfortzónámból, így esett a választásom Stefanie London regényére. Bár a híres film, amit megidéz a cím, annyira nem tartozik a kedvenceim közé, kíváncsi voltam, mit nyújthat számomra egy könnyed, romantikus regény, amiben egy négylábú játszik központi szerepet. Mindenesetre azt magam sem gondoltam volna, hogy ennyire közel kerül majd a szívemhez A ​tacskó Pradát visel. Lássuk csak, mitől is működik olyan jól ez a kedves, humoros, érzelmes történet. 


A regény két főszereplővel dolgozik, kiknek sorsát egy igazán karakteres és erős személyiségű tacskó fonja össze. Isla korábban a közösségi média területén dolgozott, az volt a feladata, hogy fiatal sztárok útját egyengesse a különböző felületeken. Miután egy munkája során rettenetes bakit követ el, a szakma azonnal kiveti magából, ő pedig kétségbeesetten keres magának új állást. Ráadásul nem csak magáról kell gondoskodnia, hanem tizennégy éves kishúgáról, Daniről is, miután édesanyjuk sok évvel ezelőtt elhagyta őket. A másik főhősünk a gazdag családból származó Theo, kinek híres szülei meghaltak egy tragikus balesetben, és aki most az őt felnevelő nagymamáját is elveszítette. A férfi szinte remeteként, csak a munkájának él, nem nyilatkozik a sajtónak és senkit sem enged közel magához, így leginkább bosszúság fogja el, amikor megtudja, imádott nagyija ráhagyta Camilla nevű, kiállhatatlan és mufurc kutyáját. Theonál sorra váltják egymást a kutyacsőszök, egyikük sem tud megbirkózni az undok szőrgombóccal, míg egy nap véletlenül összefut Islával, aki annyira kétségbeesett, hogy örömmel vállalja el a kutyaszitterkedést. 

Akik olvastak már életükben legalább egy romantikus könyvet, nyilván kitalálják, hová fog kifutni a történet. Adott a magányos, zárkózott és gazdag férfi és a vidám, optimista, eltökélt, de szegény lány, akik szép lassan egyre jobban meg tudnak nyílni egymásnak. Ha szigorúan nézem, tulajdonképpen eléggé sablonos és kiszámítható a cselekmény, mégsem éreztem úgy, hogy unnám, mert az írónő rengeteg érzést és melegséget vitt bele a regénybe, ami engem most teljesen elvarázsolt és lekötött. Nyilván kellett ehhez a is, hogy legyen valami plusz fűszer a történetben, és erre nagyszerűen alkalmas volt Camilla karaktere, aki a gazdájához hasonlóan sok tüskét hordoz a szívében, de kellő türelemmel és szeretettel azért közel lehet férkőzni hozzá. 

A regényben nincsenek szerintem világmegváltó gondolatok, viszont azokat az üzeneteket, amiket fontosnak tart, következetesen és szépen végigviszi. Ilyen például, hogy merjünk nagyokat álmodni és megvalósítani önmagunkat, és hogy akkor is álljunk fel és rázzuk meg magunkat, amikor valami nagyon súlyos hibát vétünk. De ugyanígy fontos üzenet az is, hogy a fájdalom és veszteség ellenére kell, hogy bízzunk az emberekben, mert ha elzárjuk a szívünket a fájdalom elől, akkor ugyanúgy kizárjuk a boldogság lehetőségét is. Szerintem nagyon jól sikerültek a karakterek a regényben, mind Isla, mind Theo figurája szerethető volt, és ami fontos, hogy nagyszerűen működött köztük a kémia. És persze ott van Camilla is, aki igazi egyéniség, szinte láttam magam előtt egy-egy jelenetnél, ahogy lesajnáló vagy éppen utálkozó képet vág. :)

Összességében ez egy nagyon olvasmányos, könnyed, csupaszív történet, ami abszolút alkalmas arra, hogy kicsit kikapcsolja az embert a szürke hétköznapok után. Bár a legnagyobb hangsúly a romantikus szálon van, szerintem azoknak is érdemes tenni vele egy próbát, akik hozzám hasonlóan nem ebben a műfajban utaznak elsődlegesen. Aki pedig az állatokat, különösen a kutyákat kedveli, annak egyenesen kötelező olvasmány, ugyanis Camilla személyében egy igazán egyedi és szerethető kis hőst kapunk, aki képes arra, hogy a legzordabb szíveket is meglágyítsa. 

Értékelésem: 5/4,5
Kinek ajánlom? A könnyed, romantikus történetek kedvelőinek, és persze minden tacskó-rajongónak. 

Nyereményjáték:

A játékunk során különböző kutyafajtákról fogtok képeket látni minden állomáson. A feladat, hogy beírjátok a Rafflecopter doboz megfelelő sorába az adott kutyafajta nevét.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Feladvány:

a Rafflecopter giveaway

Állomáslista:
10.23. Könyv és más

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések