Dobble beach

A Dobble játékot már régóta ismerem, és sokat használom a fejlesztőpedagógiai foglalkozásokon is. Már egy ideje reménykedtem benne, hogy kijön valamilyen friss verzió, hogy új képek színesítsék a megszokott játékot. Nemrég fedeztem fel a Beach nevezetű, legújabb kiadást, ami nemcsak szuper nyári képekkel van ellátva, de ráadásul vízálló is. 

Kép forrása: www.gemklub.hu

A játékról dióhéjban: mint az eredeti verzióban, itt is kártyáink vannak különböző szimbólumokkal, méghozzá úgy, hogy minden két kártyának pontosan egy közös szimbóluma van. A játék többféle szabállyal is játszható, a legegyszerűbb példa, ha mindenkinek van egy húzópaklija, és a feladat, hogy a saját, és az asztal közepére helyezett kártya között minél előbb megtaláljuk a közös szimbólumot. Ha megvan, lecsaphatjuk a középső paklira, és húzhatunk egy újat a sajátunkból, a lényeg, hogy minél előbb megszabaduljunk a kártyáinktól. Tehát ebben a játékban a legfontosabb a gyors észlelés és a jó reflexek, na meg persze a figyelem és koncentráció. 


Iskolás korú gyerekekkel már simán játszható (szerintem nagyobb óvodásokkal is), és amit külön csípek benne, hogy a fiatalabb korosztály általában gond nélkül lever benne. :)



Ha pedig azt gondolnád, hogy nem túl sok értelme van a víz- és homokbiztos műanyag borításnak, megjegyzem, hogy azért ez nem haszontalan dolog akkor sem, ha nem a strandon játszod. Így a kártyák könnyebben tisztíthatóak, és tovább épek maradnak. 

A kártyákhoz ezúttal doboz helyett egy frankó szütyő jár, valamint egy játékleírás többféle játékszabállyal. Kitűnő választás, ha egy gyors játékot szeretnél, amit akár ketten is nagyon jól lehet játszani, vagy csak fel akarod dobni a hangulatot a haverokkal.

Megjegyzések