Halállista - kedvcsináló idézetek+ nyereményjáték

 

A General Press Kiadó jóvoltából új kiadásban jelent meg Chris Carter nagy sikerű Robert Hunter sorozatának egy korábbi kötete, a Halállista. Kedvenc nyomozónk ezúttal is egy különösen kegyetlen sorozatgyilkos nyomába ered, aki egy tébolyult valóságshow keretében szedi áldozatait. Tartsatok bloggereinkkel, és nyerjétek meg a Kiadó által felajánlott kötetet!



Kiadó: General Press, 2023
Oldalszám: 360 oldal
Eredeti cím: One by One
Fordította: Szabó István
ISBN: 9789634527060


A könyvet ITT tudod megrendelni!


Fülszöveg:

„Válasszon, ​nyomozó: tűz vagy víz.”

Robert Hunter, a Los Angeles-i rendőrség gyilkossági osztályának nyomozóját egy ismeretlen telefonáló arra kéri, hogy látogasson el egy honlapra, amely élőben közvetíti egy üvegtartályba zárt, megkötözött férfi utolsó perceit. A hívó azonban nem elégszik meg azzal, hogy Hunter tanúja legyen a szerencsétlen haláltusájának: azt akarja, hogy részt vegyen az áldozat kivégzésében. A nyomozónak kell eldöntenie, hogyan érjen véget a férfi élete. Hunternek nincs más választása, mint hogy tehetetlenül végignézi a gyilkosságot, a rendőrség ugyanis az FBI-jal karöltve hiába próbálja meg lenyomozni az adást vagy a telefonáló tartózkodási helyét. A gyilkos igazi informatikus zseninek bizonyul, aki minden lehetséges nyomot eltüntet maga után, így Hunter és a társa, Garcia nyomozó számára óriási fejtörést jelent, hogyan kezdjen neki a tettes kézre kerítésének. A telefon azonban hamarosan újra megszólal. Ugyanaz a hang, de egy másik honlap és egy másik áldozat. Ráadásul a gyilkos ezúttal változtat a játékszabályokon: egyfajta morbid valóságshow-t talál ki, amelyben a weboldal minden látogatója szavazhat az áldozat sorsáról…


Kedvenc idézeteim:

Chris Carter Robert Hunter-sorozata az elmúlt években belopta magát a szívembe, ami persze kicsit furcsán hangzik annak fényében, hogy elég brutális történetekről beszélünk, de a műfaj kedvelőinek remek választás. A Halállista című regény a sorozat 5. kötete, ami a General Press Kiadónak köszönhetően megújult kiadásban jelent meg. A mostani bejegyzésben hoztam nektek néhány kedvcsináló idézetet, hamarosan pedig az értékelésemet is olvashatjátok. :)




"A rablási és gyilkossági osztályon belül működött egy speciális részleg. Ez az elit alakulat, amelynek Hunter is a tagja volt, foglalkozott a nagy horderejű sorozatgyilkosságokkal, az időigényes ügyek több szakértelmet követeltek. De Hunternek még itt is speciális feladat jutott: kriminálpszichológusi előéletének köszönhetően mindig rábízták az olyan eseteket, ahol az elkövető különösen szadista, brutális módszereket alkalmazott. Az osztályon csak KK, azaz „különösen kegyetlen” rövidítéssel illették az ilyen ügyeket.  "  



"- Hát ez nagyszerű! – szólalt meg aztán. – Itt egy pszichopata, aki „Kapj el, ha tudsz!”-ot játszik.
- Nem hiszem – mondta Hunter. – Szerintem inkább azt játssza, hogy „Kapj el, mielőtt újra gyilkolok!”.



" A szörnyű rémálmok ellen az agya azzal védekezett, hogy az éjszakák nagy részét éberen töltötte. Alvás helyett vad olvasásba fogott. A könyvek menedéket nyújtottak számára: ez volt az ő elefántcsonttornya, egy biztonságos hely, ahová a rettenetes rémálmok nem tudtak behatolni. " 


"- Mi újság, Sandra? Hogy van? – mosolygott vissza Hunter.
- Nagyon jól, köszönöm. 
A nő nem kérdezett vissza, mert rég megtanulta, hogy nem kérdezzük meg a hullaházba érkezőktől, hogy vannak. " 



"Nem mostanában kezdtem a pályát, de még mindig nem értem, hogyan képes valaki ilyet tenni egy másik emberrel. " 


"– A valóságshow-k pontosan azért olyan sikeresek, és azért nézik őket olyan sokan, mert úgy vannak megtervezve, hogy hamis hatalomérzetet nyújtsanak – mondta Hunter. – Hatalmat, hogy kontrollálják, mi történik egy adott szituációban, hatalmat, hogy kvázi dönthessenek mások sorsáról. És az ember nagyon könnyen a hatalom rabjává válik, ez az egyik leginkább addiktív érzés. Éppen ezért keresik az emberek újra meg újra. "


"Az a fajta félelem volt ez, amely nappal fogalmazódik meg az emberben, aztán éjjel sokkal erősebb alakban visszatér a rémálmokban." 


"Mi irányítjuk az életünket, mert bármi is történik, mindig a mi kezünkben a döntés.




"Mindig van választásunk, igaz? De mi van azokkal a döntésekkel, amiket mások hoznak meg, és mégis a mi életünket változtatják meg velük, nem a sajátjukat? Akkor hol van a mi választási lehetőségünk?" 




Nyereményjáték:

Mostani nyereményjátékunkban A Robert Hunter-sorozat további kötetei után nyomozunk. Minden állomáson találtok egy-egy idézetet, a ti feladatotok pedig, hogy a regény címét beírjátok a rafflecopter-doboz megfelelő helyére. 
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Feladvány:

“Az emberek, akikkel nap mint nap foglalkozom, vagy nagyon gonoszak, vagy nagyon halottak.”

a Rafflecopter giveaway

Állomáslista:
03.23. Könyv és más extra
03.26. Könyv és más
03.29. Hagyjatok! Olvasok!

Megjegyzések