Walt ​Disney – 5 perces húsvéti történetek II. (értékelés és nyereményjáték)

 


A Kolibri Kiadó gondozásában megjelent a Walt ​Disney – 5 perces húsvéti történetek című mesekönyv folytatása, amely további szeretett Disney karakterek húsvéti és tavaszi kalandjaiba enged bepillantást nyerni. Kalandozzunk együtt Bambival, majd Mickey egérrel, vagy éppen Sulleyval a Szörny Rt. professzionális ijesztegetőjével. Tartsatok velünk, és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott két példány egyikét!




Kiadó: Kolibri Kiadó, 2022
Oldalszám: 100 oldal
ISBN: 9789635990061
Fordító: Horváth M. Zsanett


A könyvet ITT tudod megrendelni!


Fülszöveg:

Várnak az újabb húsvéti mesék! Kalandozz együtt a kedvenc szereplőiddel! Ezek a csodás történetek bármikor képesek elrepíteni téged a mesék birodalmába – akár öt perc alatt!


Véleményem:

A Kolibri Kiadótól már több tematikus Disney-mesegyűjteményt volt szerencsém olvasni, és ezek között akadtak olyanok is szép számmal, amik azóta is sokszor előkerülnek az esti mesék során. A legújabb darab, amit olvastam, a Walt ​Disney – 5 perces húsvéti történetek II. (az első részről ITT olvashattok), ami ideális választás volt az ünnepi készülődés jegyében. A rövid, aranyos mesék témájukban kivétel nélkül illeszkednek a tavaszhoz vagy a Húsvéthoz, és mellettük gazdagon csodálhatjuk a színes, igényes illusztrációkat. 


Összesen hat mesét találunk a kötetben. A Toppancs és a tojásban a nyuszikkal tarthatunk, akik segíteni szeretnének egy fészekből kipottyant tojásnak a kikelésben. A rémséges húsvéti nyúl legendájában a Toy Story hőseivel találkozunk, akik azt próbálják kitalálni, vajon létezik-e a húsvéti nyúl. Mickey egérrel és barátaival tojásvadászatra indulhatunk az Öt tojás nyomában című mesében, az Egy kosár gubancban pedig a Szörny Rt. munkatársaival kalandozunk. A Kaland a folyónál az egyetlen mese, ami témájában nem húsvéti, viszont egy igazi tavaszi kalandra invitál Bambival és barátaival. Végül a 101 kiskutyával indulunk A nagy tojásvadászatra, ahol váratlan meglepetésben lesz részünk. 


Az ilyen mesegyűjtemények nálam mindig kétesélyesek. A legtöbbször szerencsére kellemes élményben volt részem, de éreztem már úgy is, hogy egy kötet csak egy újabb bőrt próbál kényszeredetten lerántani az ismert Disney vagy Pixar történetekről. Itt most ilyesmiről szó sem volt, én legalábbis minden mesét kerek egésznek, önmagában is szerethetőnek és értékesnek éreztem, ráadásul az illusztrációk is nagyon szépen sikerültek. Mivel egy kicsit jobban kedvelem a klasszikusabb vonalat és az állatos meséket, a kedvencem a két, Bambi-univerzumban játszódó történet volt, A Kaland a folyónál ráadásul kicsit más típusú illusztrációval készült, ami nekem sokkal varázslatosabbnak érződött, kevésbé rajzfilmszerűnek. 

Persze nem muszáj minden mesének mindig hatalmas mondanivalóval rendelkeznie, de azért én alap szinten elvárom, hogy megjelenjenek benne pozitív értékek. A kötetben szereplő mesékben gyakran szerepet kap a segítőkészség és önzetlenség, mint érték, ahogy az is, hogy érdemes közösen összefognunk egy-egy cél érdekében. A Szörny Rt. világában játszódó történet különösen kedves volt a szívemnek amiatt, hogy Sulley még a munkaköri leírását sem tartja be annak érdekében, hogy örömet okozzon egy kétségbeesett kislánynak. :)


Összességében szerintem ez megint egy jól sikerült válogatás lett, egyrészt amiatt, hogy valóban húsvéti mesék vannak benne, másrészt elég színes és vegyes a paletta, hogy mindenki megtalálja benne a kedvenc karaktereit. Talán csak azok nem fogják megtalálni a számításaikat, akik célirányosan hercegnős meséket keresnek, itt valóban inkább a játékoké, állatoké és szörnyeké a főszerep. A szöveg nem túl sok, de azért nem is olyan nyúlfarknyi, hogy az embernek hiányérzete legyen, szerintem tökéletes esti mesék ezek az óvodás, kisiskolás korosztály számára. A kivitelezés szokás szerint igényes, a kötet nagyszerűen mutat a polcon a többi Disney-gyűjtemény mellett. 

Értékelésem: 5/4,5
Kinek ajánlom? Mindenkinek, aki szereti a Disney-mesék világát, és kifejezetten húsvéti tematikájú mesekönyvet keres.

Nyereményjáték:

Az egyik legvidámabb esemény, amely a húsvéthoz kötődik minden bizonnyal a kicsik és nagyok számára is izgalmas tojáskeresés. Most erre invitálunk titeket. Minden oldalon találtok egy-egy festett tojást és nincs más dolgotok, mint a Rafflecopter megfelelő sorába beírni, hogy melyik szó alatt bújt meg. De vigyázzatok, mert cselesek vagyunk, egyes szavak alatt megtévesztés gyanánt más, a húsvéthoz kötődő dolgokat rejtettünk el, nektek azonban csak a tojás helyét kell beírni. 
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


a Rafflecopter giveaway

Állomáslista:
04.05.: Csak olvass!
04.07.: Dreamworld
04.09.: Könyv és más

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések