Az örökség ára - Örökösök viadala 2. (értékelés és nyereményjáték)

 

Az Animus Kiadó kistestvére, azaz a Lampion Könyvek égisze alatt jelent meg Jennifer Lynn Barnes az Örökösök viadala sorozatának várta várt folytatása. Tartsatok velünk és a Blogturné Klub bloggereivel, akik mesélnek Az örökség ára című folytatásáról. A turné végén neked is lehetőséged van megnyerni a regény egy példányát, ha te is ügyes vagy a szórejtvényekben, mint regények főszereplője, Avery! Nyomozásra fel! 



Kiadó: Lampion Könyvek, 2022
Oldalszám: 384
ISBN: 9789633248096
Eredeti cím: The Hawthorne Legacy 
Fordította: Bottka Sándor Mátyás


A könyvet ITT tudod megrendelni!


Fülszöveg:

Az Örökösök viadala című kötet folytatása

Alig egy hét telt el a villában tett sokkoló felfedezés óta, és Avery semmivel sem jutott közelebb a megfejtéshez, hogy miért hagyta rá az öreg milliárdos, Tobias Hawthorne a vagyonát. A DNS-teszt bebizonyította, hogy a lány nem vérrokon, a jelek mégis arra utalnak, hogy sokkal szorosabb szálak fűzik a rejtélyes családhoz, mint hitte.
Avery próbál kizárólag a rejtély megoldására összpontosítani, de nem könnyű tiszta fejjel gondolkodni, amikor a két szívdöglesztő Hawthorne testvér, Grayson és Jameson egyre jobban beférkőzik a bizalmába, és ez talán kockázatosabb, mint a folyamatosan rá leselkedő veszélyek.

Hónapok ót a New York Times bestsellerlistájának élén!

Véleményem:

Bár Jennifer Lynn Barnes írónőnek több, mint húsz könyve jelent már meg, a hazai könyvpiacra csak a tavalyi évben robbant be Örökösök viadala című, ifjúsági krimijével (értékelésem ITT). Nagyon kíváncsi voltam annak idején a történetre az érdekes műfaji keveredések és a kicsit krimis Hamupipőke-sztori miatt, és szerencsére nem is kellett benne csalódnom, bár úgy éreztem, van még hová fejlődni a második részben. Szerencsés az az eset, amikor az ilyen jellegű várakozásaink beteljesülnek, és most ez történt:  Az ​örökség árában az írónőnek sikerült pont azokon a dolgokon szépítenie és javítania, amik hiányérzetet hagytak bennem az első rész után, és egy igen nehezen letehető regényt varázsolnia a polcomra. 


A történetünk nagyjából ott folytatódik, ahol az előző rész véget ért. Miután Avery rájön, hogy talán életben lehet még egy Hawthorne, aki igényt tarthat az örökségre, hirtelen beindulnak az események. Bár főhősünk számára nagyon fontos, hogy válaszokat kapjon, állandóan fennáll a veszély, hogy mások megpróbálják kiforgatni a vagyonából vagy egyenesen az életére törnek. Emellett továbbra is meg kell birkóznia a hirtelen rászakadt gazdagsággal és népszerűséggel járó figyelemmel és feladatokkal, valamint igyekeznie kell kiigazodni a négy Hawthorne-fiú szeszélyes természetén. Avery számára egyre nyilvánvalóbb, hogy jól meg kell válogatnia, kikben bízik meg, ugyanakkor muszáj másokat is beavatnia a terveibe és kutatásaiba, ha minden rejtélynek utána szeretne járni. Az első részhez hasonlóan most is leginkább Grayson, Jameson és Xander segítségére számíthat, de ez a rész nem szűkölködik abban, hogy jó néhány fontosabb és mellékesebb szereplőt vonultasson fel rajtuk kívül is. 

Magáról a cselekményről nehéz úgy írni, hogy semmilyen poént vagy fordulatot ne lőjek le. A történet nagy részében ifjú hőseink nyomoznak, igyekeznek egy húsz évvel ezelőtti tragédia nyomába eredni, ami talán választ adhat arra a kérdésre, hogy Tobias Hawthorne miért egy idegen lányra hagyta szinte a teljes vagyonát, illetve Avery múltjával kapcsolatban is megvilágíthat néhány dolgot. A feszültség ebben a részben szerintem jobban lett adagolva, bár nem egy felnőtt thriller szintjén, de azért végig érezzük, hogy hőseink veszélyben vannak, ahogy azt is, hogy bármikor történhet valamilyen nem várt fordulat, ami teljesen új megvilágításba helyezi a történetet. Nekem tetszett ez a száguldó és csavaros tempó, bár bevallom, néha a cselekmény olyan irányt vett, hogy kicsit hasonlítani kezdett egy brazil szappanoperára (főleg a sok szereplő és azok egymáshoz való bonyolult kapcsolati rendszere miatt). Ennek ellenére mégis működött, a feszes tempó és a rövid fejezetek váltakozása egyaránt hozzájárult ahhoz, hogy mindig el akarjak olvasni még egy fejezetet,

Az első rész kapcsán apró hiányosságként éltem meg, hogy Avery karaktere kicsit lapos, nem annyira erőteljes és összetett, mint amit egy szupergazdag örökösnőtől várnék, pláne főszereplőként. Ebben a részben úgy éreztem, hogy kicsit közelebb került hozzám a lány személyisége, már jobban összeállt bennem, hogy bizonyos reakciói vagy hozzáállása mögött milyen tapasztalatok és érzelmek állnak. A szerelmi háromszög, vagy legalábbis annak sugallata ebben a részben is felütötte a fejét, de szerencsére most sem tolakodó mértékben, ennél sokkal nagyobb hangsúlyt kaptak a különféle titkok, rejtvények és a múlt eseményei után való nyomozás. Nagyon sok kérdésünkre választ kapunk, ilyen értelemben kerek egésznek tekinthető a regény, kicsit meglepődve is szembesültem azzal, hogy az eredetileg tervezett két rész helyett egy harmadikat is olvashatunk hamarosan. Kíváncsi leszek, hogy abban milyen irányban lehet még alakítani az eseményeket, én most úgy érzem, hogy egy viszonylag lezárt történetet kaptam, de simán benne van a pakliban, hogy Jennifer Lynn Barnes tartogat még számunkra pár meglepetést. 

Összességében elégedett vagyok, nekem ez a rész kicsit jobban tetszett, mint az előző, vagy az is lehet, hogy csak jobb állapotomban kapott el. Gördülékenynek, feszesnek, olvasmányosnak éreztem, egy olyan ifjúsági regénynek, ami nem akarja a világot megváltani, de kiválóan szórakoztat, és egy csavaros, izgalmas cselekménnyel köti le végig a figyelmemet. Nagyon kíváncsi vagyok, milyen lesz majd a könyvek alapján készült adaptáció, amin elvileg már dolgoznak, a filmszerű cselekmény és a sokféle karakter miatt én is azt gondolom, hogy abszolút érdemes a sztorit átvinni a képernyőre is. Ha tehát valaki eddig habozott volna, hogy belevágjon-e a sorozatba, én a magam részéről mindenképpen bátorítanám, amennyiben egy érdekes, sok szempontból újszerű ifjúsági történetre kíváncsi.

Értékelésem: 5/4,5
Kinek ajánlom? Magát a sorozatot mindenkinek, aki szereti a rejtélyeket, családi titkokat, vagy éppen a modern Hamupipőke-sztorikat.

Nyereményjáték:

Avery az örökségével együtt kap egy NFL csapatot is, így mostani játék is ehhez kapcsolódik. Minden blogon találsz néhány betűt egy-egy hiányzó NLF csapat nevéből. A te dolgod az lesz, hogy beírd a helyes csapatneveket a Rafflecopter doboz megfelelő sorába. Készen állsz a játékra? Aki az összes helyes csapatot eltalálja megnyerheti Jennifer Lynn Barnes Az örökség ára című regényét. 
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Feladvány:

_ all _ s Co_boy_



a Rafflecopter giveaway

Állomáslista:
08.20. Könyv és más

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések