Halloween blogturné- Társasjáték ajánló és Booktag


Üdvözlet minden szellemnek, vámpírnak,  vérfarkasnak, boszorkánynak, és az összes egyéb entitásnak a Blogturné Klub szellemes Halloween turnéján! Nem tudod mit csinálj Halloweenkor? Tarts velünk, segítünk kitalálni! Kövesd az egész napos turnénkat, mely során szuper könyveket, filmeket, finomságokat és egyéb kreatív ötleteket ajánlunk, hogy az év legborzongatóbb ünnepe valóban szuperül sikerüljön. Inspirálódj, játssz, és vidd haza fantasztikus nyereményeink egyikét! 


Amikor felmerült a kérdés, hogy a Halloween blogturné kapcsán milyen tartalmat hozhatnék, egyből adta magát a társasjátékok ötlete. Bár mostanában kevesebb időm volt játékos bejegyzéseket írni, alapvetően még mindig ez az egyik legkedvesebb munka- és  szabadidős tevékenységem, és próbálom lassan, de folyamatosan bővíteni az itthoni és a munkahelyi arzenálomat is. De hogy a témánál maradjunk, ebben a bejegyzésben most olyan társasjátékokat szeretnék ajánlani nektek, melyek tökéletesen passzolnak a szellemes-borszorkányos-zombis halloween-i hangulathoz, és amiket magam is kipróbáltam és szívesen játszok. A válogatás teljesen szubjektív, szerencsére a témában ennél sokkalta nagyobb a kínálat a boltok polcain, én igyekeztem olyan darabokat gyűjteni, hogy kisebbek és nagyobbak egyaránt találjanak köztük kedvükre valót.


1. Panic Mansion

Ebben a vicces, látványos és könnyed játékban egy igazán kísérteties házikóval kell játszanunk, melyben rémesebbnél rémesebb tárgyak és lények hevernek szerteszét (kígyók, szemgolyók, pókok és szellemek). A játékostársainkkal egyetemben mindannyian kapunk egy ilyen házikót, ezeket kell aszerint mozgatnunk/döntögetnünk, hogy a feladvány-kártyákon található dolgokat minél hamarabb begyűjtsük az emberkénkkel. Ha a kártyán szereplő dolgok és az emberke a megfelelő szobába kerül, nyert ügyünk van, ugyanakkor ez egyáltalán nem könnyű feladat, hiszen a különféleképpen csúszó/guruló tárgyakat igazi bűvészmutatvány átügyeskedni az ajtókon. Rövid időtartama miatt szerintem ideális partijáték egy halloween-i házibuliba, de a gyerkőceinkkel is érdemes játszani, főleg, ha fejleszteni szeretnénk a finommotorikájukat.


2. Mysterium

A halloween-i hangulathoz igazán jól passzol egy kis szellemidézés! A Mysterium című társasjátékban médiumok bőrébe bújhatunk, akik egy réges-régi gyilkossági ügyet szeretnének felgöngyölíteni. Az elhunyt szelleme különleges álomképekkel próbál üzenni a médiumoknak, hogy kideríthessék a gyilkos személyét, a gyilkosság helyszínét és a gyilkos tárgyat. A játék csodaszépre sikeredett, nagyon erős a hangulata, idő szempontjából pedig valahol a középmezőnyben foglal helyet, nagyjából egy óra alatt játszható le kényelmesen egy parti. Akár 7-en is játszhatunk vele egyszerre, szóval jó választás lehet, ha nagyobbacska társasággal szeretnénk borzongani. Dixit- és Cluedo-rajongóknak kötelező!


3. Lidérc-nyomás

A Lidérc-nyomás egy könnyed kártyajáték, melynek során büszke kastély-tulajdonosokká válhatunk. Igen ám, de az ódon kúria, amit megvásároltunk, hemzseg a kísértetektől, akik már oly módon keserítik meg az életünket, hogy többet nem kívánunk osztozkodni velük. Indulhat hát a kártyacsata, melynek során igyekszünk kiebrudalni a hívatlan vendégeket otthonunkból, a játékot pedig az nyeri, aki előbb szabadul meg a szellemeitől. A gyors játékidő és a könnyű tanulhatóság miatt szintén jó szívvel ajánlom gyerekeknek is, a viszonylag kisméretű dobozban (ami kihajtogatva maga lesz a játéktér) nagyon szépen illusztrált, igazán kísérteties kártyákat találunk. 


4. Monster Slap

Ez a társas végtelenül egyszerű, ugyanakkor szerintem az egyik legjobb választás, ha kisgyerekekkel együtt szeretnénk valamilyen szörnyes játékot játszani (nálunk a négy és fél éves teljesen beleszeretett- és hát ami azt illeti, mi, felnőttek is :)). A dobozban találunk 4 db ragacskezet, melyekkel meg kell próbálnunk eltalálni és begyűjteni a kipörgetett szörnyetegeket. Igazi gyorsasági/ügyességi partijáték, ami garantáltan megnevetteti az egész társaságot, a kártyákon látható szörnyecskék pedig szerintem nagyon mókásra és szerethetőre sikeredtek. Rövid és pörgős játék, amit akár már ketten is kipróbálhatunk, csak vigyázzunk, nehogy a rossz szörnyhöz ragadjon a mancsunk!


5. Tiny Epic: Zombi vérfürdő

Igaz, én főleg a gyerekekkel is játszható társasokban vagyok járatosabb, azért szerettem volna egy igazi, vérengzős-zombis játékot is belecsempészni ebbe a válogatásba. A Tiny Epic: Zombi vérfürdő a kicsi doboz ellenére egy nagyon is összetett játékot tartalmaz, melyben egy plázában kell megküzdenünk a zombihordákkal. Bevallom, engem ez a játék azzal vett le a lábamról, hogy a játékost megszemélyesítő meeple kezébe tárgyakat lehet illeszteni, hát mennyire menő már egy láncfűrésszel szaladgáló bábu! :) Emellett pedig a társas dicsőségére válik a változatossága (többféle játékmódban és felállásban játszhatunk, és a sokféle küldetésnek köszönhetően még így is magas az újrajátszhatósága) és a tény, hogy akár egyedül is játszhatunk vele, ha éppen nincs társaságunk. Még mi is ismerkedünk és barátkozunk vele, de az biztos, hogy gyakran elő fog kerülni a közeljövőben.


6. Szörnymóka

Végezetül még egy kis szörnyűség, mert szörnyekből soha nem elég Halloweenkor. :) Ebben a társasjátékban inkább cuki, mint ijesztő szörnyeket kell megkaparintanunk magunknak, amiben kulcsszerepe lesz a jó megfigyelőkészségünknek és gyorsaságunknak. Minden szörny esetében adott, hogy milyen fegyverekkel és csapdákkal lehet legyőzni őket. A játékosok a különböző fegyverkártyákat folyamatosan pakolják ki az asztalra, és aki először veszi észre, hogy összegyűlt az adott szörny legyőzéséhez elégséges arzenál, az le is csaphat rá. Szintén egy könnyed, fejlesztő jellegű családi játék, ahol egy partit kb. 10 perc alatt lenyomhatunk, és akár 8 fős társaság számára is ideális választás. A szörnyecskés lapokkal pedig szinte lehetetlen betelni, annyira aranyosak! :)



Remélem, mindenki talált a kis válogatás között olyan játékot, amit szívesen kipróbálna. Most pedig, mielőtt elköszönnék, én is kitöltöm a Halloween Booktag-et, melynek a végén természetesen most is nyereményjátékot találtok! :)


Halloween-i booktag

Csokit vagy csalunk - Egy cuki, és egy szélhámos karakter.


A cuki karakterről egyből egy idei olvasmányom szereplője ugrott be, aki ráadásul még a halloween-i tematikához is jól passzol. Ő nem más, mint a Vámpyr ​Vilma-sorozatban megismert Tökkencs, a bájos házitök. A szélhámosokon már többet kellett gondolkodnom, de aztán eszembe jutott az ifjúsági irodalom legnagyobb kamusa, Óz, a csodák csodája, akit ugyan nem mondanék kedvenc figurának, de az biztos, hogy gyerekkorom egyik meghatározó karaktere.



Halloweeni jelmez - Egy karakter, akinek szívesen a bőrébe bújnál egy éjszakára


Az biztos, hogy valamilyen alakváltó lenne, szuper érzés lehet négy lábon száguldozni éjjel az erdőben. Ha mindenképpen választanom kell, azt hiszem, egy farkas lennék az Alkonyat univerzumában.


Boszorkány - Egy könyv, aminek a címében szerepel a boszorkány szó


Ebben a kategóriában gyerekkori nagy kedvencem Roald Dahl Boszorkányok című kötete (és legalább annyira a belőle készült 1990-es filmfeldolgozás. Brrr, de féltem rajta kiskoromban! :))


Fekete - Egy könyv, aminek fekete a borítója


Az első könyv, ami erről eszembe jutott és amit jó szívvel ajánlok, az a J. J. Abrams-Doug Dorst szerzőpáros által készített S. című kötet, ami sokkal több, mint regény, inkább egy interaktív kaland, amiben mi is nyomozunk és aktív szereplők vagyunk. A kivitelezése pedig egészen elképesztő és igényes!



Múmia - Egy könyv, ami korábban jelent meg, mint ahogy megszülettél


Szerencsére ilyenből viszonylag sok van. :D
Amit mindenképpen ajánlanék mindenkinek elolvasásra, az Hermann Hesse Demian című regénye, mely eredetileg 1919-ben jelent meg.

Vámpír - Egy karakter, akinek a halála miatt vérzett a nyakad szíved


Több ilyen van, de akiknek a halála örökre meghatározó lesz a számomra, azok a Harry Potter utolsó kötetének áldozatai. Amikor először olvastam, sok-sok oldalon keresztül úgy sírtam, mint egy gyerek.


Zombi - Egy könyv, ami miatt sokáig fennmaradtál és egész éjjel olvastál
Sajnos ahogy egyre idősebb leszek, ez a probléma annál kevésbé érint, éppen ellenkezőleg: sokszor azért küszködök, hogy délután és kora este ne aludjak el olvasás közben, ha vízszintesbe helyezkedtem. :)

Halloweeni tök - Egy szereplő, aki szerinted annyira nagyképű, hogy faragnál az arcából
Szintén egy Harry Potteres példa jutott eszembe, annak idején nagyon szerettem volna Draco Malfoy-t megdobálni valami gusztustalansággal a beképzelt megnyilvánulásai miatt.



Nyereményjáték:

Csokit vagy csalunk! Játékunk során virtuális csokivadászatra invitálunk benneteket. Ehhez mérten a turné minden állomásán olvashattok egy idézetet, nektek pedig nincs más dolgotok, mint eldönteni, hogy valóban valamilyen csokival kínálunk benneteket, vagy csalunk. Csokinak számít minden szilárd halmazállapotú, ehető édesség, csalásnak pedig a hasonlatok, valamint a folyadékok. Ha úgy vélitek, csalunk, ezt a szót írjátok a Rafflecopter megfelelő sorába, ha pedig valódi finomságra bukkannátok, a csoki szót.
Figyelem! A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Csak magyarországi címre postázunk.

Feladvány:
“… a csokipapír is hasznos, amíg az ember tisztára nem nyalja…”

a Rafflecopter giveaway

Állomáslista:

16:00 Könyv és más - Társasjátékok
18:00 Dreamworld - DIY
19:00 Csak olvass! - Szemgolyós muffin
20:00 Fanni’s Library - Top 5 vámpíros könyv
21:00 Veronika’s Reader Feeder - Sütőtökös pite

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések