A ​Kingdom of Flesh and Fire – Hús és tűz királysága (értékelés és nyereményjáték)

 


A Könyvmolyképző Kiadó jelentette meg Jennifer L. Armentrout Vér és hamu sorozatának második részét  Hús és tűz királysága címmel. Tovább folytatódik Poppy és Casteel története Atlantia felé tartó útjukon, árulások, véres harcok és érzéki kalandok közepette. Kövesd az állomásokat  és a játék megfejtéséért cserébe esélyed lesz megnyerni a könyvet a kiadó felajánlásában. 





Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó, 2022
Oldalszám: 658 oldal
ISBN: 9789635971077
Eredeti cím: A Kingdom of Flesh and Fire
Fordította: Rácz Kata


A könyvet ITT tudod megrendelni!


Fülszöveg:

Erősebb ​a szerelem a bosszúnál?

EGY ÁRULÁS…

Minden, amiben Poppy valaha hitt, hazugság, beleértve a férfit is, akibe beleszeretett. És nem igazán tudja, ki is ő valójában a Szűz fátyla nélkül. Azt viszont tudja, hogy semmi nem jelent rá akkora veszélyt, mint ő. A Sötét Szerzet. Atlantia királyfija. Aki azt akarja, hogy Poppy küzdjön ellene, és ez egy olyan parancs, aminek ezer örömmel engedelmeskedik. Lehet, hogy elrabolta, de sosem lesz az övé.

EGY DÖNTÉS…

Casteel Da’Neer hazugságai ugyanolyan megnyerőek, mint az érintése. Az igazságai pedig olyan érzékiek, mint a harapása. De Poppy csak rajta keresztül kaphatja meg, amit akar – hogy megtalálja a bátyját, Iant. Az, hogy együttműködik Casteellel, ahelyett, hogy ellene dolgozna, kockázatot rejt magában. A királyfi mégis minden lélegzetvételével kísérti őt, és azt kínálja fel, amire a lány mindig is vágyott. És Poppy túlságosan vakmerő, túlságosan kiéhezett ahhoz, hogy ellenálljon a kísértésnek.

EGY TITOK…

Azonban a nyugtalanság egyre fokozódik Atlantiában, miközben a királyfi hazatérését várják. Egyre többet suttognak háborúról, és Poppy az események kellős közepébe csöppent. Sötét titkok törnek felszínre, amelyek beszivárogtak a két királyság véráztatta bűneibe, és mindkét királyság bármit megtenne azért, hogy rejtve maradjon az igazság. De amikor megrázkódik a föld, és az ég vérezni kezd, lehet, hogy már túl késő.

Vesd bele magad!

Véleményem:

Idén áprilisban volt szerencsém olvasni Jennifer L. Armentrout sorozatindító kötetét, a Vérből és hamuból című kötetet, ami egyből be is lopta magát a szívembe. Mostanában egyre több félelemmel kezdek bele hosszabb, komplexebb sorozatokba, sajnos gyakori, hogy olyan sokat kell várni a folytatásra, hogy addig teljesen elfelejtem, mi történt az előzményekben. Meg is lepődtem hát, hogy relatíve milyen hamar kijött a Hús és tűz királysága című második rész, ami még monstrum-jellegével sem rettentett el: borzasztóan kíváncsi voltam, hogyan alakul Poppy története, és mi mindent fogok még megtudni az írónő által megálmodott és felépített világról. 

A regény cselekménye ott folytatódik, ahol az előző résznél abbamaradt, és ahol sok olvasóval egyetemben én is tövig rágtam a körmeimet a sok váratlan fordulat hatására. Hawke-ról kiderült, hogy végig szerepet játszott a lány előtt, és valójában ő Casteel Da’Neer, Atlantia királyi családjának tagja, aki fivérét szeretné kiszabadítani, és aki felnyitja Poppy szemét azzal kapcsolatban, hogy kik is valójában a Felemelkedettek és milyen célokra akarták őt Szűzként felhasználni. Bár alapvetően nem volt kiszámíthatatlan csavar, azért ütött rendesen, pont emiatt vártam úgy a folytatást, hogy megtudjam, főhősünk hogyan fogja lereagálni ezeket a fejleményeket. Ahogyan az várható, Poppy kibontakozó szerelme nagyon hamar átvált haragba és bizalmatlanságba, ami nem csoda, tekintve, hogy Casteel elég csúnyán átejtette. De ha azt hinnénk, hogy ezzel véget is ér kettejük sajátos kapcsolata, akkor tévedünk - szerencsére, hiszen pont ez a kapcsolat a regény egyik fő mozgatórugója. 


Poppy a nagy leleplezés után Casteel fogságában marad, aki viszont állítja, hogy mindez csak a saját biztonságát szolgálja. Feltett szándéka, hogy feleségül veszi a lányt és hazaviszi Atlantiába, annak érdekében, hogy elkerülhessék, de legalábbis hátráltassák a küszöbön álló háborút. Természetesen ehhez Poppynak is van egy-két szava, de ahogy szép fokozatosan egyre többet tud meg a különböző fajok, birodalmak és hatalmi oldalak motivációiról, már nem olyan biztos benne, hogy mi is az egyértelműen helyes döntés. Ez az aspektus egyébként nagyon tetszett a regényben: tulajdonképpen az olvasó Poppyval együtt fedezi fel a világot, aki eddig burokban, rengeteg információtól és a valós történelemtől elzárva élt. Most, hogy már tudja, kik a Felemelkedettek, egyre többet szeretne megtudni a különböző csoportokról és fajokról, amiben nem titkolt motivációja, hogy talán így végre arra is rájön, ő maga kicsoda és honnan származik. Bár néha szerintem kicsit túlagyalta a dolgokat, szerettem, ahogy kutakodik és igyekszik összeilleszteni a kirakós darabjait, ahogy az is, hogy képes volt belátni, ha valamiben hibázott vagy előítéletes volt, és sokkal árnyaltabban szemlélni a dolgokat. Az ő karakterében abszolút lehetett érezni a fejlődést, ami nem csak személyiségvonásokban, hanem a képességei alakulásában is megmutatkozott. 

A regényben most elkalandozunk az atlantiaiak vidékére is, hogy az ottani viszonyokat, a királyi család életét is megismerjük. Az írónő ezáltal szép fokozatosan tágítja a világot és az univerzumot, ahogyan az is egyre árnyaltabb, hogy kinek mi a valódi szándéka ebben a szövevényes és messzire visszanyúló hatalmi harcban. A cselekményről ennél többet nem is árulnék el, főleg, mert váratlan fordulatokban itt sem kell hiányt szenvednünk, ahogy tüzes és szenvedélyes jelenetekben sem. Az nem titok, hogy én a romantikának nem vagyok akkora rajongója a fantasy regényekben, de most kifejezetten tetszett, ahogy Casteel és Poppy kapcsolata alakult. Akár csipkelődtek egymással, akár megnyíltak egymás előtt, jó volt olvasni róluk, főleg úgy, hogy a különbözőségek ellenére sok közös pont van a múltjukban vagy az átélt veszteségeikben. A személyes kedvencem ettől függetlenül egy mellékszereplő, Kieran volt, borzasztóan élveztem, amikor ugratta Poppyt vagy szenvedett az örökös kérdés-áradataitól. :)

A sorozat indítása szerintem nagyon erős volt, kicsit féltem is, hogy a folytatás majd nem fogja megütni a kívánt szintet, de nem kellett csalódnom. Még ha volt is olyan aspektusa a történetnek, ami alapból nem tetszett volna annyira, azon is átlendültem, mert Jennifer L. Armentrout élvezetesen és olvasmányosan ír, ráadásul a világ, amit megálmodott, elég összetett és érdekes ahhoz, hogy egyre többet akarjak megtudni róla. Ha 15 évvel ezelőtt találkozom ezzel a sorozattal, akkor valószínűleg még a kispárnám alá is bedugtam volna, de így, sok fantasy-történettel a hátam mögött is azt mondom, hogy megérte belekezdeni. Remélem, hogy a következő rész hasonló gyorsasággal fog megjelenni, hogy tovább izgulhassak főhőseinkért. 

Értékelésem: 5/5
Kinek ajánlom?  Magát a sorozatot mindenkinek, aki egy igazán jól felépített, fordulatos new-adult fantasyt szeretne olvasni.

Nyereményjáték:

Jennifer L. Armentrout nagyon népszerű szerző a magyar olvasók körében, érdemes beszereznetek a többi sorozatát is. Kedvcsináló ehhez a játékunk: idézeteket olvashattok az állomásokon, a feladat felismerni a könyvet és a címét beírni a rafflecopter doboz megfelelő sorába.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Feladvány:

“Mi, démonok mind egyformák vagyunk. Sóvárgunk minden után, ami szép, megrontjuk mindazt, ami tiszta és ártatlan, elvesszük azt, ami nem lehet a miénk.”

 


a Rafflecopter giveaway

Állomáslista:

Megjegyzések