Disney ​Jégvarázs – Anna és Elza: Új történetek 2. (értékelés és nyereményjáték)



A Kolibri kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent a Disney Anna és Elza: Új történetek 2. c. mesegyűjteménye. Tartsatok a Blogturné Klub három bloggerével, ismerjétek meg Arandelle világát, tudjátok meg, mivel töltötte Anna, Elza és Kristoff a gyermekkorát, vagy hogy milyen kalandokba csöppent ismeretségük után az öt jóbarát. 


Kiadó: Kolibri Kiadó, 2019

Oldalszám: 164 oldal

Fordító: Wohl Anita
ISBN: 9789634371632

A könyvet ITT rendelheted meg!



Fülszöveg:

Készen állsz egy újabb fagyos kalandra? 

Csatlakozz kedvenc Jégvarázs-szereplőidhez, és tudd meg, milyen egy királyi pizsamaparti, mit érdemes ajándékozni egy rénszarvasnak, akinek mindene megvan, és mitől ragyognak fel a trollok csodás kristályai.

Véleményem:

Azt hiszem, most már végérvényesen kijelenthetjük, hogy nem vagyok hajlandó felnőni, legalábbis abban az értelemben, hogy ne hozzanak lázba a gyönyörű, izgalmas és szórakoztató mesekönyvek. A Jégvarázs egyébként is nagy kedvencem, szerintem már legalább tízszer láttam a filmet (igaz, nem mindig saját elhatározásomból:)), így egyértelmű volt, hogy le szeretnék csapni erre a könyves változatra. Bár a címben szerepel a 2-es szám, ez senkit ne zavarjon, teljesen önállóan élvezhető a kötet mindenki számára, aki megszerette a bájos testvérpárt, a szeleburdi hóembert vagy az éhenkórász rénszarvast. Egy nagyon szépen kivitelezett, vaskos és masszív kötetről beszélünk, ami a tartalmát tekintve még sokkal csodásabb, mint remélni mertem.


A kötetben összesen 13 mese található, melyek mind a Jégvarázs világában, Arendelle-ben játszódnak. Kronológiájukat tekintve nagy a szórás, vannak történetek, melyek Anna, Elza vagy Kristoff gyerekkorában játszódnak, és vannak, amelyek a film cselekménye után. Nekem a gyerekkori mesék voltak a kedvenceim, megtudhatjuk, hogyan ünnepelték a lányok titkos pizsama-partival Anna szülinapját, illetve azt is, milyen volt kedvenc jégszállítónknak felcseperedni a trollok között. A későbbi történetek is nagyon változatosak, olvashatunk arról, hogyan uralkodott Anna, amikor Elzának el kellett utaznia, milyen egy jégszobor építő verseny a kastélyban, és kiderül, mi történt a filmben megismert, félelmetes jégszörnnyel, Hóriással. Egy nagyobb tartalmi egységet alkotnak a Party Láz mesék, melyeket szintén megismerhettünk már filmes változatban. A személyes kedvencem azonban az Oaken találmánya című történet volt. Emlékeztek még a különc égimeszelőre, aki a Kereskedelmi Állomás és Szauna a Merengő Tölgyhöz nevezetű boltot vezeti? (Hu-húúú!) Nos, én őt nagyon szerettem a rajzfilmben, éppen ezért örültem, hogy ebben a kötetben egy mese erejéig főszereplővé nőtte ki magát, és az is kiderül, milyen találékony fickó.


A mesék nyelvezete szép és érthető, bár a szövegek hosszúsága miatt inkább ovis kortól felfelé ajánlanám. Ami pedig a legnagyobb erőssége véleményem szerint, az a csodálatos illusztráció, mely gazdagon tarkítja a lapokat. Ezek a képek a rajzfilmek alapján készültek, nagyon jó minőségűek, kifejezők és dinamikusak, szinte úgy érezzük, a szereplők éppen kilépnek az oldalakról. Külön örültem, hogy nem találtam a szövegben egyetlen elírást vagy hibát sem, erre eléggé tudok haragudni bármilyen könyv, különösen egy mesekönyv esetében. 


Nagyon jó volt kicsit elmerülni újra a mesék és varázslat világában, és kalandozni egyet a szívemnek kedves szereplőkkel. Tetszett, hogy a kötetben bizonyos értékek és üzenetek következetesen felbukkannak, mint például a család és a barátság ereje, az odaadás, egymással való törődés és odafigyelés. Agresszióval, ijesztő jelenetekkel elvétve sem találkozunk, így tényleg tökéletesen alkalmas arra, hogy ebből olvassuk fel az esti mesét. Bevallom (bár azt hiszem, ez már eddig is kiderült), én felnőtt fejjel is nagyon élveztem, úgyhogy ifjú lelkű társaimnak jó szívvel ajánlom egy fárasztó munkanap után vagy két vizsga között. :) És ne feledjétek, ősszel érkezik a Jégvarázs 2. a mozikba!

Értékelésem: 5/5
Kinek ajánlom? Disney-rajongók polcára nélkülözhetetlen, emellett nagyszerű ajándék lehet kisfiúk és kislányok számára egyaránt. 

Nyereményjáték:


A Jégvarázs sikeréhez nagyban hozzájárult a fantasztikus zene és szinkron. Így hát mostani játékunk során azt kell kitalálnotok, mely magyar színészek kölcsönözték hangjukat a dalbetétek során a képeken látható karaktereknek. (Nem a beszéd-, hanem az énekhangokra vagyunk kíváncsiak.)

Fontos! A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük; amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Feladvány:

a Rafflecopter giveaway

Állomáslista:

06/06 Könyv és más
06/08 Spirit Bliss Sárga könyves út
06/10 Dreamworld

Megjegyzések