Míg ​a halál… (értékelés és nyereményjáték)

Sasha Keaton tíz évvel azután, hogy kiszabadult a Vőlegény nevű sorozatgyilkos fogságából, úgy dönt, hogy hazatér a családi fogadójukba édesanyjához. Sajnos nem sokkal megérkezése után furcsa, ijesztő dolgok kezdenek történni körülötte - talán ismét veszélybe került az élete? Szerencséjére felbukkan valaki a múltból, aki megfogadta, hogy ezúttal megvédi őt, ha már tíz éve nem sikerült neki. Vajon Cole Landis FBI ügynöknek sikerül betartania a fogadalmát? 
Tartsatok bloggereinkkel ezen az izgalmas blogturnén, de ne felejtsetek el játszani se. A Könyvmolyképző kiadó jóvoltából egy szerencsés olvasónk meg is nyerheti a Míg a halál... egy példányát!



Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó, 2020

Oldalszám: 400 oldal
ISBN: 9789634577263
Eredeti cím: Till Death
Fordító: Kádár Pál


A könyvet ITT tudod megrendelni!


Fülszöveg:

Tíz év telt el azóta, hogy Sasha Keaton kiszabadult a Vőlegény néven ismert kegyetlen sorozatgyilkos karmaiból, és hogy elhagyta nyugat-virginiai otthonát.
Amikor Sasha tíz év után végül hazatér, hogy segítsen a családi fogadó körül, úgy tűnik, élete kirakósának darabjai végre a helyükre kerülnek. Amikor aztán a lányt ismét veszély fenyegeti, Cole Landis FBI-ügynök is újra felbukkan, és megfogadja, hogy helyrehozza a korábbi hibáját, és ezúttal megvédi őt.
Aztán eltűnik egy nő. Majd még egy, és a Vőlegény szörnytetteinek egyetlen túlélője egyre nyugtalanítóbb üzeneteket kap. Cole sohasem volt képes megbocsátani magának, hogy nem tudta megvédeni Sashát, és mindenre kész, hogy most megtegye. Mert a lány elbűvölő szexissége mögött, amibe tíz éve beleszeretett, acélkemény erő lakozik, és emiatt csak még jobban szereti.
Valaki azonban figyel. Vár. Így Sasha első hibája könnyen az utolsó is lehet.

Véleményem:

Jennifer L. Armentrout nevével - sok más olvasóhoz hasonlóan - a Luxen-sorozat kapcsán ismerkedtem meg. Bár a vége felé már csökkent picit a rajongásom, azért becsülettel végigolvastam a sorozatot, megszerettem a történetet és az írónő stílusát. Ezután egy jókora kihagyás következett, a később megjelent köteteit egyelőre nem kerítettem sorra, viszont a Míg ​a halál… egyből felkeltette az érdeklődésemet. A kiadó Kristály pöttyös könyveit általában szeretni szoktam, az pedig még kíváncsibbá tett, hogy egy általam kedvelt szerző próbálta ki magát a női pszichothriller műfaján belül. 

A történetünk főhőse a huszonkilenc éves Sasha, aki tíz év után tér vissza szülővárosába, hogy besegítsen édesanyjának a családi fogadó üzemeltetésébe. Ez a hazatérés azonban se nem örömteli, se nem könnyű, a nőt ugyanis tíz évvel ezelőtt nagyon súlyos trauma érte: egy Vőlegénynek nevezett sorozatgyilkos foglyul ejtette és súlyosan bántalmazta, meg is ölte volna, ha Sashanak nem sikerül szerencsés módon megmenekülnie. Bár az azóta eltelt években a nő több terápiának és az időnek köszönhetően viszonylag jobban van, a visszatérés újra feltépi benne a régi sebeket, és nagyon nehezen birkózik meg emlékeivel. Mivel thrillerről beszélünk, sejthető, hogy a szörnyűségeknek még nincs vége, és valamilyen úton-módon újra felbukkan a gonosz a nő életében. Az érkezésével nagyjából egy időben egy fiatal ápolónő tűnik el a környéken, nem sokkal később pedig Sasha nyugtalanító üzeneteket kezd kapni. Bár lehetetlen, hogy a Vőlegény visszatérjen, mégis úgy tűnik, hogy valaki pontosan az ő módszereivel dolgozik és szedi áldozatait, ami most már mintha személyes ügy lenne. Mintha egyenesen Sashán akarna bosszút állni azért, hogy tíz évvel ezelőtt megmenekült.

Első körben a regény thriller-szálával és elemeivel kapcsolatos benyomásaimat osztanám meg. Szerintem ez egy izgalmas alapsztori volt, a sorozatgyilkos karaktere kellően sötétre, félelmetesre sikeredett, hátborzongató volt olvasni Sasha visszaemlékezéseit abból az időből, amikor őt is "menyasszonyként" tartották fogva. Tetszett, hogy az írónő nagyon sokáig bizonytalanságban tart minket azzal kapcsolatban, hogy mi is történik pontosan, a kirakós összes darabkája csak a kötet legvégén kerül a helyére. Viszonylag sok thrillert olvasok, így bevallom, a csattanók egy részével kapcsolatban már körülbelül a könyv felétől kezdve nagyon erős gyanúm volt, de ez nem vett el különösen az élményből, mivel az egyéb körülmények, apró kis információk azért tudtak pluszt nyújtani. Armentrout ügyesen adagolja mind a feszültséget, mind a történet és a nyomozás részleteit, és ha nem figyelünk, bizony tévútra is vezet minket egy-egy eltereléssel. A végkifejlet szerintem izgalmas volt, annak ellenére, hogy itt már igazán nagy meglepetés nem ért az eseményekkel  kapcsolatban. 



A másik szál, amivel érdemes foglalkozni, a regény romantikus aspektusa, bevallom, én ettől féltem a leginkább olvasás előtt. Amikor Sasha hazatér, újra találkozik tíz évvel ezelőtti szerelmével, Cole-lal, aki azóta az FBI-nak dolgozik, és sosem bocsátotta meg magának, hogy nem tudta megmenteni a nőt a sorozatgyilkostól. Tetszett, ahogy szép lassan újra egymásra találnak, ahogy az is, hogy ennek nehézségeit is kihangosítja az írónő. Sasha nagyon nehezen nyílik meg, az elszenvedett trauma után sokkal nehezebben kezeli a saját nőiségét, ráadásul attól is fél, hogy mások - különösen Cole - vonzalma vagy szimpátiája iránta a szánalomból ered. A férfi mindent megtesz annak érdekében, hogy elnyerje a bizalmát, kérdés, hogy ennyi év távlatából, ilyen súlyos sebekkel képesek-e élni egy második eséllyel. A félelmeim ellenére szerencsére egyáltalán nem volt túltolt a romantikus/erotikus szál, szerintem az írónő ügyelt arra, hogy ez ne menjen a thriller műfaj rovására, inkább érdekesebbé vagy egyedibbé tegye azt. 

Szerintem ez egy izgalmas, akcióban gazdag történetre sikeredett, amiben a thriller-szál és a romantika által keltett feszültség folyamatosan fent tartotta az érdeklődésemet. Nem tartalmaz világmegváltó gondolatokat, de remekül szórakoztat, és azért jó néhány üzenetet is ki tudunk mazsolázni belőle a barátsággal, a szerelemmel, önmagunk elfogadásával vagy a gyógyulással kapcsolatban. Sasha karakterét nagyon megkedveltem, szerettem, hogy nem egy címlapokról lelibbent "szupercsaj", hanem egy igazi, kívül-belül szép és erős nő, aki ugyan teli van bizonytalansággal és félelemmel, mégis képes felállni és harcolni. Nagyon bízom benne, hogy nem ez volt Armentrout utolsó kísérletezése a műfajban, ugyanis szerintem legalább olyan jól áll neki, mint az ifjúsági vagy paranormális vonal.

Értékelésem: 5/4,5
Kinek ajánlom? A női pszichothrillerek rajongóinak, illetve azoknak, akik szeretik, ha egy izgalmas krimi-szálba egy csepp romantika is keveredik.

Nyereményjáték:

Nyereményjátékunkban ezúttal azt tesszük próbára, mennyire ismeritek a Könyvmolyképző Kiadó Kristály Pöttyös könyveit! Minden állomáson találni fogtok egy idézetet, ami a kiadói sorozat egyik könyvéből származik, és a feladatotok az lesz, hogy írjátok be a rafflecopter doboz megfelelő soraiba azoknak a könyveknek a címét, amelyekből idéztünk.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Feladvány:

„Luke és én ott voltunk a kétéves fiunkkal, Tommyval.
Te is ott voltál. És figyeltél.
Vártad a lehetőséget, hogy elvedd.
Addigra már megírtad a leveleket… a leveleket Tommyról, amiket hat hónappal később kezdtél küldözgetni nekünk.
A játék startra készen állt. Csak én nem tudtam róla.”

a Rafflecopter giveaway

Állomáslista:
[Blogturné Klub]
07/28 - Hagyjatok! Olvasok!
07/30 - Sorok között
08/01 - Hagyjatok! Olvasok! (Borítómustra)
08/03 - Fanni's Library
08/05 - Olvasónapló
08/07 - Sorok között (Borítótervek)
08/09 - Könyv és más
08/11 - Dreamworld (Idézetek)
08/13 - Dreamworld

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések