Júliusi összegző



Ennyire talán még sosem csúsztam meg a hónap-összegzővel, de hát a nyári szünet már csak ilyen. Szerencsére valamivel több időm volt az olvasásra, ráadásul ebben a hónapban a kreatív alkotásoknak sem kellett a háttérbe szorulniuk. :) Nem tudom egyébként, ki hogy van ezzel, de ebben a kánikulában nehezemre esett komolyabb darabokat elővenni, úgyhogy ez a hónap bővelkedett a könnyed, strand-kompatibilis olvasmányokban, amit egyáltalán nem bánok, mert néha tényleg erre van szüksége az embernek ahhoz, hogy kikapcsolódjon. Arról nem is beszélve, hogy a műfajon belül szerencsére igazán minőségi darabok kerültek a kezembe.

Rakomány:


A Könyvhét után egy újabb visszafogottabb hónap következett, de azért szűkölködnöm most sem kellett, hála a Lettero Kiadó könyvcsomagjának és egy szülinapi ajándéknak. Júliusban valamiért a krimik kevésbé csúsztak, de augusztusban igyekszem bepótolni eme hiányosságomat és minél több borzongató olvasmányról beszámolni. :) 

Olvasások:

Hát igen, ahogy korábban is említettem, a krimik helyett ebben a hónapban főleg a könnyed, nyáriasabb regényeké volt a főszerep. Ilyenkor jobban is esik valahogy az embernek, ha nem kell túl sokat agyalni egy történeten, egyszerűen csak kiülni vele a strandra vagy egy hűvös teraszra, és engedni, hogy a nem túl bonyolult cselekmény kellemesen magával repítse. A Menő Könyvek két regénye kiemelkedő élmény volt, leginkább azért, mert annak ellenére, hogy valamilyen szinten kinőttem már az ifjúsági történetekből, ezeket most nagyon jól esett olvasni. Akadt természetesen mélyebb és elgondolkodtatóbb élmény is, Jodi Picoult új regénye hozta az írónőtől elvárt szintet, és azt hiszem, ebben az esetben még kicsit többet is.

A lenti borítóképekre kattintva elérhető a könyvek részletesebb értékelése is.


Jodi Picoult: Ítélet
Harry ​Potter – Roxfort Évkönyv
Király Anikó: Strand, ​papucs, szerelem
Mózer Erzsébet: A monotípia titkai
Kasie West: A ​távolság relatív

Kresley Cole: Endless ​Knight – Végtelen lovag

   
   


Élet a blogon:

A HiSztorik rovat keretein belül ebben a hónapban Jamagucsi Szango: Tokugava - A legnagyobb sógun c. könyvéről olvashattatok (értékelés ITT). Különösen azoknak érdemes jobban rápillantani, akiket érdekel a japán kultúra és történelem, és szeretnének közelebbről is megismerkedni a témával.


Ráadásul, A monotípia titkai című könyvnek köszönhetően a Könyv extrákkal rovat sem lett teljesen elhanyagolva, hiszen a benne olvasható technikák egy részét a gyakorlatban is kipróbáltam. Ha nem is ment minden elsőre tökéletesen, azért jó néhány kellemes órát okozott ez a foglalatosság, és biztos vagyok benne, hogy a jövőben is fogok még vele kísérletezni.:)


Remélem, hogy ebben a hónapban is találtatok olyasmit a blogon, ami felkeltette az érdeklődéseteket, azt pedig már most elárulhatom, hogy augusztusban készülök egy kis meglepetéssel is. Ha figyeltek, hamarosan az is kiderül, pontosan mivel.;) Addig is csodás, olvasós napokat kívánok a nyár hátralévő részére!



Megjegyzések