Dr. Moreau szigete- kedvenc idézeteim

 



A Dr. Moreau szigete, H.G.Wells 1896-ban megjelent klasszikusa több generációt borzongatott már meg a horror és a sci-fi jegyeit egyaránt magába foglaló történetével. A Cser Kiadónak és Németh Gyula illusztrátornak köszönhetően most egy csodálatos, új kiadást tarthat a kezében az olvasó, ahol a lapokon megelevenednek a Wells által megálmodott teremtmények. Tartsatok három bloggerünkkel, és játsszatok a kiadó által felajánlott nyereménypéldányért! 


Kiadó: Cser Kiadó, 2020
Oldalszám: 268 oldal
ISBN: 9789632786339
Eredeti cím: The Island of Doctor Moreau
Fordító: Rózsa György
Illusztrálta: Németh Gyula


A könyvet ITT tudod megrendelni!


Fülszöveg:

Herbert George Wells Dr. Moreau szigete című regénye a sci-fi- és horrorirodalom egyik alapműve. Bár az első megjelenés óta több mint 120 év telt el, mondanivalója a tudomány és technika rohamos fejlődésének korában is aktuális.
A történetben szereplő, ember alkotta fenevadakról nem tudjuk, Wells hogy képzelte el őket. A Németh Gyula illusztrációival készült mostani kiadás az első, amely teljes látványvilággal segít életre kelteni az Állatnépet, egyben intő példát mutatva arra, milyen határokat nem szabadna átlépni az emberiségnek.

Kedvenc idézeteim:

Herbert George Wells klasszikusa mindannyiunkra hatással volt a turné során, nem csupán a maga korában eredeti és újszerű témáért és az elbeszélés stílusáért, hanem azért is, mert a Németh Gyula által illusztrált kötet igazán igényesre, túlzás nélkül gyönyörűre sikeredett. Úgy gondoltam, ez a történet mindenképpen megérdemel egy extra bejegyzést is, ezért a mostani posztba a kedvenc idézeteimet, a számomra leginkább frappáns vagy húsba vágó gondolatokat hoztam el nektek, hátha ti is kedvet kaptok az elolvasásához. :)

"Láthatja, hogy kutatásaim a maguk útját járták. A vizsgálódásnak ezt az egyetlen módját ismerem. Feltettem egy kérdést, és megkerestem az utat a válaszhoz. A válasz újabb kérdés volt. Lehetséges ez? Megoldható ez? Nem is sejti, hogy munka közben milyen szellemi szenvedély ejti rabul a kutatót! Nem is sejti, milyen különös, testetlen gyönyörhöz juttatnak az értelem vágyai! "  

 "A természet tanulmányozása végül ugyanolyan könyörtelenné teszi az embert, amilyen könyörtelen maga a természet. " 

"Magam sem tudom megmagyarázni azt a furcsa ellentmondást, hogy miért éppen akkor ébredtem rá, mennyire emberi teremtménnyel van dolgom, amikor a legállatiasabb helyzetben találtam, ahogy izzó pillantását rám veti és vonásait eltorzítja a félelem." 

" Az állat lehet vérszomjas és ravasz, de hazugságra csak az ember képes." 

"Egyesek betegségnek tartják a rettegést. Én mindenesetre évek óta érzem az elmémben nyughatatlanul munkáló félelmet, azt a rettegést, amelyet az oroszlán érezhet, ha szelídíteni próbálják. " 

"Mi a te ösztönöd? Nem tudjuk. De meg fogjuk tudni. Vannak, akiket az ösztön mozgó dolgok után űz. Nézik, követik, bevárják, és ráugranak, megharapják, tövig mélyesztik bele a fogukat, szürcsölik a vért, és megölik...Ez rossz." 

"Kinyújtóztattam tövis sebezte, sajgó tagjaimat, és körülpillantottam a fák között. Ekkor hirtelen megakadt a szemem a zöld lombok közül szinte kiordító, bámész fekete ábrázaton. "

"Tudom, hogy mi az együttérzés...évekkel ezelőtt magam is szenvedtem tőle. " 

"Mármost, minél értelmesebb az ember, annál jobban tudja, mi válik hasznára és kárára, s annál kevésbé lesz szüksége a fájdalom ösztökéjére, hogy a veszély elkerülje. Még nem hallottam olyan fejlődési jegyről, amely, ha feleslegessé vált, ne tűnt volna el nyomtalanul. Ön talán igen? A fájdalom pedig egyre feleslegesebbé válik. " 

"Az Ő háza a Gyötrelem Háza. " 

Nyereményjáték:

A mostani játékunkban további Wells-regények nyomába eredünk, de egy apró csavarral megfűszerezve! Minden állomáson találtok egy-egy regénycímet, csak éppen nem az eredeti verzióban, hanem egy anagramma formájában. Fejtsétek meg a szójátékot, és írjátok be a regény címét a rafflecopter doboz megfelelő helyére!
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Feladvány:
Menti sebekre


a Rafflecopter giveaway

Állomáslista:
11.12. Könyv és más (extra)

Megjegyzések