Tropico



Szánom-bánom, hogy viszonylag rég jelentkeztem játékajánlóval, de mivel hétvégén volt szerencsém kifosztani a Társasjátékok Ünnepét, mostanában megint jócskán lesz miről írnom.
Ezúttal a Cocktail Games Tropico névre hallgató, mókás memória-játékát szeretném megmutatni. A fémdobozba kukkantva színes állatos képeket találunk: papagájokat, pillangókat, békákat és kaméleonokat. A négyféle állat ráadásul minden lehetséges színvariációban szerepel. Ezeket a kártyákat kell majd sorban egymásra helyeznünk (először ötöt), miközben igyekszünk megjegyezni őket. A kártyák hátoldalán kérdések vannak, amire ha helyesen válaszolunk, megnyerjük az aktuális lapot. Ha egyikünk sem tudja a megfejtést, újabb állat kerül a pakliba, egyre hosszabbítva a megjegyzendő listát. A végső nyertes az lesz, aki helyes válaszaival előbb gyűjt össze öt kártyát.


Amennyire aranyos a játék, annyira durva is, már abból a szempontból, hogy tényleg nem egyszerű dolog visszaemlékezni egy csomó lepakolt kártya után például arra, milyen színű állat volt alulról a harmadik. Nagyon jól megdolgozza az agytekervényeinket és kiválóan fejleszti a memóriát. Külön pozitívum, hogy az állatos képek nagyon helyesek, az egész játék kialakítása egyszerű, de igényes.
Szerintem nagyon jó családi játék, emellett én a fejlesztő foglalkozásokon is szeretem használni, szóval ha kedvet kaptatok egy kis trópusi hangulathoz, szerezzétek be bátran! :)





Megjegyzések