Jégvarázs ​– 365 mese (értékelés és nyereményjáték)

 


Térjetek vissza a Jégvarázs világába, és fedezzétek fel Anna, Elza és a többiek izgalmas kalandjait egy egész éven át! A Kolibri Kiadó vadonatúj, csodálatos kötetében ezúttal 365 Jégvarázs mese vár rátok, és ha velünk játszotok, meg is nyerhettek egy példányt a kötetből!



Kiadó: Kolibri Kiadó, 2022
Oldalszám: 368 oldal
ISBN: 9789635990320
Fordította: Horváth M. Zsanett


A könyvet ITT tudod megrendelni!


Fülszöveg:

Fedezd fel Arendelle varázslatos világát Annával, Elzával, valamint a Jégvarázs és a Jégvarázs II elragadó szereplőivel! Ebben a mesés kötetben Kristoff vakmerő mentőakciót hajt végre Olaf segítségével; Sven a kastély körül bujkál, hogy ne kelljen megfürödnie; Elza és Anna egy távoli, sivatagos királyságba utaznak; és a jó barátok számos izgalmas kalandban vesznek részt. Az év minden napjára jut egy történet, így ennek a mesekönyvnek ott a helye az éjjeliszekrényen, vagy a kandalló, esetleg tábortűz mellett!


Véleményem:

Rajongás ide, szuperhájp oda, a Jégvarázs történetében tényleg van valami, ami rabul ejti a nézők és olvasók szívét, ráadásul nem csupán a legifjabb korosztály esik ennek áldozatul, hanem bevallom, én is. Már az első mozifilmet imádtam, amit aztán meglepetésemre még meg is tudott fejelni a második rész, azóta is töretlenül igyekszem összegyűjteni minden olyan mesekönyvet, ami a Jégvarázs világában játszódik. A Kolibri Kiadó újdonsága, a Jégvarázs ​– 365 mese abszolút kihagyhatatlannak tűnt, hiszen melyik meserajongó ne akarna az év minden napjára egy kis történetet Arendelle világából?


Azt már megszokhattam, hogy a Kiadótól igényes, csodaszép mesekönyveket szoktam olvasni, mégis rácsodálkoztam először a kötetre, milyen masszív, színes és minőségi. Ahogy a cím is ígéri, összesen 365 mesét találunk benne, minden naptári naphoz egy oldal van rendelve, ráadásul a lapok színe is különböző az évszaknak megfelelően, ezzel egy szivárványos hatást varázsolva az élekre. Első pillantásra látjuk, hogy vastagabb, minőségi papíron rendkívül gazdag illusztrációkat kapunk, melyek tökéletesen visszaadják a rajzfilmek képi világát. Az elrendezésnek köszönhetően haladhatunk akár úgy is, hogy ténylegesen minden nap egy rövid mesét olvasunk el/fel belőle, de persze senki sem tiltja, hogy nagyobbakat harapjunk a történetekből.


Én szép sorjában kezdtem haladni, először kicsit csodálkoztam is, mert az első mesék az első mozifilm cselekményét dolgozzák fel kicsit leegyszerűsített módon. Mivel gyorsan haladtam a sztoriban, és még rengeteg oldal volt hátra, hamar megnyugodtam, hogy biztosan fogok eddig ismeretlen történetekkel is találkozni, és ez tényleg így is történt. Az ismert események után rengeteg kisebb mesét olvashatunk, melyek egyrészt témájukban illeszkednek az adott évszakokhoz, másrészt nagyon változatosak abból a szempontból, hogy melyik szereplő kerül bennük a középpontba. A mesék rövid terjedelme ellenére nem éreztem úgy, hogy a történetek bele vannak erőltetve egy oldalba, a legtöbb számomra kerek egész volt, szépen megfogalmazott, és ha nem is tartalmaztak őrületes akciókat vagy fordulatokat, teljesen rendben voltak.

A témák tényleg nagyon változatosak, természetesen sok mese szól Anna és Elza különféle kalandjairól vagy szórakozásáról, de belepillanthatunk a kastély körüli feladatokba és mindennapokba, vagy akár el is hagyhatjuk Arendelle határát, hogy meglátogassuk a nővérek külföldi barátait. Gyakran időzünk Olaffal vagy Hóriással (akiről hamar kiderült, hogy sokkal aranyosabb, mint a filmben), többször meglátogatjuk a trollokat, és persze Kristoff és Sven kalandjai sem maradhatnak ki. Nekem nagyon tetszett, hogy néhány mese visszarepít minket a szereplők gyerekkorába, és nem csupán Elza és Anna, hanem például Kristoff múltjáról is megtudunk pár apró érdekességet.


A kötetben összegyűjtött mesék békések, aranyosak, sokszor visszaköszön bennük a testvéri szeretet és a barátság, mint érték, ahogy az is, hogy mennyire drága kincs az együtt töltött idő és az összefogás. Az egyoldalas, rövid történetek mellett akadnak több fejezeten átívelő, összefüggő mesék is, így tényleg nagyon változatos a gyűjtemény. Nekem felnőttként is nagy élmény volt olvasni, lapozgatni, és biztos vagyok benne, hogy minden Jégvarázs-rajongó gyerkőc a szívébe fogja zárni.

Értékelésem: 5/5
Kinek ajánlom? Mindenkinek, aki szerette a Jégvarázs-filmeket, ovis kortól tökéletes esti mese lehet a kötet.

Nyereményjáték:

Ismeritek az összes szereplőt a Jégvarázsból? Mostani játékunkban kiderítjük! Az állomásokon ugyanis egy-egy kevésbé népszerű Jégvarázs karaktert találtok, a feladatotok pedig az lesz, hogy beírjátok a nevét a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Feladvány:



a Rafflecopter giveaway

Állomáslista:
01.22. Utószó
01.24. Könyv és más
01.26. Dreamworld

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések