Utolsó betű




Ezúttal a Thinkfun család számomra nagyon kedves játékáról, az Utolsó betűről írtam egy kis kedvcsinálót. Nem titok, hogy nagyon kedvelem a különböző asszociációs játékokat, főleg akkor, ha egyéb területek fejlesztése is lehetséges általuk. Ebből a szempontból tökéletes választás ez a kártyajáték, de nézzük meg, miért is.



Az Utolsó betű a hagyományos szólánc-játékot turbózza fel, hiszen nem elég, hogy megadott betűvel kell valamilyen szót mondanunk, hanem olyan kifejezést kell keresnünk, ami valamilyen módon megjelenik az egyik kártyánkon. Ha ez sikerül, már be is dobhatjuk a lapot a pakliba, és az általunk választott szó utolsó betűjével kezdődő szót kell keresgélnie mindenkinek. Az nyer, aki először megszabadul a kártyáitól.


Szerintem nagyon jól sikerültek a kártyákon szereplő képek, a Dixit-hez hasonlóan óriási teret adnak a fantáziának, sok rajtuk az apró részlet és furcsaság. Gyerekekkel kifejezetten élvezetes a játék, ráadásul, ha már unjuk a hagyományos szabályokat, nehezíthetünk is, például úgy, hogy az egész játékot angol szavakkal játsszuk. 
Kisebb és nagyobb társasággal is remek szórakozás, ugyanakkor nem igényel túl sok idő-ráfordítást sem, 15-20 perc alatt kényelmesen le lehet játszani egy partit. Fejlesztő órákra kiváló választás, de maguk a kártyák is rengeteg lehetőséget rejtenek még magukban, úgyhogy szerintem mindenképpen érdemes beszerezni. :)

Megjegyzések