Az ​utolsó szavai (értékelés és nyereményjáték)

 


Hannah boldog kapcsolatban él férjével, Owennel, bár kihívást jelent a számára, hogy jól kijöjjön a férfi tinédzser lányával. Egy nap azonban fenekestül felfordul az élete, Owen eltűnik, és csak egy különös üzenetet hagy hátra: “Védd meg őt!”. Laura Dave Az utolsó szavai című thrillere izgalmas és fordulatos történet, amit ti is megismerhettek, ha három bloggerünkkel tartotok. Válaszoljátok meg az állomásokon található kérdéseket, és nyerjétek meg a Könyvmolyképző Kiadó által felajánlott példányt!



Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó, 2022
Oldalszám: 320 oldal
ISBN: 9789635974283
Eredeti cím: The Last Thing He Told Me
Fordította: Kádár Pál


A könyvet ITT tudod megrendelni!


Fülszöveg:

Ezek voltak az utolsó szavai: védd meg őt. Mielőtt Owen Michaels eltűnt, egy üzenetet juttatott el a feleségének, Hannah-nak: védd meg őt. Hannah pontosan tudja, hogy Owen kire céloz – 16 éves lányára, Bailey-re, aki gyerekként tragikus körülmények között veszítette el az édesanyját. És aki nem akarja, hogy bármi köze is legyen újdonsült mostohaanyjához. Amikor aztán Owen Hannah egyik kétségbeesett telefonhívására sem válaszol, a főnökét csalás miatt letartóztatják, a rendőrség pedig őt is kihallgatja, Hannah kezd rádöbbenni, hogy a férje nem az, akinek ismeri. Az Owen valódi kilétéhez vezető kulcs pedig Bailey lehet. Együtt vágnak bele, hogy kiderítsék az igazságot. De amint hozzálátnak, hogy összerakják Owen múltjának darabkáit, rá kell jönniük, hogy az életük soha többé nem lesz olyan, mint régen… Fedezd fel a rejtélyeit!

Véleményem:

Szeretem a Könyvmolyképző Kiadó Kristály Pöttyös könyveit, így kíváncsian vágtam bele Laura Dave regényébe, Az utolsó szavaiba. Nem voltak különösebb vagy konkrét elvárásaim, egyszerűen csak szerettem volna egy izgalmas történetet olvasni, ami ébren tart este, és ami kicsit könnyedebb kikapcsolódást nyújt a nehezebb olvasmányok után. Nos, ennek az elvárásomnak teljes mértékben megfelelt ez a regény, szinte az első oldalakon elkapott a gépszíj és végig fenntartotta az érdeklődésemet.



Főhősünk, Hannah, kicsit magának való, zárkózott nő. Saját családjában sok veszteség érte, így különösen sokat jelent számára, hogy pár éve megtalálta Owent, akiről úgy érzi, igazán ismeri és megérti őt. Azt is elfogadta annak idején, hogy a férfinak előző házasságából van egy lánya, Bailey, akit édesanyja halála óta Owen nevel. Bár Hannah próbál igyekezni, hogy jó nevelőanyja legyen a tinédzser lánynak, mégis sokszor érzi úgy, hogy fal van közöttük, amit igazán soha nem fog tudni áttörni. Mindenesetre rendületlenül kitart és próbálkozik, hiszen nagyon fontos számára Owen és a közös élet, amit felépítettek maguknak. A cselekmény elég hamar beindul, egy nap Owen nem jön haza, de cserébe rejtélyes üzenetet juttat el Hannah-nak, amiben csupán annyit kér tőle, védje meg Bailey-t. Ezzel párhuzamosan a férfi munkahelyén óriási botrány robban ki, több kollégáját és felettesét is őrizetbe veszi a rendőrség, és nagyon úgy tűnik, Owen is azért tűnt el, mert érintett a bűncselekményekben.

Hannah-t azonban nem hagyja nyugodni a tény, hogy nem olyannak ismerte meg a férfit, aki ne vállalná a tetteiért a felelősséget és aki elhagyná a lányát. Mivel maguk sem tudják, kiben bízhatnak meg, Bailey-vel kezükbe veszik a sorsukat, és maguk járnak utána, mi is történhetett Owennel és miért nem jön haza. Az utazás sokkal messzebbre vezet, mint azt főhősünk először gondolta volna, sok titok kerül napvilágra, és könnyen lehet, hogy Hannah és Bailey még veszélybe is kerülnek. De talán ami ennél is érdekesebb és izgalmasabb, az, ahogy a két nő közti kötelék egyre szorosabbá válik, hiszen senki másra nem számíthatnak egymáson kívül. Akik a véresebb thrillereket szeretik, ne ebben a regényben próbálják megtalálni a számításaikat, ugyanis itt nem a brutalitásé vagy az erőszakos jeleneteké a főszerep, sokkal inkább az emberi drámáké és a folyamatos feszültségé, azt viszont stabilan és kiegyensúlyozottan hozza.

Kicsit nehéz megfogni, pontosan mi is volt ebben a történetben, ami ennyire megfogott, és ami miatt egész nap azt vártam, hogy végre leülhessek és olvashassam. A sztorit önmagában nem mondanám rendkívül eredetinek, mégis volt benne valami, ami miatt közel került a szívemhez. Talán pont Hannah karaktere miatt, akit végig érzékenynek, sebezhetőnek éreztem, mégis olyan nőnek, aki bármit megtenne azokért, akik fontosak neki. Nagyon tiszteltem amiatt, ahogy végig Bailey érdekeit tartja szem előtt és védelmezi őt, annak ellenére, hogy nem volt felhőtlen a kapcsolatuk. Mégis, a regényben ő lesz az egyetlen személy, aki a lány számára biztonságot jelent, és ez erősebb köteléket jelent egy idő után, mintha rokonok lennének. Tetszett, hogy a regény ebből a szempontból egy csomó érdekes kérdést felvet a mozaikcsaládokkal és a nevelőszülőséggel kapcsolatban, egy kis plusz emberi drámát csempészve az egyébként is izgalmas történetbe. A másik dolog, ami miatt érdekes lehet, az a párkapcsolati része, pontosabban az a kérdés, hogy vajon mennyire ismerjük azt az embert, akivel összekötöttük az életünket? Owen esetében nagyon sokáig mi, olvasók sem tudjuk, hányadán álljunk vele, az pedig nagyon tetszett, hogy Hannah sem naivan állt a kérdéshez. Bízik a férfiban, de nem veti el annak a lehetőségét, hogy félreismerte, a legtöbbször józanul gondolkodik, és csak azt szeretné, ha kiderülne az igazság és mindenki biztonságban lenne.

Egy szó, mint száz, engem teljesen beszippantott Az utolsó szavai, köszönhetően az izgalmas történetnek, érdekes kérdésfelvetéseknek, Hannah karakterének és az olvasmányos stílusnak. Nagyon megörültem, amikor megtudtam, hogy minisorozat készült a könyvből, biztos, hogy arra is vevő leszek, bár Hannah-t nagyon másmilyennek képzeltem, mint Jennifer Garner. :) Mindenesetre Laura Dave nevére oda fogok figyelni a jövőben, nektek is ezt ajánlom, ha szeretnétek egy nem túl megterhelő vagy nyomasztó, mégis izgalmas thrillert olvasni.

Értékelésem: 5/5
Kinek ajánlom? Mindenkinek, aki szeretne olvasmányos, izgalmas thrillert olvasni, véres jelenetek helyett sok emberi drámával.

Nyereményjáték:

Mostani nyereményjátékunkban a Könyvmolyképző Kiadó más Kristály pöttyös könyveinek nyomába eredünk. Minden állomáson találtok egy-egy idézetet, a ti feladatotok pedig, hogy a regény címét beírjátok a rafflecopter-doboz megfelelő helyére!
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Feladvány:

“A remény olyan, mint egy üvegszilánk a talpadban. Amíg a húsodba vág, addig minden lépésnél fájdalmat okoz. De ha kihúzzák, vérzik ugyan egy darabig, és az is eltart egy ideig, amíg begyógyul, de a végén ismét tudsz járni. Ezt a folyamatot gyásznak is nevezik. És úgy vélem, ideje lenne elkezdened gyászolni.”

 


a Rafflecopter giveaway

Állomáslista:
03.20. Könyv és más

Megjegyzések