A boldogság rózsaszín házikója


Számomra az év egyik legkedvesebb olvasmánya Sue Monk Kidd A méhek titkos élete című regénye volt (az értékelésemet ITT olvashatod el), ezért szerettem volna egy kis darabkáját kézzelfoghatóvá varázsolni. A történet nagy része a Boatwright-nővérek különös, rózsaszín házában játszódik, és bár azt hiszem, az életnagyságú verziója kicsit túlzás lenne, azért ezt a kicsikét szívesen nézegetem a teraszon. 

A saját dolgom megkönnyítése végett viszonylag kész alapanyagokkal dolgoztam (vagyis a házikó alapja így ahogy van, egyben kapható), ehhez még szükségem volt festékre, előre gyártott pici fa méhecske és madár figurákra, zöld mesegyapjúra, ragasztóra, és egy süthető gyurma-tulipánra, amit már korábban elkészítettem. 


Némi festés és ragasztás után el is készült a házikóm, körülbelül 40 percembe tellett. És persze a hátoldalán előkelő szerepet kapnak a méhek is, hogy még inkább emlékeztessenek a könyvbéli változatra.


Különösebb funkciója nincsen, lehet a tetejére karikát gyártani, hogy fel lehessen lógatni, és meg lehet próbálni rávenni egy nagyon apró madarat, hogy szálljon bele.:) Összességében elég egyszerű és gyors munka, szóval kezdő kézműveskedőknek is bátran ajánlom.







Megjegyzések

Népszerű bejegyzések