Halloween blogturné 2022 - társasjáték ajánló

 

Üdvözlet minden szellemnek, vámpírnak, vérfarkasnak, boszorkánynak, és az összes egyéb entitásnak a Blogturné Klub borzongatóan jó Halloween turnéján! Nem tudod mit csinálj Halloweenkor? Tarts velünk, segítünk kitalálni! Kövesd az egész napos turnénkat, mely során szuper könyveket, filmeket, finomságokat és egyéb kreatív ötleteket ajánlunk, hogy az év legborzongatóbb ünnepe valóban szuperül sikerüljön. Inspirálódj, játssz, és legyél Te négy nyertesünk egyike!



Lassan hagyomány a blogon, hogy a tematikus blogturnék keretében általában társasjáték-ajánlókat hozok. Az olvasás mellett talán ez a második legnagyobb szenvedélyem és kedvenc időtöltésem, és mindig jó, ha sikerül valakinek olyan játékot ajánlanom, ami sok önfeledt élményt nyújt számára a jövőben. A tavalyi évtől eltérően most a válogatás elsődleges szempontja nem az volt, hogy véres-rémes tematikájú játékokat hozzak, inkább olyan darabokat próbáltam válogatni, amik tökéletesen alkalmasak egy halloween-i házibuliba, akár nagyobb társaságba is. Na jó, azért persze nem álltam meg, és lesz az ajánlóban egy igazán ijesztő játék is, muhaha!


1. Kitchen Rush

A sok versengő társasjáték után néha felüdülés olyasmivel múlatni az időt, ahol össze kell dolgoznunk egymással. Erre ad tökéletes lehetőséget a Kitchen Rush, ahol egy étterem munkatársaivá válhatunk, akik a nulláról építik fel és egyre magasabb szinten működtetik konyhájukat. Ebben a játékban viszont rendesen fel kell kötnünk a gatyánkat, mert a feladatok időre mennek, be kell vásárolnunk, fel kell vennünk a rendelést, el kell készítenünk az ételt, és persze mosogatni sem árt, ha elfogy a tiszta edény. A Kitchen Rush egy igazán szórakoztató, kooperatív játék, ahol szimultán kell elvégeznünk a feladatokat és együttműködnünk ahhoz, hogy az éttermünk virágozzon és eredményes legyen. A játékfüzetben egyre nehezebb és összetettebb feladatokat találunk, mindehhez pedig csodaszép, variálható játéktáblát és minőségi alkatrészeket kapunk. Baráti társaságoknak szuper szórakozás, éppen ideális egy halloween-i házibuliba.



2. Csótánypóker

Nos, a denevérek, pókok és csótányok talán már jobban illeszkednek a halloween-i tematikába, a Csótánypóker keretében pedig egy egyszerű, de ötletes blöffölős játék keretében találkozhattok velük. A játékszabály pofonegyszerű, az egyik kártyánkat átadva egy társunknak állítunk valamit arról, milyen állat szerepel a kártyánkon - ő pedig vagy továbbpasszolja a kártyát, vagy ellenőrzi igazmondásunkat. De vigyázat, mert ha tévedünk, nálunk marad az undok bestia, és ha túl sok összegyűlik, vesztettünk! A végtelen egyszerűsége mellett nekem ez az egyik kedvenc partijátékom, 2-6 főig játszató (minél többen, annál jobb!), amikor előkerül, mindig garantált a fetrengve nevetés. 



3. Nem én voltam

Ha esetleg a halloween-i bulinkon gyerkőcök is jelen vannak, akkor érdemes olyan játékkal is készülnünk, ami számukra is élvezetes és könnyen megtanulható. Körülbelül fél éve ismerkedtem meg a Nem én voltam című játékkal, és instant szerelem lett. A pörgős kártyajáték alapszituációja, hogy valamilyen házi kedvenc odapiszkított a szőnyegre, mi pedig igyekszünk bevédeni saját állatkáinkat, hogy bizony nem ők csinálták, és próbálunk valaki mást gyanúba keverni. A vicces tematika mellett ez egy figyelmen, koncentráción és memórián alapuló játék, ami a szórakoztató funkció mellett nem mellesleg komoly fejlesztő hatásokkal bír. Persze ha csak felnőttek jövünk össze, akkor is tökéletesen megfelel, gyors és szórakoztató játék, ami szuper töltelék lehet két komolyabb darab között. 



4. Kartográfusok

Ha esetleg úgy alakulna a bulink, hogy nagy társaság jön össze és szeretne valamit játszani, akkor már nehezebb kicsit a dolgunk, a legtöbb játék ugyanis maximum 6 főig élvezetes. Ezért hoztam ide egy olyan kedvencet, amit bármilyen létszámmal játszhatunk, csak annyi a feltétel, hogy mindenki lássa az asztalra lehelyezett kártyákat. A Kartográfusok egy roll and write típusú társasjáték, ahol mindenkinek van egy saját térképe, amit a feladatoknak és céloknak megfelelően kell kiszíneznie, különböző tereptípusokkal benépesítenie. A cél, hogy végül minél több pontot szerezzünk, de extra csavarként némi orkhorda-támadás formájában bele is tudunk köpni egymás levesébe. Szerintem ez egy igazán relaxáló, mégis gondolkodós-számolgatós játék, ahol amellett, hogy mindenki a saját térképét szépítgeti, van lehetőség az interakcióra és némi konfrontálódásra is. 



5. Nightmare

Végezetül egy olyan játékot szerettem volna ajánlani, ami aztán abszolút kapcsolódik a Halloween-hez és a rémisztgetéshez. A Nightmare egy egész estés horror-kalandjáték, amit 4-5-en ideális játszani. A játékosok a Crafton gyerekek szerepébe bújhatnak, akik egy szörnyű gyerekkori tragédia után most évekkel később az igazság nyomába erednek. A feladatunk, hogy a szereplők bőrébe bújva vizsgáljuk meg az ódon, régi házat, bizonyítékokat gyűjtsünk és persze...nos, próbáljuk mindezt élve és ép ésszel megúszni. A játékban egy számítógépes oldal segít eligazodni, ami különféle vizuális- és hangeffektekkel garantálja a még teljesebb horror-élményt. Bevallom, nekem nagyon pozitív csalódás volt ez a játék, nem gondoltam volna, hogy ennyire be fog szippantani a hangulata, a barátainkkal egy igazán ijesztő és szórakoztató estét töltöttünk el vele, amit azóta is emlegetünk. :) 
 




Remélem, mindenki talált a kis válogatás között olyan játékot, amit szívesen kipróbálna. Most pedig, mielőtt elköszönnék, én is kitöltöm a Halloween Booktag-et, melynek a végén természetesen most is nyereményjátékot találtok! :)


Halloween-i booktag

Witching hour - Egy könyv, amelyben szellemek járnak


Az első, ami eszembe jutott, Meg Cabot A mediátor-sorozata volt, amit még régebben olvastam, de nagyon jól szórakoztam rajta. A főhős, Suzie ugyanis egy olyan lány, aki látja a szellemeket, az írónő pedig egy vidám, könnyed ifjúsági történetet kerekített az alapszituációból. És szerencsére a könyvben szereplő szellemek nem túl félelmetesek, így a rossz álmok miatt sem kell izgulnunk. :)


Töklámpás - egy rémisztő könyv, ami miatt este féltél lekapcsolni a lámpát


Erre egész konkrét és egyértelmű válaszom van, Leslie L. Lawrence Az ördög fekete kalapja volt ilyen. Körülbelül 12 éves koromban olvashattam, és annyira be voltam tojva tőle, mint azóta se semmilyen olvasmánytól. 


Zombiapokalipszis - Egy kellően vastag könyved, amivel akár egy (vagy több) zombival is végezni tudnál.


Szerencsére akad jó pár ilyen, ha támadnának a zombik, egy Helikon Kiadó-féle Shakespeare összessel kezdeném el gyakni őket, nem csak azért, mert óriási és nagyon nehéz, hanem reménykednék, hátha valami kultúra is ragad rájuk. :) 


Bosszúállók - Nevezz meg öt könyves karaktert, akikkel cukorkagyűjtésre vagy rémisztgetésre indulnál Halloween estéjén!


Egy cukorkagyűjtésre legszívesebben szimpatikus gyerekszereplőkkel mennék, a friss olvasmányélményeim alapján mondjuk a Leleményes lelencekkel (és nem azért, mert pont öten vannak, hanem mert igen szórakoztató társaság, szerintem imádnák a gyűjtögetést és a rémisztgetést:)). 


Adsz vagy Kapsz - Milyen halloween-i jelmezben várnád a cukorka kéregetőket?


Valószínűleg valamilyen boszorkány-jelmezben, mert még ahhoz találnék otthon a legtöbb hozzávalót a ruhásszekrényemben. :)


Szellemház - Milyen rémisztő dekorációval látnád el a lakásod/házad környékét?


Idén sajnos nem volt érkezésem túl bonyolult halloween-i dekorációt készíteni, de azért az évekkel ezelőtt beszerzett tököcskés mécsestartómat és lámpasoromat mindig kiteszem ilyenkor a szobában. Ha több időm lenne, akkor nagyon szívesen tennék ki a bejárathoz faragott tököket, vagy valamilyen pókos-denevéres dekorációt. 


Mi a kedvenc horrorfilmed?


Sajnos mostanában egyre ritkábban találok kedvemre való horrorfilmet, a pusztán ijesztgetős, jump scare-alapú darabokat nem igazán kedvelem. Az utóbbi időkben viszont abszolút kedvenc volt a Fehér éjszakák című film, ami nyomasztó alaphangulatával és zseniális képeivel éri el, hogy végig rettegjünk, miközben nézzük. 



Nyereményjáték:

Mostani játékunk során rémisztően jó filmeket keresünk. Minden állomáson találtok egy képet, nektek pedig nincs más dolgotok, mint az alapján megfejteni a mese vagy film címét és a megoldást beírni a rafflecopter megfelelő sorába. Amennyiben mindegyik állomást teljesítitek, esélyetek nyílik megnyerni a bloggereink által felajánlott nyeremények egyikét.
Figyelem! A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Csak magyarországi címre postázunk.

Feladvány:

a Rafflecopter giveaway

Állomáslista:

Megjegyzések

  1. Wow! A Nightmare tetszik a legjobban, de erre a játékra sose lenne bevállalós barátom... Mind fél... :'D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ú, pedig tényleg annyira jó volt, rendesen be voltunk tojva közben. :D

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések