Áprilisi összegző


Az április mindig elég mozgalmas és könyvekkel telített hónap, hiszen ekkor kerül megrendezésre a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál. Általában én is előre spórolok már erre az alkalomra, mert tudom, hogy a legnagyobb visszafogottság mellett is 5-6 új könyv simán landol majd a szatyromban. Úgyhogy könyvekben, olvasásban és élményekben nem volt hiány áprilisban sem, megint úgy érzem, hogy pikkpakk eltelt egy újabb hónap. 

Rakomány:


Az egyszer biztos, hogy áprilisban igen szép kupac jött össze, amik részben recenziós példányok, részben pedig a fesztiválos beszerzéseim. És bár ezen a képen nem látszik nagyon jól teljes pompájában, de egy kedves molynak köszönhetően végre sikerült beszereznem azt a Shakespeare-összes kötetet, amire régóta fájt a fogam. 

Olvasások:

Áprilisban öt könyvet sikerült kivégeznem, melyek az alábbiak voltak:

Lana Millan: Raziel
Liz Nugent: Mindig is éjjel lesz
Seanan McGuire: Minden szív kaput nyit
Jane Corry: Vértestvérek
Vámos Miklós: töredelmes vallomás

A könyvekről írt értékelésem a borítóképekre kattintva érhető el.

   
 

Nagyon vegyes felvágott volt ez, a könnyed, szórakoztató fantasy-től kezdve a novellákon át a thrillerig. Mégis, ami a legközelebb került hozzám, az a Minden szív kaput nyit című kisregény volt, amit a Könyvfesztiválon szereztem be. Bár a véleményeket olvasgatva sok szempontból megosztó könyvre sikeredett, nálam mégis nagyon betalált, hosszú időn keresztül a hatása alatt voltam.

Élet a blogon:

Talán ebben a hónapban a legizgalmasabb történés a tavaszi nyereményjáték, amin még mindig részt tudtok venni vasárnap este 6-ig (részletek ITT). Ezúttal egy olyan könyvet szerettem volna felajánlani, amit nagyon szeretek és ami a mozifilm miatt aktuális is, ez pedig a Ready Player One. Ráadásul még egy cuki, Dumbledore-os Funko-kulcstartó is jár hozzá. :)


Ebben a hónapban is volt HiSztorik rovat, méghozzá két bejegyzéssel, melyekben olvashattok a Ciceró életét feldolgozó sorozat második részéről, a Lustrum-ról (értékelés ITT), illetve Kapa Mátyás Harangszótól harangszóig című regényéről (erről pedig ITT). 


Áprilisban a Képmesék című játékról írtam részletesebben, ami nagyon jól bevált a fejlesztő foglalkozásokon, és ami tökéletesen megállja a helyét családi vagy party-játékként is (a teljes bejegyzés ITT). 


Végül, de nem utolsó sorban, a Könyv extrákkal rovat keretein belül olvasmányos tojások készültek, mondván, ha már Húsvét volt, akkor próbáljuk meg ezt is minél jobban összekapcsolni a könyvekkel.:) A tojások elkészítéséről ITT olvashattok részletesebben.



Élmények:

A legnagyobb élmény ebben a hónapban egyértelműen a Könyvfesztivál volt, ahol idén még a szokatlanul nyárias idő is hozzátett ahhoz, hogy egy szuper napot töltsünk kint tesómmal. A friss megjelenések mellett szereztünk szép új könyvjelzőket és gumicukrot is, és a meglepő visszafogottságunknak köszönhetően még a cipekedésbe sem kellett belepusztulnunk. Úgyhogy jöhet a következő nagyobb lélegzetvétel, vagyis hamarosan a Könyvhét. :)


  



Megjegyzések