Divine ​Rivals – Isteni riválisok (értékelés és nyereményjáték)



A Maxim Kiadónak hála, immáron magyarul is olvasható Rebecca Ross nagysikerű duológiájának első kötete, az Isteni riválisok. A szerző nem ismeretlen a magyar közönség számára, A királynő felemelkedése és A királynő koronázása című kötetek már elrabolták a hazai olvasók szívét. Ebben a teljesen új történetben Iris és Roman karakterét követhetjük végig, egészen a frontvonalig. Tartsatok velünk, fedezzük fel, hogy milyen mágikus kapcsolat köti össze a két főszereplőt, ha pedig nektek kedvez a szerencse, akkor tiétek lehet a kiadó által felajánlott nyereménykönyv. 




Kiadó: Maxim Könyvkiadó, 2024
Oldalszám: 448 oldal
Eredeti cím: Divine ​Rivals
Fordította: Szujer Orsolya
ISBN: 9789634997771


A könyvet ITT tudod megrendelni!


Fülszöveg:

Két fiatal rivális szerelemre talál egy mágikus kapcsolaton keresztül, és szembe kell nézniük a pokol bugyraival egy istenek közötti háború viharában, ami örökre megpecsételheti a sorsukat.

Évszázadokig tartó álmukból felébredve az istenek ismét háborúznak. De a tizennyolc éves Iris Winnow csak a családját próbálja egyben tartani. Az anyja függőségével küzd, míg a bátyja eltűnt a fronton. Iris egyetlen reménye, hogy megszerzi a rovatvezetői előléptetést az Oathi Közlönynél.

Hogy megbirkózzon aggodalmaival, Iris leveleket ír a testvérének, majd becsúsztatja őket a szekrénye ajtaja alatt, azonban eltűnnek – és egyenesen Roman Kitt, a rideg, de jóképű vetélytársa kezébe kerülnek. Amikor a férfi névtelenül visszaír Irisnek, kettejük között olyan kapcsolat alakul ki, ami elkíséri a lányt egészen a testvéréért, az emberiség jövőjéért és a szerelemért vívott háború csatájának frontvonaláig.

Véleményem:

Bár Rebecca Ross írónő neve már nem ismeretlen a magyar olvasóközönség számára, én még nem olvastam korábban tőle, és valószínűleg a Divine ​Rivals – Isteni riválisok sem akadt volna fent a szűrőmön, ha néhány bloggertársam nem ajánlja a figyelmembe. Az "ellenségből szeretők" típusú regények alapvetően nem tartoznak a kedvenceim közé, emiatt kicsit tartottam is ettől a történettől, de szerencsére ezúttal jó, hogy engedtem mások befolyásának: a Divine ​Rivals meglepően eredeti kötet volt mind a hátteret nyújtó mitológiát tekintve, mind a főszereplők közti kapcsolat felépítésében és bemutatásában, így abszolút megértem azt a rajongást, ami a nemzetközi és a magyar piacon egyaránt övezi. 


Rebecca Ross duológiája egy alternatív valóságban játszódik, ami sok szempontból hasonló a minénkhez, kicsit olyan volt, mintha a mi világunkban jártunk volna valahol a 30-as és 50-es évek között. Ebben a valóságban hajdanán erős istenek éltek,akiket hosszú időre sikerült álomba szenderíteni, most viszont ketten közülük felébredtek, és véres háborújukba az embereket is belerángatják. Egyik főszereplőnk, Iris bátyja az egyik ilyen istennő hívásának engedelmeskedve vonul be a frontra, magára hagyva húgát és édesanyját. Bár Iris tervei között nem szerepelt a korai felnőtté válás, miután egyedül maradnak és édesanyja alkoholproblémákkal küszködik, kénytelen abbahagyni az iskolát, hogy főállásban dolgozzon a helyi napilapnál. Mivel tehetséges író, szép remények várnának rá ezen a területen, ugyanakkor a rovatvezetői pozícióért nem egyedül száll ringbe. Vetélytársa a tizenkilenc éves, előkelő és gazdag családból származó Roman Kitt, akivel kezdetben ki nem állhatják egymást. 

Iris azóta nem hallott a bátyjáról, hogy bevonult harcolni, csupán az írógépén tud neki leveleket írni, amiket jobb híján a közös szekrényükbe csúsztat. Nagyon meglepődik, amikor a papírlapoknak nyomuk vész a szekrényben, azon pedig még inkább, amikor egy nap válasz érkezik soraira. Bár levelezőtársa bevallja, hogy ő nem Forest, Iris mégsem hagyja abba a vele való kommunikációt. Az írógépek közötti mágikus kapcsolatnak köszönhetően bárhol is járnak, tudnak egymással beszélni, a lány viszont még csak nem is sejti, hogy az éter túloldalán riválisa, Roman áll, akivel egyébként a való életben is kezdtek volna közelebb kerülni kicsit egymáshoz, ha egy váratlan tragédia hatására Iris nem dönt úgy, hogy felmond a lapnál, és inkább felcsap haditudósítónak. A kezdeti lapkiadói környezet ezzel a mozzanattal alaposan kitágul, mi pedig a lány szemén keresztül egyre közelebbről vehetjük szemügyre a háború pusztításait, mely valószínűleg már nem sokáig fogja kímélni a világ többi részét sem. 

Nagyon szeretem az olyan romantikus történeteket, ahol nem az erotikus jeleneteken van a fő hangsúly, hanem a szereplők egymásra találásán, illetve jellemük és kapcsolatuk alapos bemutatásán. Ebben a regényben ez maximálisan megvalósult, nagyon megkedveltem Irist és Romant is, és borzasztóan tetszett, hogy kettejük kapcsolata elsősorban a leveleiken keresztül bontakozik ki. Ennek és a fiktív háborús kontextusnak köszönhetően volt a történetben valami a történelmi regények hangulatából, és izgalmas fűszerezést adott mindennek a fantasy szál és az istenek bevonása, akiknek pontos története és motivációi szintén olyasmi, ami csak fokozatosan kristályosodik ki. Összességében tekintve, ez a regény egy olyan koktél volt számomra, amihez hasonlót még nem kóstoltam, és azt gondolom, hogy a nagyon telített könyvpiacon nagy dolog ilyesmit véghez vinni. 

Ha minden igaz, már nem kell sokat várnunk a sorozat második és egyben befejező részére, ami nem is baj, mert a lezárás után én azonnal tudni szerettem volna, hogyan alakul hőseink sorsa. Azért is vagyok kíváncsi, mert nekem egy egészen kevés még hiányzott ahhoz, hogy a történet igazi kedvenccé válhasson, és bízom benne, hogy a folytatás ilyen szempontból is felteszi majd az i-re a pontot. Összességében viszont jó szívvel ajánlom mindenkinek, akik szívesen olvasnának egy eredeti, műfaji szempontból összetett ifjúsági fantasyt, szépséges nyelvezettel, szerethető, szép lassan kibontakozó főhősökkel és romantikus, mégis izgalmas hangulattal. 

Értékelésem: 5/4,5
Kinek ajánlom? Mindenkinek, aki szívesen fogyesztana egy történelmi-romantikus-fantasy koktélt, amiben nagy szerepe van az írásnak és a levelezésnek. 

Nyereményjáték:

Az Isteni riválisok című kötet beleolvasója már elérhető a kiadó honlapján, így arra gondoltunk, hogy ebben a játékban ezt hívjuk segítségül. Minden állomáson találtok egy kérdést, nektek pedig nincs más dolgotok, mint a Rafflecopter megfelelő sorába beírni a helyes választ. 
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Feladvány:
Mi állt az első válaszlevélben, amit Iris kapott a testvérének írt levelek után?

 

a Rafflecopter giveaway

Állomáslista:
07.24.: Csak olvass!
07.26.: Kitablar
07.28.: Readinspo
08.03.: Dreamworld
08.05.: Könyv és más

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések