A ​vörös fenevad - Blood Heir 2. (értékelés és nyereményjáték)



A Maxim Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent a Blood Heir-trilógia második kötete, A vörös fenevad. Ennek örömére a Blogturné Klub bloggerei bemutatják Ana és társai küzdelmes útját annak reményében, hogy felszabadítsák a birodalmat a sötét uralom alól. 
Tartsatok velünk, ismerjétek meg Bregónia bevehetetlen erődjét, Ana és Ramson lehetetlennek tűnő szerelmét a háború árnyékában, és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott regény egy példányát.





Kiadó: Maxim, 2024
Oldalszám: 400 oldal
ISBN: 9789634996057
Eredeti cím: Red Tigress
Fordító: Szűr-Szabó Katalin


A könyvet ITT tudod megrendelni!


Fülszöveg:

Történet egy hercegnőről, aki sötét titkot rejteget, és egy szélhámosról, akiben meg kell bíznia, hogy felszabadíthassa a birodalmát a sötét uralom alól.
Ana Mihajlova Cirillia királyi családjának egyetlen túlélője. Nincs hadserege, se királyi címe, se szövetségesei, és most meg kell találnia a módját, hogyan szerezheti vissza a trónját, különben a császárnő brutális megtorlását kockáztatja. Morganya eltökélte, hogy a nem-Affinok kiontott vérével áztatott földön egy új világrendet épít fel. Ana biztosra veszi, hogy addig nem áll le, míg az összes Affint meg nem öli.
Anának az egyetlen esélye, hogy életben maradjon a hazája veszélyes világában, ha újból összeáll Ramson Sebesnyelvvel. De a fortélyos bandavezérnek saját tervei is vannak. Ahhoz, hogy Ana sereget gyűjtsön, át kell kelniük a Fehérhullámokon Bregónia bevehetetlen sziklaerődjeihez. Csakhogy senki sem tudja, ott mit fognak találni.
Egy sötét hatalom kelt életre. Vajon a forradalom elhozza a békét vagy még több vért ont?

Véleményem:

2021-ben az egyik legkedvesebb fantasy-olvasmányom volt Amélie Wen Zhao Blood Heir című, sorozatindító kötete. Még emlékszem, mennyire örültem, hogy a folytatásra valószínűleg nem kell majd sokat várni, hát ez sajnos a röpke három évvel nem igazán jött be, volt, hogy már le is tettem róla, hogy egyáltalán kijön-e a második rész, így nagyon örültem, amikor végre tényleg a kezembe foghattam. Ennyi idő után mondjuk erősen izgultam, mennyire sikerül majd feleleveníteni az emlékeimet, sajnos egy újraolvasás most nem fért bele, viszont szerencsére elég hamar visszajöttek a dolgok a kisebb részleteket illetően, és abban sem kellett csalódnom, hogy A vörös fenevad megüti-e majd azt a szintet, amit az első rész.


A történet fonalát nagyjából ott vesszük fel újra, ahol az első részt abbahagytuk. Ana feltett szándéka, hogy visszaszerezze a Cirilliai Birodalom trónját a kegyetlen Morganyatól, és hogy egy olyan királyságot hozzon létre, melyben Affinok és hétköznapi emberek egyaránt békében élhetnek, anélkül, hogy bárki kizsigerelné vagy elnyomná őket. Ehhez azonban segítőkre és szövetségesekre van szüksége, ezek toborzása viszont keményebb diónak bizonyul, mint gondolná. Bár azt hitte, ő és a Vörösköpenyesek egy oldalon állnak a közös ellenséggel szemben, úgy tűnik, egyre többen nem egy másik császárnőben látnák a megoldást, hanem egy teljesen másfajta társadalmi berendezkedésben, mely végképp leszámol a monarchiával. Ana és Ramson nem igazán tudja, kihez fordulhatnának, végül Bregóniába mennek, abban a reményben, hogy az ottani király majd meghallgatja Anát és támogatja a harcban. Arra azonban egyikük sem számít, hogy az utazással egy minden eddiginél veszélyesebb darázsfészekbe nyúlnak. 

Az utazás Ramson szempontjából eléggé izgalmas, hiszen azáltal, hogy visszatér szülőhelyére, Ana és mi, olvasók is egyre többet tudhatunk meg a múltjáról, mely információk megmagyarázzák a fiú különös természetét is. Hőseinkhez még két karakter is csatlakozik Linn és Kaïs személyében, utóbbival kapcsolatban persze végig nyitott kérdés, hogy vajon mennyire bízhatnak meg benne. Ramsont fűti a bosszúvágy régi ura, Alaric Kerlan iránt, így mellékvágányként ő is nyomozásba fog, hogy felkutassa és megölje a férfit. Mindeközben végig követhetjük, hogy Morganya milyen kegyetlen eszközökkel igyekszik megszilárdítania a hatalmát, hogyan statuál példát akár ártatlanok meggyilkolásával is, és később azt is megtudjuk, hogy egy olyan titkos fegyver megszerzésén fáradozik, ami aztán beláthatatlan és korlátlan erővel ruházná fel. 

A regény szépen építkezik, ahogy egyre többet tudunk meg a szereplők motivációiról, úgy válik egyre izgalmasabbá a cselekmény. Ana karakterét még mindig nagyon kedvelem, mert a kisebb hibái ellenére becsületes és mindennél jobban szeretne a népének egy élhetőbb világot teremteni, de ebben a részben a többi szereplő is közelebb került a szívemhez. Nagyon kíváncsi voltam, milyen titkok fognak napvilágra bukkanni, és szerencsére az írónő meg is lepett néhány olyan csavarral, amitől leesett az állam. Nagyon szeretem ebben a sorozatban a mágia kegyetlen arcát, Ana képessége szerintem zseniális, ebben a részben pedig sikerül még inkább kiaknáznia és megismernie. És persze továbbra is nagyon jól áll a történetnek az orosz környezet, az ehhez passzoló szavak és kifejezések, és a kicsit rideg táj. 

A befejezést illetően elégedett vagyok, az írónő nagyon sok kérdést nyitva hagyott és persze még bőven előttünk áll a végső összecsapás, de azért nem lett olyan körömrágósan durva függővége, ami miatt tépném a hajamat. Nem tudom, mennyi idő múlva olvashatjuk majd a befejezést, boldog lennék, ha minél előbb a polcomon tudhatnám, de ha valamit, szerintem ezt érdemes türelmesen kivárni (és persze addig is elolvasni az első két részt), mert a sorozat sokkal nagyobb figyelmet és szeretetet érdemelne, mint amit eddig kapott. A maga műfaján belül szerintem egy nagyon hangulatos, izgalmas történet, ha pedig valaki hozzám hasonlóan nem annyira szereti, ha a romantika túl nagy szerepet kap egy fantasy-ben, az meg fogja nyalni utána mind a tíz ujját. 


Értékelésem: 5/5
Kinek ajánlom? Mindenkinek, aki szereti a pörgősebb, de nem monstrum-fantasyket, a belevaló, erős női főhősöket és a hangulatos világépítést. Persze csak szigorúan az első rész után. 

Nyereményjáték:

Mostani játékunk során nincs más dolgotok, mint ide kattintva letölteni a könyv beleolvasóját, és megválaszolni az állomásokon olvasható kérdéseket. 
Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.

Feladvány:
Hogy hívják a Vörösköpenyesek parancsnokhelyettesét?


a Rafflecopter giveaway

Állomáslista:
08/15 Dreamworld
08/17 Könyv és más

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések