Adventi blogturné- társasjáték ajánló és Karen M. McManus karácsonyi üdvözlete

 


„Van a csoda... Karácsony csodája. Amire várunk. És ami teljesedik. De ez a csoda nem a színes szalagokkal átkötött dobozokban rejlik. Nem a feldíszített zöld fenyő alatt találod. Ezt a csodát másutt kell keresni, másutt lehet megtalálni. Ez a csoda a kedves szavakban, őszinte, szívből jövő kívánságokban, szerető érzésben érkezik. És kell ennél nagyobb ajándék? A következő háromszázhatvanöt napban ezek kísérnek, ezek adnak erőt. Nem a csomagokban lapuló tárgyak, hanem csakis ezek. Csak ezek... Ez a karácsony csodája.”

Mi, a Blogturné Klub tagjai hiszünk ebben a csodában, és abban is, ha felidézzük a régmúlt idők karácsonyait, rájövünk, hogy a kis apróságok adják a legbensőségesebb boldogságot. Hisz nem az ajándék mérete a fontos, hanem az, akitől kapjuk.

A karácsony a szeretet ünnepe. A legtisztább emberi érzelemé.

Nem kell hozzá pénz, elég egy érintés, hang, mosoly, vagy néhány egyszerű, kedves szó. A szavaknak pedig ereje van! Ezért most egy rendhagyó, karácsonyváró turnézásra invitálunk Benneteket!

Korábbi turnéink során megtapasztalhattátok: a csoda bizony létezik. Életre keltek a könyvek, megelevenedtek szereplőik, hangot kaptak szerzőik, az elképzelhetetlennek vélt találkozások és kívánságok pedig beteljesedtek! Láthattátok, kedvenceitek miként várják és töltik az ünnepeket, s milyen üzeneteket küldenek egymásnak. Idén viszont úgy gondoltuk, hogy egy best of válogatással lepünk meg benneteket: visszahozzuk a számotokra legkedvesebb tartalmakat. 

December elsejétől egészen szentestéig minden nap valami új meglepetéssel kényeztetünk benneteket. Lesznek könyvajánlóink, zenelistáink, ínycsiklandó receptjeink, de újra elkalandozunk kedvenc karaktereink világába is, ahonnan meg sem állunk az őket életre keltő szerzők kedves üzeneteiig, amik érkezhetnek írott- vagy akár képi formában is. S ha mindez nem lenne még elegendő, akkor megsúgjuk: egy igazán exkluzív meglepetés is lapul a puttonyunkban. Ráadásul instagram oldalunkra is érdemes lesz felnézni. 

Apropó puttony! Ha egy kicsit közelebb merészkedtek, és vettek bele egy gyors pillantást, láthatjátok, mennyi kincs lapul még benne: sok-sok könyv, ami csak és kizárólag arra vár, hogy szebbé tegye a karácsonyotokat. 

Tárd hát ki szívedet, kedves olvasó, és engedd, hogy a boldogság melege átjárjon. 





Egy ideje már szokásom, hogy a különféle ünnepekhez kapcsolódóan készítek egy kis társasjáték-ajánlót. Sokat hallani mostanában a minőségi időről, mint divatos fogalomról, de azt gondolom, tényleg fontos, hogy a szeretteinkkel olyan közös élményeket gyűjtsünk, olyan tevékenységeket végezzünk együtt, amik kicsit kiszakítanak a mindennapok taposómalmából, és melyek által igazán önfeledten szórakozhatunk. Erre nagyszerű lehetőség a közös játék, nem csak amiatt, mert újra átélhetjük a gyermeki örömöt és izgalmat, hanem azért is, mert olyan oldalát ismerhetjük meg egymásnak, ami más helyzetekben ritkábban jön elő. A korábbiakhoz hasonlóan most is igyekeztem úgy válogatni, hogy az ajánlott játékok viszonylag egyszerűbben tanulhatók legyenek, így olyan rokonainkat, barátainkat is elcsábíthatjuk egy kis mókára, akik egyébként ritkábban társasoznak. Lássuk hát, mi az, amivel én biztosan örömmel fogok játszani az ünnepek alatt!


1. Kitchen Rush

Ezt a játékot nemrég szereztük be, a Társasjátékok Ünnepén. Nagyon kíváncsi voltam rá, ugyanis egy szimultán kooperatív játék, amiben közösen kell teljesítenünk a kihívásokat. A történet szerint éppen egy éttermet igyekszünk beindítani és felvirágoztatni, amihez különböző, egyre nehezedő kihívások kapcsolódnak. Fel kell venni a rendelést, be kell szerezni az alapanyagokat, meg kell főzni az ételt, de jaj, még a koszos edényeket is el kell mosogatni! Mindezt persze nagyon rövid idő alatt, a feladatok megosztásával, egymással kooperálva. Igazán szórakoztató játék, aminek nagyon erős a tematikája, abszolút átérzi az ember, milyen lehet a nyüzsgés és pörgés egy valódi étterem konyháján. A játékot 2-4 fő játszhatja, mi még csak ketten próbáltuk, de remélem, az ünnepek alatt lesz lehetőségünk többen is, szerintem úgy még viccesebb lesz a konyhai zűrzavar. :)



2. Kartográfusok

Szeretitek a Tetris-t, az orkokat és a rajzolgatást? Ha mindhárom kérdésre igen a válasz, akkor a Kartográfusok egyértelműen a ti leendő kedvencetek! A könnyen tanulható játékban térképészeket alakítunk, akik a különböző tereptípusoknak és alakzatoknak megfelelően színezik ki térképüket, annak érdekében, hogy az aktuális célkártyák mentén a lehető legmagasabb pontszámot érjék el. Külön pozitívum, hogy a játékot akárhányan játszhatjuk egyszerre, így szuper választás, ha az ünnepek alatt népes társaság gyűlik össze. A sokféle célkártyának köszönhetően magas az újrajátszhatóság lehetősége, a színezés és rajzolgatás pedig igazán nyugis és relaxáló élménnyé teszi - persze csak addig, amíg nem jönnek az orkok, és a szomszédunk bele nem piszkít a térképünkbe!



3. Draftosaurus

Bár a dinoszauruszokról nem feltétlenül a karácsony jut eszünkbe (bár hát, kinek mi, ugye:)), én mégis egy igazi, ünnepekhez is passzoló családi társasnak gondolom a Draftosaurust. Ebben a játékban iszonyú aranyos, pici fa dínókat kell zsákokból kihúznunk, egyet lehelyeznünk a parkunkba, a maradékot pedig továbbadni a szomszédunknak. A játéktáblánkon minden területen más szabályok uralkodnak, van, ahol a dínók párban szeretnek lenni és akad, ahol különböző fajtákat kell gyűjtenünk. Külön kihívást ad a dobókocka, ami meghatározza, hogy az aktuális állatkánkat milyen típusú kifutókba helyezhetjük le. Könnyed, szerethető és gyors játék, amiben picit gondolkodni is kell, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt nagyszerű szórakozást nyújtva.



4. Képérzék

Ebben a játékban az asszociációké a főszerep, egészen sajátos módon. Különféle képeket ábrázoló kártyák kerülnek az asztalra, nekünk pedig meg kell próbálni valamelyiket rekonstruálni olyan módon, hogy a többiek kitalálják, melyik volt a mi képünk. Csakhogy a rendelkezésre álló eszközök, amikkel ezt megtehetjük, eléggé elrugaszkodottak és elvontak. Van köztük színes kis fakocka készlet, cipőfűző és kavicsok is, ezekkel pedig már nem is olyan könnyű ábrázolni egy csendéletet vagy egy tájképet, igaz? Nagy szerepe van a játékban a rugalmas gondolkodásnak és a kreativitásnak, meg persze annak is, mennyire tudunk ráhangolódni egymásra. Könnyed játék, aminek mégis vannak mélységei, 3-5 fős társasággal játszható, és szerintem kicsit nagyobbacska gyerekek is szuperül megbirkóznak vele. 


5. Ice Cool

Na ez a játék talán már kicsit jobban passzol a karácsonyhoz és a télhez. Igazi könnyed darab, ami kedvez annak, hogy gyerekekkel is játszhassuk, de őszintén szólva a felnőttek is teljesen beindulnak tőle, ha elkapja őket a hangulat. Az Ice Cool-ban lógos kis pingvineket alakítunk, akik az iskolában menekülnek a felügyelők elől. A jópofa fogócska alapját a keljfeljancsi-szerű bábuk adják, amiket pöcköléssel tudunk egyik helyiségből a másikba juttatni, miközben még fincsi halakat is zsákmányolhatunk. Garantált a nevetés és az izgalom, ráadásul ha sokat gyakoroljuk, igazán menő trükkökre is képesek lehetünk (például egy erős pöcköléssel átröptethetjük a pingvineket a falak felett!). Gyerekes családoknak ajánlom elsősorban, de bevallom, én felnőttként is nagyon élvezem ezt a játékot.


Bízom benne, hogy az öt játék között volt olyan, ami felkeltette az érdeklődéseteket, én jó szívvel ajánlom őket mindenkinek, főleg akkor, ha az ünnepek alatt különböző korú és játékos tapasztalattal rendelkező emberkék gyűlnek össze. Kívánom mindenkinek, hogy legyen szuper, szeretetben és nyugalomban gazdag, játékos karácsonya!



És most jöjjön egy kis ráadás! Karen M. McManus amerikai írónőtől már több könyvet is olvashattunk, közülük többel is volt blogturné az elmúlt években. Én mind a Lehull a lepel, mind a Tartsd meg a titkot című regényeket nagyon szerettem, és remélem, hogy a jövőben más köteteket is elhoz számunkra a Maxim Kiadó. Fogadjátok hát szeretettel az írónő karácsonyi üdvözletét!






Nyereményjáték:

Ünnepi turnénkhoz hasonlóan mostani játékunk is rendhagyó formát ölt. Minden állomáson találsz egy kérdést, ami az adott poszthoz kapcsolódóan irányulhat az adott könyvre, szerzőre, szereplőre, de olyan is előfordulhat, hogy a te véleményedre, élményeidre, kedvenceidre leszünk kíváncsiak. 
A turné végén, a Blogturné Klub bloggereinek felajánlásából hét ajándékcsomag kerül kisorsolásra azok között, akik minden állomást teljesítenek (vagy legalább megpróbálják). A csomagok tartalma minden esetben meglepetés lesz, de a könnyebb választás miatt mindegyiket ellátjuk egy fantázianévvel. 
Figyelem! A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Csak magyarországi címre postázunk.

Feladvány:
Mi a mindenkori kedvenc társasjátékod?

a Rafflecopter giveaway

Állomáslista:
12/02 Utószó
12/04 Readinspo
12/07 Readinspo
12/14 Könyv és más
12/15 Veronika's Reader Feeder
12/16 Booktastic Boglinc
12/17 Hagyjatok! Olvasok!
12/18 Kelly & Lupi olvas
12/19 Utószó
12/20 Szaffi polca
12/21 FüggőVég
12/22 Spirit Bliss Sárga könyves út
12/23 Dreamworld
12/24 Közös

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések