Silver (értékelés és nyereményjáték)



A Könyvmolyképző Kiadó jelentette meg Ashley Carrigan legújabb regényét a Zafír pöttyös könyvek sorában. A Silver egy izgalmas misztikus történet egy fiatal lányról, aki nappal az orvosira jár, éjjelente azonban gonosztevőket tesz el láb alól különleges erejének segítségével. De mi történik, ha egy titkos társaság igényt tart a szolgálataira? Kövesd az állomásokat és a játék megfejtéséért cserébe esélyed lesz megnyerni a könyvet a kiadó felajánlásában.



Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó, 2022
Oldalszám: 320 oldal
ISBN: 9789633736951


A könyvet ITT tudod megrendelni!


Fülszöveg:

Szenvedélyesen ​élni, és emberfeletti küzdelmet vívni. Mit szólnál hozzá, ha a testedet és az elmédet nem csak kizárólag Te uralnád? Ha egy rejtélyes erő hihetetlen dolgokra tesz képessé? Ki a bűnösebb, a megrögzött gonosztevő vagy te, aki elkapod, önkényesen igazságot szolgáltatsz, és bosszút állsz az áldozataiért? Meddig lehet fenntartani az ártatlanság csalfa látszatát, megőrizni a rettenetes titkot? Mit kellene tenned, ha éppen az a személy a legnagyobb kockázat rád nézve, akit a legjobban szeretsz? Talán vele is végezned kell, miként a többiekkel? Mindezt úgy, hogy még csak huszonéves vagy… Jordan Danforth Hansen kettős életet él. Napközben az orvosira jár, éjjel azonban önbíráskodó igazságosztóként tevékenykedik. Kockázatos játszmája közepébe betoppan egy jóképű zsaru, hogy alaposan felkavarja a lányt. Miközben a benne lakozó mágikus erő energia után kutakodik, egy titokzatos csoport is szemet vet rá. Precízen véghez vitt sorozatgyilkosságok, misztikum, kusza érzelmi szálak, egy titkos társaság és a régmúlt sötét árnyai… Engedd be a szerelmet!


Véleményem:

Korábban még nem olvastam Ashley Carrigan-től, nem azért, mert idegenkedtem volna tőle, egyszerűen úgy alakult, hogy valahogy nem kerültek a könyvei a látóterembe. Új regénye, a Silver viszont kifejezetten felkeltette az érdeklődésemet a fülszövegével, ráadásul szeretek újabb és újabb magyar szerzőkkel megismerkedni. Bevallom, ez a történet egy hatalmas, pozitív meglepetés volt, nem gondoltam volna, hogy ez az izgalmas, paranormális, részben romantikus történet ennyire be fog szippantani. Vigyázat, az értékelés tartalmaz valamennyi cselekményleírást!


A regény főhőse a huszonhárom éves Jordan, aki látszólag éli a korabeli lányok gondtalan életét: orvos szülei támogatják egyetemi tanulmányait, együtt jár egy helyes fiúval, és sokat bulizik a barátnőjével. Azonban senki sem tudja, hogy Jordannek sötét titka van: éjszakánként veszélyes bűnözők nyomába ered, akik kisiklanak az igazságszolgáltatás markából, hogy egyfajta bosszúálló angyalként végezzen velük. Ehhez szüksége van némi természetfeletti segítségre is, egy másik lélekre, aki erőd ad neki ezekben a helyzetekben, és akivel osztozik a testén. Ez a lélek pedig nem más, mint dédnagyanyja, Silver szelleme, akivel ugyan nem tud közvetlen kapcsolatba lépni, mégis egyfajta szimbiózisban élnek egymással.

A helyzet kicsit melegebb lesz, amikor egyik akciója után Jordant megállítja egy jóképű rendőr, Nick, aki nem mellesleg nyomozni kezd az egyik gyilkosság ügyében. Ha pedig még ez sem lenne elég, felbukkan a színen egy titkos társaság is, akik talán sokkal többet tudnak a lány életét meghatározó, különös lélekről. Jordan szeretne válaszokat kapni, egyúttal pedig megtalálni az arany középutat az élete sötét és világos oldala között. Vajon sikerülni fog neki? Vajon megtalálja azt a férfit, aki feltétel nélkül el tudja őt fogadni, azzal együtt is, milyen veszélyes titkokat őriz? Természetesen ezekre a kérdésekre nem válaszolhatok, de azt elárulhatom, hogy egy kifejezetten izgalmas, akciódús és váratlan fordulatokat tartalmazó történetben lesz része annak, aki esélyt ad a Silvernek.

Hasonló témákban már sok regényt olvashattam (vagány és nagyszájú hősnő paranormális képességekkel), mégis volt valami újszerű a Silverben. Az, hogy Jordan tulajdonképpen maga is hidegvérű gyilkos és bűnöző, izgalmassá teszi a karakterét, főleg úgy, hogy a nézőpontján keresztül megértjük, min megy keresztül és hogyan vívódik saját magával. Ez még nem ad számára erkölcsi felmentést, ugyanakkor mégis tud vele a olvasó azonosulni, és drukkolni azért, hogy valahogy boldog véget érjen a történet. Számomra hatalmas piros pont jár a romantikus szálakért is. Nem ez az, amit elsődlegesen keresek egy regényben, de ha már ott van, akkor nem bánom, ha abban is van valami eredeti. Márpedig ebben volt, és kifejezetten olyan fordulatot vettek az események, amire egyáltalán nem számítottam. Az egész cselekményben azért voltak olyan elemek, amiken fennakadhattam volna (néhány, számomra kevésbé reális mozzanat, már azzal együtt is, hogy amúgy egy paranormális regényről van szó), de annyira vitt magával az egész sztori lendülete, hogy nem akartam kötekedni, egyszerűen csak élveztem.

Összességében nagyon elégedett vagyok, nem gondoltam volna, hogy ennyire fog tetszeni ez a regény. Jordan karaktere hamar a szívembe lopta magát, még akkor is, ha nem mondható minden szempontból pozitív figurának. A cselekmény pörgős és izgalmas volt, felvetett komolyabb erkölcsi kérdéseket, az pedig kifejezetten tetszett, hogy nem sorozatban gondolkodott az írónő, hanem kerek egészként lezárta a történetet. Tökéletes hétvégi olvasmány volt!

Értékelésem: 5/4,5
Kinek ajánlom? Mindenkinek, aki kedveli a akciódús, paranormális történeteket, a vagány női főhősöket és egy csipetnyi romantikát.

Nyereményjáték:

Ashley Carrigan híresen remek női főszereplőket alkot. Legnépszerűbb könyveiből válogattunk hősnőket, jól megkeverve azok betűit. A nevek nem mindig a keverés szerint tagoltak, viszont a nagybetűkkel segítettünk! Helyes sorrendbe állítva kell beírnotok a neveket a rafflecopter doboz megfelelő sorába.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Feladvány:

andres fronD JohnatHan



a Rafflecopter giveaway

Állomáslista:

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések