Kitti ​és a tigriskincs - Kitti 2. (értékelés és nyereményjáték)

 

A Móra kiadónak köszönhetően ismét együtt kalandozhatunk Kittivel, a különleges képességekkel rendelkező lánnyal, aki ezúttal egy ellopott kincs után nyomoz macskabarátaival. Tarts négy bloggerünkkel a mesés kalandban, és a turné végén te is nyerhetsz egy példányt a könyvből.




Kiadó: Móra Könyvkiadó, 2021
Oldalszám: 128 oldal
ISBN: 9789634867999
Eredeti cím: Kitty and the Tiger Treasure
Fordító: Varró Zsuzsa
Illusztrálta: Jenny Lovlie


A könyvet ITT tudod megrendelni!


Fülszöveg:

Kitti alig várja, hogy elmehessen a múzeumba, és saját szemével is lássa a felbecsülhetetlen értékű Aranytigris szobrot. A legenda szerint, akinek a birtokában van a szobor, annak teljesül a leghőbb kívánsága… Kitti egy kis kiruccanásra indul a holdfényben, hogy megmutassa Ribizlinek a szobrot, amikor nincs ott senki más. De beüt a katasztrófa, amikor a szobor eltűnik, és Kittit gyanúsítják a lopással. Vajon sikerül-e Kittinek tisztáznia magát, megtalálni a tettest, és visszavinni az értékes szobrot, mielőtt felkel a nap?

Véleményem:

Paula Harrisonnal és Kittivel tavasszal volt szerencsém megismerkedni, tetszett az aranyos történet a kislányról, akinek szuperképességei vannak, és ért a macskák nyelvén (micsoda mázlista!). Kíváncsi voltam, hogy a Kitti és a Tigriskincs című, második kötetben vajon milyen kalandokba és kalamajkába keverednek hőseink, és persze arra is, hogy milyen új, négylábú szereplők bukkannak majd fel a történetben. A könyv már akkor a szívembe lopta magát, amikor először kézbe vettem, ugyanis gyönyörű a kivitelezése, fekete-narancs színvilággal és csillogós elemekkel, reméltem, hogy a tartalom is legalább ennyire igényes lesz. 


Az első kötetben megismerhettük már főhősünket, akiről tudni kell, hogy anyukája egy igazi szuperhős, akitől a képességeit örökölte. A félénk kislány egyre magabiztosabban használja az erejét, és az előző kötetben számos barátra tett szert, köztük a kedvencemre, Ribizlire, a vörös szőrű kóbor cicára. Ebben a kötetben a fő cselekményszál szerint Kitti és édesanyja a múzeumba készül, hogy megtekintsenek egy különleges műalkotást, az Aranytigrist. A kislány és négylábú barátai azonban nem győzik kivárni a másnapot, és már éjszaka útra kelnek, hogy meglessék a csodás kincset. Igen ám, de éppen arra érnek oda, hogy valaki orvul eltulajdonítja a szobrot! Kitti és barátai a tolvaj nyomába erednek újdonsült ismerősükkel, a biztonsági őrrel is felérő Kleóval, hogy még a kiállítás megnyitója előtt visszaszerezzék a különleges alkotást. 

Az első dolog, amit ki lehet pozitívumként emelni, hogy az első részhez hasonlóan ez is egy nyugodt, jó hangulatú történet, ami az izgalmak ellenére is végig erőszakmentes és békés. Persze vannak benne olyan történések, amiken egyszerűen át kell lendülni és nem fennakadni rajtuk (mondjuk azon, hogy miért nem gond az, hogy egy kislány éjszaka megszökik, hogy elmenjen a múzeumba), de összességében szerintem rendben van a cselekmény, lezárt, kerek egész, ami még némi tanulsággal is szolgál. Nagyon aranyosak a történetben szereplő macskák, tetszik, hogy mindannyian külön személyiségek más-más karakterrel, amikhez nagyon jól passzolnak Jenny Lovlie illusztrációi.


Negatívumot nem tudok megfogalmazni a könyvvel kapcsolatban. Nekem, a felnőtt olvasónak helyenként túl egyszerű (akár a negatív szereplő motivációit, akár a tanulságot vagy a megoldást illetően), de nem én vagyok az elsődleges célközönség, a kisiskolás korosztálynak pedig szerintem nagyon jó választás lehet, akár közös, akár önálló olvasásra. A szöveg szellős és nem túl hosszú, ráadásul a lapok legalább olyan igényesen kidolgozottak, mint a borító (a kedvenceim azok, ahol fekete háttéren szerepel a szöveg).

Összességében tehát ajánlom, különösen amiatt, hogy úgy tudja kezelni a szuperhősös alaptémát, hogy nem válik közben túl modernné vagy erőszakossá, ráadásul fontos szerepet kap benne a bajtársiasság, a bátorság, a becsületesség és a segítőkészség. Ha lesz következő rész, szerintem arra is el fogok csábulni, mert ha nem is én vagyok a célközönség, azért szuperhősökről és macskákról mindig szívesen olvasok. :)

Értékelésem: 5/4
Kinek ajánlom? Kisiskolás kortól bárkinek, aki szereti a cicákat és a szuperhősöket. Nem kapcsolódik szorosan az első részhez, tehát akár önállóan is olvasható.

Nyereményjáték:

Kitti különleges képességekkel rendelkező kislány, aki éjszakánként macskajelmezben kalandozik. Ezúttal a játék során különleges képességgel bíró gyerekkarakterek nevének betűit kevertük össze. Tegyétek helyes sorrendbe a betűket, és írjátok be a gyerekkarakterek nevét a Rafflecopter megfelelő sorába.
Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.

Feladvány:
ÁPYVMR ILVMA

 

a Rafflecopter giveaway

Állomáslista:
09. 08. Csak olvass!
09. 10. Könyv és más
09. 12. Hagyjatok! Olvasok!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések