Szerelemről ​józan nappalon - kedvcsináló idézetek+ nyereményjáték

 


Popper Péter méltán volt évtizedekig Magyarország egyik legnépszerűbb pszichológusa, előadásaiban és könyveiben központi szerepet töltött be az emberi kapcsolatok témája. A Kulcslyuk Kiadó újdonságában, a Szerelemről ​józan nappalon című kötetben ilyen előadásokból olvashatunk egy csokorra valót, melyek mind kötődnek a szerelemhez, családhoz, párkapcsolatokhoz és az azokkal összefüggésben lévő lelki folyamatokhoz. Tartsatok két bloggerünkkel a miniturnén, és nyerjétek meg a Kiadó által felajánlott példányt!



Kiadó: Kulcslyuk Kiadó, 2023
Oldalszám: 202 oldal
ISBN: 9786156471147


A könyvet ITT tudod megrendelni!


Fülszöveg:

Mit ​reméljünk a szerelemtől, az együttéléstől, a házasságtól, ha ahova csak nézünk, kudarcos próbálkozásokat látunk? Hiszen a párkapcsolat évezredek óta megoldatlan problémája az emberiségnek, vélte Popper Péter, aki ennek ellenére – vagy tán épp ezért – rengeteget foglalkozott a témával. Hitte, hogy ha nincsenek is mindenki számára jól működő, univerzális megoldások, néha a sors kegyéből, vagy talán saját döntéseinknek és cselekedeteinknek köszönhetően, létrejöhet két ember között a valódi összetartozás. Az pedig olyan nagy érték, hogy minden erőfeszítést megér.

Ebben a válogatáskötetben a szerző életművét jól ismerők is sok csemegét találhatnak, hiszen olyan (pár)kapcsolati témájú előadásokat gyűjt egy csokorba, amelyek kisebb közösségek előtt hangzottak el: a bensőséges légkörben Popper Péter ritkábban tárgyalt kérdésekről is megszólalt, és bátran fogalmazott. Mesélt empátiáról és tapintatról, durvaságról, szeméremről és intimitásról, szakításról és újrakezdésről, férfi- és női szerepekről, hűtlenségről és illúziókról, kompromisszumos kapcsolatokról, elmérgesedett viszonyokról – és nagyon őszintén a szexről. Vagyis a párkapcsolatról, a szerelemről úgy, ahogy józan nappalon nézi az ember: realistán, önbecsapások nélkül, de azért szem előtt tartva a valódi értékeket, és sohasem feladva a reményt.


Kedvenc idézeteim:

Nagyon szeretem olvasni Popper Péter előadásait és könyveit, ezért egyértelmű volt, hogy meg szeretném ismerni a Kulcslyuk Kiadó által kiadott Szerelemről ​józan nappalon című kötetet. Néha jó érzés kicsit lecsendesedni és befelé figyelni, és elgondolkodni emberi kapcsolatainkról, illetve arról, mit tehetünk a jobbításuk érdekében. A blogturné első állomásán kedvcsináló idézeteket találhattok a könyvből, reméljük, a későbbiekben is velünk tartotok! :)


"Hiába mondom én valakinek, hogy nagyon szeretlek - azt, hogy valóban szeretem-e, csak ő tudhatja! Mert ha könnyebb velem az élete, ha szabadabb általam, ha jobban el tudja viselni a rárótt terheket, akkor szeretem. Ha rosszabbul él velem, ha boldogtalanabb, bűntudatosabb, ha a terhei megnövekednek mellettem, akkor nem szeretem. Ezt ő tudja eldönteni, nem én! Én csak mondhatom. "  



"A mindennapi élet tulajdonképpen vándorlás két pokoli, de mindenképpen ijesztő végpont között.”



" Sokszor elmondtam már, hogy én a legnagyobb traumának, ami embert érhet, az elutasítást tartom. Annak kifejezését, hogy nem kellesz gyerekként, társként, szeretőként, munkatársként. Ezt nem heveri ki az ember soha. Káin is azért gyilkol, mert Isten elutasítja az ő áldozatát. " 


"Nem lehet úgy figyelni, hogy belül közben állandóan vitatkozom és értékelek. " 



"Előbb van a vágy, hogy jó volna valakibe beleszeretni, és azután ehhez rendelődik hozzá egy férfi vagy egy nő, aki erre valamilyen oknál fogva alkalmas. " 


"Már sok éve összehasonlító valláspszichológiát tanítok, de azt magam sem tudom megmondani, hogy van-e Isten vagy nincs, létezik-e mennyország vagy sem, van-e pokol, vagy ez csak kitaláció. Én azt tudom elmondani, hogy erről mit gondoltak az emberek a különböző történelmi korszakokban. Amikor azonban a fiam egyszer megkérdezte tőlem, hogy hívő legyen-e vagy ateista, azt tanácsoltam neki, hogy ha van lehetősége választani, akkor legyen inkább hívő. Mert ugyan nem tudom, hogy van-e Jóisten vagy nincs, de azt gondolom, hogy úgy kell élni, mintha lenne."


"Ha a páciens Kovács Mária, akkor nincs külön Kovács Mária szexusa, intellektusa meg érzelemvilága, hanem egyben van egy nő, egyben van egy ember. Őt kéne megérteni a maga egészében, és nem szétszedni darabokra." 


"Hiába vagyunk empatikusak, sokszor mégsem evidens, hogy milyen hatást vált ki valakiből a viselkedésünk.




"Meddig él ma egy férfi-nő kapcsolat? Meggyőződésem szerint addig, amíg úton vannak. Ameddig valahonnan valahova tartanak. És akkor ér véget, amikor már sehova sem tartanak, csak egy helyben toporogva ismétlik önmagukat, monológokat mondanak, végszavaik vannak, és folyamatosan elbeszélnek egymás mellett. " 


Nyereményjáték:

Mostani nyereményjátékunkban Popper Péter további könyveinek nyomába eredünk. Minden állomáson találtok egy-egy borítórészletet, a ti feladatotok pedig, hogy a könyv címét beírjátok a rafflecopter-doboz megfelelő helyére!
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Feladvány:


a Rafflecopter giveaway

Állomáslista:
05.11. Könyv és más - kedvcsináló idézetek
05.17. Könyv és más

Megjegyzések