Bekuckózunk - avagy milyen az, amikor a legjobb barátod a párod (értékelés és nyereményjáték)

 


Catana Chetwynd első magyarul megjelent képregénykötete, a Szerelmes ​pillanatok után itt a következő kötelező olvasmány a rajongóinak! A Bekuckózunk év végén jelent meg a Könyvmolyképző kiadónál, de bloggereink annyira beleszerettek a korábbi kötetbe, hogy kitalálták, ezt a kiadványt is megturnéztatják!

Kövess minket ezen az izgalmas blogturnén, hogy jobban megismerhesd Catana és John életét, és ne feledd, a kiadónak hála a turné végén egy szerencsés olvasónk meg is nyeri a Bekuckózunk című kötetet!



Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó, 2023
Oldalszám: 136 oldal
Eredeti cím: Snug
Fordította: Benedek Dorottya
ISBN: 9789635974665


A könyvet ITT tudod megrendelni!


Fülszöveg:

Lehet még jobban szeretni?

Miért bajlódnál azzal, hogy kimássz az ágyból, ha helyette bekucorodhatsz a takaró alá a pároddal és egy meghitt, aranyos könyvvel? A Szerelmes pillanatok alkotójának legújabb sikerkönyve tökéletesen ragadja meg egy párkapcsolat őszinte, vidám pillanatait, melyekkel bármelyik pár könnyedén azonosulhat.

Chetwynd második könyve éppolyan bájos és magával ragadó, mint az első, ráadásul a benne szereplő képregények egy része még sehol sem jelent meg korábban. A Bekuckózunk a mindannyiunkra jellemző furcsaságokat, egyedi szokásokat élteti – és annak a varázsát, amikor rátalálunk a tökéletesen hozzánk illő személyre.

Hagyd, hogy elbűvöljön!

Véleményem:

Egy ideje követem már Catana Chetwynd karikaturista munkáit, elsősorban a közösségi oldalakon, de volt már szerencsém az előzőleg magyarul megjelent kötetéhez, a Szerelmes ​pillanatokhoz is. A munkáiból kiadott kötetek speciálisak abban az értelemben, hogy nem összefüggő képregényt olvashatunk bennük, inkább megjelenített pillanatokat, amik viszont abszolút alkalmasak arra, hogy feldobják a napunkat. A Bekuckózunk, avagy milyen az, amikor a legjobb barátod a párod című legújabb kötet középpontjában újfent Catana és John kapcsolata áll, tele vicces, meghitt, jópofa momentumokkal és életképekkel, amik témájukban jól illeszkednek az esős, lusta, bekuckózós napokhoz. 


A viszonylag rövid, 136 oldalas kis könyvben tulajdonképpen ömlesztve kapjuk ezeket az egyoldalas képregényeket, nincsenek a rajzok külön tematikákra vagy fejezetekre bontva. Emiatt igazából mindegy is, hogy az ember hogyan halad vele, megtehetjük, hogy módszeresen végiglapozgatjuk, vagy akár azt is, hogy random felcsapjuk valahol esténként, és jókat derülünk a humoros képeken. Azt gondolom, hogy a rövid epizódok bárki számára szerethetők és szórakoztatók lehetnek, nekem külön humorfaktort adott, hogy nem egy élethelyzetben felismertem a saját párkapcsolatomat. 


Catana és John a kapcsolatoknak azt a szintjét mutatják meg, amikor már jól ismerjük a másikat, és a szerelem mellett igaz barátokként is gondolunk egymásra. Ezekben a pillanatokban benne van, amikor a másik már pontosan látja a gyengeségeinket és a kisebb-nagyobb dilijeinket, mégis azokkal együtt szeret minket. Aztán ott vannak a közös kis dolgok, amik minden pár életében előjönnek, szokások, hagyományok, közös időtöltések, és persze a mókás stratégiák arra, hogyan odázzuk el az otthoni teendőket, hogy helyette inkább lustálkodjunk. Látszik, hogy Catana és párja nagyon szeretik egymást, bár nyilván mi a kötetből egyébként is a legaranyosabb, legmeghittebb válogatott pillanataikat látjuk, ettől függetlenül hitelesnek éreztem, és ahogy mondtam, több helyen is magunkra ismertem (főleg a közös nasizások és a magasságbeli különbségek kapcsán :)). 


Ha kizárólag a rajzokat nézem, én akkor is elégedett vagyok, tetszik Catana egyszerű, de kifejező stílusa, főleg az eltúlzott arckifejezéseit bírom, amik nagyon jól eltalálnak egy-egy érzést vagy hangulatot. Persze lehet, hogy még szuperebb lenne, ha színes verzióban láthatnánk a képeket, de különösebben így sem volt hiányérzetem. A rövid képkockák között nyilván vannak gyengébb és jobban sikerült darabok, szerencsére számomra az utóbbiak voltak túlsúlyban, a legtöbb esetben mosolyogva, néha pedig hangosan vihogva nézegettem a rajzokat.


Összességében szerettem ezt a kötetet, arra szerintem ideális, hogy az ember kicsit kikapcsolódjon olyankor, amikor nincs kedve komolyabb könyvet olvasni. Szuper ajándékötlet lehet a párunknak is, vagy akár a barátainknak nászajándékba. Catana és John még mindig imádni való páros, és remélem, hogy a jövőben még több mókás pillanatukat ismerhetem meg.

Értékelésem: 5/4,5
Kinek ajánlom? Mindenkinek, aki egy könnyed, cuki, romantikus képregény-válogatást szeretne olvasni. 

Nyereményjáték:

Mivel szeretjük a humoros comic stripeket, így az egyes, magyarul megjelent kedvenceink borító részleteit találhatjátok meg az egyes állomásokon, és azokat kell beazonosítanotok! A megoldás a kiadványok szerzőinek a neve!
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Feladvány:
         




a Rafflecopter giveaway

Állomáslista:
19 - Könyv és más
21 - Utószó
23 - Spirit Bliss Sárga könyves út
25 - Spirit Bliss Sárga könyves út (extra)
27 - Hagyjatok! Olvasok!

Megjegyzések