Micimackó ​– Kincset érő barátok (értékelés és nyereményjáték)

 


Szeretnél egy jót kalandozni a Százholdas Pagonyban? A Kolibri Kiadó legújabb mesekönyvéből jobban megismerheted Micimackót, Malackát, Tigrist és Fülest, ráadásul az újabb feldolgozások mellett ezúttal egy, az eredeti A.A. Milne könyv hangulatát és képi világát idéző, gyönyörű kiadványon keresztül. Tarts négy bloggerünkkel, és nyerd meg a Kiadó által felajánlott példányt!
 


Kiadó: Kolibri Kiadó, 2022
Oldalszám: 176
ISBN: 9789634378365
Eredeti cím: Best Friends Treasury
Fordította: Horváth M. Zsanett
Illusztrálta: Andrew Grey


A könyvet ITT tudod megrendelni!


Fülszöveg:

Csatlakozz Róbert Gidához és barátaihoz a Százholdas Pagonyban! Vedd kezedbe az E. H. Shepard rajzait idéző meseválogatást, és olvasd el a csodás történeteket mindenki kedvenc medvéjéről, a mézimádó Micimackóról, az állandóan ugrándozó Tigrisről, a mindig borongós, farkát kereső Fülesről, valamint a legapróbb és legkedvesebb Malackáról.


Véleményem:

Ugyan gyerekkoromban nem voltam túl nagy Micimackó-rajongó, ahogy öregszem, egyre inkább megkedvelem a csacsi öreg medvét és barátait. Fájó hiányosság még, hogy az eredeti A. A. Milne mesét nem olvastam, viszont a Disney-adaptációt többször láttam. Az utóbbi években sokféle mesegyűjtemény jelent meg, melyekben ez a modernebb vonal megy tovább, tehát a rajzfilmből ismert illusztrációk nyomán készült rajzokkal tarkított meséket olvashatjuk. A Kolibri Kiadó újdonságára, a Kincset érő barátokra azért kaptam fel a fejem, mert úgy tűnt, az eredeti, E. H. Shepard rajzait idéző illusztrációk találhatók benne. Bele is vágtam a kalandba, és ellátogattam hőseinkkel a Százholdas Pagonyba.


A meseválogatás alapvetően négy nagyobb tartalmi egységre bontja a könyvet. Olvashatunk rövid történeteket Micimackóról, Malackáról, Tigrisről és Fülesről. Megtudhatjuk, hogyan szállt fel Micimackó a léggömbbel vagy szorult be Nyuszi üregébe, izgulhatunk Malackáért, akit majdnem elragad az árvíz, vagy éppen próbálhatjuk kitalálni, mit is szeretnek a tigrisek a legjobban. Bár az emlékeim már kicsit megkoptak, azért a legtöbb mese cselekménye ismerős volt a rajzfilmből, tehát alapvetően egy olyan feldolgozásról beszélhetünk, ami ragaszkodik az eredeti szöveghez és történetekhez, a szerkesztése és kialakítása révén viszont talán alkalmasabb arra, hogy a kisebb gyerekekkel is megismertessük Milne világát. 


A rövid kis meséket viszonylag hamar el lehet olvasni, akár egy-egy esti mese formájában. Maga a kötet nagyon igényesen kidolgozott, a lapok vastagabbak, így az apróbb kezekben sem eshet különösebb bántódásuk. Ami pedig lenyűgöző, az az illusztráció minősége, legalábbis számomra mindenképpen. Andrew Grey színes rajzai tökéletesen idézik az eredeti illusztrációkat. Igaz, ezek a figurák nem a Disney-mesékből megszokottak, szerintem valahogy mégis sokkal kedvesebbek, bájosabbak és szerethetőbbek. Nagyon tetszettek az apró kis extrák a mesék mellett, például az, hogy minden főbb szereplő fejezetében találunk egy kedves kis versikét, amit akár meg is tanulhatunk otthon a gyerkőcökkel. A történetek hangulata, még ha tartalmaznak is akciót vagy izgalmakat, megnyugtató és kiegyensúlyozott, nekem egy megterhelő munkanap után kifejezetten jólesett olvasni őket.


Összességében nagyon tetszett ez a kötet. Bár mostanában elég sok Disney-meseválogatást olvasok, ez már a második alkalom, hogy egy Micimackóhoz kapcsolódó gyűjtemény lopta be magát a szívembe (az előző a Micimackó: 5 perces történetek volt, az értékelésem ITT olvasható). Most már tényleg nem halogathatom tovább, el kell olvasnom az eredeti mesét is, szerintem felnőtt fejjel talán még jobban is fogom értékelni, mint gyerekként tettem volna. Ennek a kötetnek pedig méltó helye lesz a polcomon, és biztos, hogy többször elő fog kerülni.

Értékelésem: 5/4,5
Kinek ajánlom? Mindenkinek, aki szereti Micimackó történetét, és szeretne egy, az eredeti könyv hangulatát idéző meseválogatást olvasni.

Nyereményjáték:

Mostani nyereményjátékunkban a Micimackó mesék többi szereplőjét keressük. Minden állomáson elrejtettünk kiemelt betűket, melyeket a helyes sorrendbe téve egy-egy szereplő nevét kapjátok, ezeket kell a rafflecopter-doboz megfelelő helyére beírni! 
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


a Rafflecopter giveaway

Állomáslista:
06.27. Utószó
06.29. Dreamworld
06.30. Könyv és más

Megjegyzések