Bewitched - Megbabonázva (értékelés és nyereményjáték)

 

Az Anassa Könyvek jóvoltából hazánkban is megjelent a nagy népszerűségnek örvendő szerző, Laura Thalassa legújabb regénye, a Bewitched - Megbabonázva. A Blogturné Klub bloggerei ennek örömére bemutatják ezt az ízig-vérig boszorkányos, gyilkosságokkal, szenvedéllyel és mágiával teli történetet, mely az Alkusz sorozat világában játszódik!
Tartsatok velünk, kövessétek a turné állomásait és vigyétek haza a kiadó által felajánlott nyereménykönyv egy példányát.


Kiadó: Anassa Könyvek, 2024
Oldalszám: 480 oldal
Eredeti cím: Bewitched
Fordította: Kéri Andrea
ISBN: 9786156507433


A könyvet ITT tudod megrendelni!


Fülszöveg:

Megérkezett ​Laura Thalassa új boszorkányos fantasyja, mely Az Alkusz-sorozat világában játszódik!

Jöjj hozzám, Császárné…

A húsz éves Selene Bowers kétségbeesetten reméli, hogy bejut a Henbane-re, a különleges intézménybe, melyet fiatal boszorkányok számára alapítottak. A felvételi kritériumok egyike a természetfeletti erejével való kapcsolódás egy vadkalandon keresztül, ezért a lány egy utazást foglal Dél-Amerikába. Amikor egy gonosz erő célba veszi a repülőjét az égen, a különleges képessége életre kel, hogy megmentse, ám cserébe borzalmas árat követel: az emlékeit.

Ráadásul, amikor Selene felfedezi rejtélyes támadóját a dzsungelben, egy ősi gonoszt enged szabadjára: Memnont, az Átkozottat, aki ráadásul őt a régen elhunyt, áruló feleségével téveszti össze. Selene végül képes elmenekülni és megkezdeni a tanulmányait Henbane-ben, de amikor Memnon megjelenik a kollégiumban, és boszorkányokat találnak holtan az egyetem területén, gyilkos vádak és veszélyes összeesküvések kereszttüzében találja magát…

Véleményem:

Laura Thalassa neve már nem ismeretlen hazánkban, hiszen hozzá köthető a népszerű Az Alkusz sorozat, ami azonban nekem eddig kimaradt az olvasmányaimból. Legújabb, Megbabonázva című kötete elsősorban azért került fel a kívánságlistámra, mert a természetfeletti történetek közül a kedvenceim azok, amiknek boszorkányok állnak a középpontjában, és úgy éreztem, érdemes lehet próbát tennem vele, még akkor is, ha egyébként már óvatosabban kezdek bele sorozatokba. Nem is bántam meg a kísérletezést, nekem sok szempontból nosztalgikus élmény volt ez az olvasás, vissza tudott számomra valami olyasmit hozni a műfajon belül, amivel már rég nem találkoztam. 


A történetünk főhőse a húsz éves boszorkány,  Selene Bowers, akinek minden vágya, hogy bekerülhessen a híres Henbane Kovenbe. A tehetsége és az adottságai meg is lennének ehhez, ugyanakkor van egy igen sajátos problémája, ami miatt a koven vezetői nehezen szavaznak neki bizalmat. Selene ugyanis nagyon magas árat fizet a varázslatokért, mindig, amikor a mágiához nyúl, elveszít egyet az emlékei közül. Igaz, a lány már megtanulta, hogyan élje úgy a mindennapjait, hogy ez a lehető legkevesebb fennakadást okozza neki, azért így is kiszámíthatatlan és beláthatatlan következményei lehetnek egy-egy igézetnek. Hősünk mégsem adja fel, és amikor a felvételi elbeszélgetésen két feltételhez kötik, hogy csatlakozhasson, nyakába kapja a világot, hogy teljesítse azokat. 

Különös kalandja Dél-Amerikába vezeti, ahol egy mágikus küldetést kell teljesítenie, illetve találnia egy familiárist. Tulajdonképpen mind a kettő sikeresen meg is valósul, csak egy aprócska hiba csúszik a számításaiba: kalandjai során ugyanis felébreszt egy régóta alvó entitást, Memnont, aki valamiért meg van győződve arról, hogy Selene a felesége, aki annak idején elátkozta, és egyszerre viszonyul hozzá óriási szenvedéllyel és teli bosszúvággyal. A lány abban reménykedik, hogy ha visszatér otthonába, maga mögött hagyhatja ezt a különös és veszélyes fickót is, de ahogy az a regényekben lenni szokott, természetesen nem ilyen egyszerű a helyzet, Memnon pedig követi őt a koven területére is, ahová Selene egyébként végre felvételt nyer. Innentől kezdve bekapcsolódik a sztoriba az iskolai és kollégiumi élet is, amit nagyon szeretek az ilyen történetekben, de nem sokáig tudjuk főhősünkkel együtt élvezni a csodálatos, kitáruló világot, ugyanis a kampusz nyugalmát váratlan gyilkosságok zavarják meg. Selene-nek fel kel göngyölíteni a rejtélyt, ha tisztázni akarja magát, közben pedig Memnon bosszújával - és őrült vonzalmával is- meg kell birkóznia. 

A könyv egyik legnagyobb erőssége vitathatatlanul a remek stílus, ami az elejétől kezdve beszippantja az olvasót, ennek köszönhetően pedig nagyon gyorsan lehet haladni vele. Selene egy igazán különleges karakter, nekem borzasztóan tetszett az ötlet, hogy a mágiáért az emlékeivel fizet, ahogy az is, milyen túlélési technikákat talált ki annak érdekében, hogy emiatt ne érje annyi hátrány. Laza, kicsit szabad szájú és karakán szereplő, pont az a típus, amit szeretni szoktam az ilyen történetekben. Nagyon közel áll hozzám a boszorkányos téma, régen faltam az ilyen történeteket, és azért is írtam, hogy nosztalgikus volt az élmény, mert ezeken az őszi, borongós estéken teljesen olyan érzés volt olvasni, mint annak idején, amikor tinédzserként beleszerettem ebbe a műfajba. Aki ismer, tudja, hogy az erotikus jelenetek nem kimondottan hiányoznak nekem egy fantasyből, ez teljes egészében ízlés dolga, aki viszont szereti, ha vannak pikánsabb jelenetek, nem fog abban sem hiányt szenvedni. 

A cselekmény szerintem izgalmas és fordulatokban gazdag, sok rejtély van, amit ki kell bogozni, ráadásul nem is kaptunk minden kérdésre választ, ami érthető egy sorozatindító kötet esetében. Memnon karaktere számomra kicsit még lóg a levegőben, nem nyert még meg teljesen magának, de az biztos, hogy Selen-nel nem mindennapi párost alkotnak. Külön ki kell emelnem a kedvenc karakteremet, Nero-t, aki Selene familiárisa, és hozza az összes olyan vonást, ami miatt a macskafélék különös helyet foglalnak el a szívemben. Összességében nagyon jól szórakoztam, nem mondanám, hogy kifejezetten az a regény volt, ami beleillik az általános zsánerembe, mégis meg tudott bennem szólítani egy olyan részt, ami képes volt rajongani érte, és kifejezetten passzolt a halloweent megelőző hangulatomhoz. Ha valaki ilyesmit keres, szerintem ne habozzon próbát tenni vele, csak készüljön arra, hogy elég bosszantó lesz, hogy nem lehet azonnal folytatni. :)

Értékelésem: 5/4,5
Kinek ajánlom? Mindenkinek, aki egy friss, lendületes, humoros és kicsit pikáns boszis fantasyt keres. Ja, és fontos, hogy bár a sztori Az Alkusz világában játszódik, egyáltalán nem függ szorosan össze vele. 

Nyereményjáték:

Mostani játékunk során híres filmes boszorkányokat keresünk. Minden állomáson láthattok egy képet, nektek pedig nincs más dolgotok, mint kitalálni az adott boszi nevét, majd beírni a rafflecopter megfelelő sorába. Extra pontszerzési lehetőségért pedig látogassatok el a Blogturné Klub blogjára és találjátok meg szókereső játékunkban minél több boszorkány keresztnevét.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Feladvány: 



a Rafflecopter giveaway

Állomáslista:
10/05 Könyv és más
10/07 Insane Life
10/09 Zakkant olvas
10/11 Dreamworld

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések