Szeresd ​magad! - Foglalkoztatókönyv nőknek (értékelés és nyereményjáték)

 


A Jaffa kiadó legújabb önsegítő könyve kifejezetten a nőket célozza meg, őket indítja el az önelfogadáshoz vezető úton ezzel a foglalkoztatókönyvvel. Megtanítja olvasóit, hogy szeressék önmagukat egy sor, a tudatosság és a pozitív pszichológia eszköztárába tartozó gyakorlat alkalmazásával! Tartsatok velünk a blogturnén, és ne feledjetek el játszani se, hiszen a kiadó jóvoltából olvasóinknak lehetősége lesz megnyerni a kiadvány egy példányát.




Kiadó: Jaffa, 2022
Oldalszám: 176 oldal
ISBN: 9789634755562


A könyvet ITT tudod megrendelni!


Fülszöveg:

Indulj ​el az önelfogadáshoz vezető úton!
Nőként manapság mindannyian küzdünk azzal, hogy egyensúlyt teremtsünk a különböző szerepeink között. Egyszerre akarunk helytállni otthon és a munkahelyünkön, ápolni a kapcsolatainkat és megoldani a feladatainkat. De mikor gondolunk önmagunkra? Ráébredünk-e arra, hogy először saját magunkkal kell törődnünk, mert anélkül másokon sem tudunk segíteni? Hogy ha nem szeretjük önmagunkat, másokat sem tudunk jól szeretni?
Vedd a kezedbe ezt a hasznos tanácsadót, és fedezd fel, mennyi szeretnivaló van rajtad! A Szeresd magad foglalkoztatókönyvnek a segítségével megtanulhatod, mit jelent megismerni és megszeretni önmagadat, és olyan gyakorlatokat próbálhatsz ki, amelyeknek köszönhetően fejlődésnek indul az önbizalmad, és jobbá válnak az emberi kapcsolataid. Akár a testképeddel harcolsz, akár egy egészségtelen kapcsolatból akarsz kilépni, akár egyszerűen azzal küzdesz, hogy elfogadd önmagad, ez a könyv hasznos eszközöket és feladatokat kínál a kiteljesedéshez és a lelked táplálásához.
Kíváncsi vagy, mi emeli ki ezt a könyvet a nőknek szóló önsegítő kiadványok közül?
A bevált technikák. Szeresd meg önmagadat egy sor, a tudatosság és a pozitív pszichológia eszköztárába tartozó gyakorlat alkalmazásával!
Az inspiráló ötletek és motivációt adó feladatok. Fedezd fel változatos képességeidet rejtvények és naplóbejegyzések révén! Értsd meg az érzelmeidet és engedd el azokat a meggyőződéseidet, amelyek csak gúzsba kötnek! Gondolkozz, tűnődj, és világosodj meg!
A megerősítő állítások. A könyvben folyamatosan találkozol olyan kijelentésekkel, amelyek segítségével pozitívabbá teheted a hozzáállásodat, és támogató gondolatokból töltekezhetsz!
Teremts célokkal és az önmagad iránt érzett szeretettel teli életet!

Véleményem:

Mostanában egyre népszerűbbek a felnőtteknek szóló foglalkoztató könyvek, kiadványok, legyen szó felnőtt színezőkről, kreatív inspirációs naplókról vagy egyéb önismereti kötetekről. Érdekes kérdés, hogy vajon miért van ezekre egyre nagyobb kereslet. A mai individualista és önérdek-érvényesítő világban egyre természetesebb üzenet, hogy törődjünk magunkkal, éljük meg az igényeinket és valósítsuk meg az álmainkat, mégis, valahogy nehezen találjuk ehhez a megfelelő utat. Pedig igazán fontos lenne, hogy felnőjön egy olyan generáció, aki számára természetes önmaga szeretete és elfogadása, anélkül, hogy ez önzésbe vagy mások elnyomásába csapna át. Ebben a felgyorsult világban, ahol az értékek és uralkodó trendek is igen gyorsan váltogatják egymást, komoly feladat megtalálni önmagunkat és azt a szigetnyi békét, ahol nem őrölnek fel a mindennapok. Megan Logan Szeresd magad! című női foglalkoztatókönyve ehhez kíván egy kis segítséget adni.


A kötet nem árul zsákbamacskát, hiszen a címhez hűen ténylegesen arról van szó, hogy a szerző egy olyan kiadványt állított össze, aminek célja, hogy az olvasó jobban megismerje, elfogadja és megszeresse önmagát. De vajon mennyire lehet ezt a tanácsot, utasítást a konkrétumok mentén megragadni? Sokszor halljuk, mennyire fontos önmagunk szeretete, talán ha megkérdeznek minket, rá is vágjuk, hogy persze, ez nélkülözhetetlen a boldog élethez, de vajon meg is tudjuk fogalmazni, hogy mindez miben nyilvánul meg, mik az ismérvei? Egyáltalán hol van a határ az egészséges önértékelés és a nárcisztikus személyiség között? Honnan tudhatom meg, hogy eléggé, vagy éppen elég jól szeretem-e önmagamat? Mik a jelei annak, ha esetleg ez a szeretet nem elég mély vagy igazi? A kötet felépítése szerintem jól szolgálja, hogy ezekre a kérdésekre választ kapjunk. A könyv első nagyobb tartalmi egységében egy részletesebb bevezetőt kapunk, ahol Logan végigveszi, milyen témákkal fog foglalkozni, majd áttér önmagunk szeretetének fontosságára. 

Az "elméleti" bevezető után (azért teszem idézőjelbe, mert azért nem komolyabb szakirodalmi háttérről van szó, inkább csak a foglalkoztató feladatok megalapozásáról és témabevezetésről) rátérünk a konkrét feladatokra, melyek elvégzése során az írónő szándéka szerint jobban megismerhetjük önmagunkat. Ezek a feladatok eléggé változatosak. Akadnak különféle kérdőívek, például azzal kapcsolatosan, mennyire szeretjük önmagunkat vagy mennyire vagyunk empatikusak saját magunkkal. Rengeteg kérdés is van a könyvben, melyek önreflexiót igényelnek, illetve néhány kreatívabb feladat is, ahol rajzolnunk kell, vagy kitölteni valamilyen alakzatot, szövegbuborékot. Találunk konkrét tippeket arra vonatkozóan, hogy irányított meditációval hogyan járjuk körül az egyes témákat, illetve arra, hogyan tudatosítsuk magunkban a számunkra örömet okozó tevékenységeket, gondolatokat, amiket beépíthetünk a mindennapokba. A szerző - aki egyébként szociális munkásként, tanácsadóként és terapeutaként is munkálkodik - hangsúlyozza, hogy érdemes a saját tempónkban haladni, nem biztos, hogy egy-egy kérdést, feladatot azonnal meg tudunk oldani, ezeket nyugodtan eltehetjük későbbre is, a lényeg, hogy az egész könyv tényleg a sajátunk legyen, ahol őszintén le merjük írni, hol tartunk az önismeret útján, és dokumentálni tudjuk az ezzel kapcsolatos fejlődésünket is. 


Sokat gondolkodtam a könyv olvasgatása vagy a feladatok megoldása során, hogy mennyire hasznos vagy jó ez a könyv, egyáltalán, mennyire könnyű azonosulni a szemléletével. Logan többször kihangosítja, hogy saját magunk számára mi legyünk a legfontosabbak, és arról is beszél, hogy ez nőként mennyire nehéz. Mi sokkal inkább megszoktuk, hogy gondoskodunk másokról, alárendeljük magunknak a családunknak, gyermekeinknek, így gyakran önzőnek érezhetjük magunkat, ha saját magunkkal foglalkozunk. Pedig az önmagunkkal való törődés többszörösen megtérül más területeken is, hiszen így tudjuk feltölteni belső erőforrásainkat, és az a mondás is nagyon igaz, hogy támogatni, segíteni igazán az tud, aki saját magával rendben van. Szóval ilyen értelemben az üzenet és a szemlélet szerintem teljesen rendben van, én is törekszem arra, hogy a lehető legjobb és legőszintébb kapcsolatban legyek saját magammal, hiszen mégis csak én vagyok az a személy, akivel a legtöbb időt töltöm. :)

Ami nekem pici hiányérzetet okozott, az inkább a gyakorlati rész volt. Bár nagyon sok kérdés és feladat van a könyvben, én sokszor éreztem, hogy ezek valamilyen formában ismétlődnek, egy kicsit nagyobb változatosságnak jobban örültem volna (akár olyan értelemben, ha jobban szét vannak válogatva a fejezetek családra, munkára, baráti kapcsolatokra, önmegvalósításra, kreatív energiákra stb.). Persze mondhatjuk azt is, hogy az ismétlés, egy-egy kérdéskör többszöri végigjárása azért nem haszontalan, mert úgyse egy csapásra tudjuk megváltoztatni a gondolkodásunkat, és csak akkor tudjuk az önszeretetet, önmegbecsülést az életünk részévé tenni, ha napi szinten teszünk érte és tudatosítjuk magunkban, mit akarunk elérn. Maga a kiadvány egyébként nagyon szépen kivitelezett és igényes, olyan, amit jó forgatni és kitölteni, a fejezetek között pedig sokszor találunk inspiráló idézeteket is. 

Összességében elégedett vagyok ezzel a kötettel, mert biztos vagyok benne, hogy hatalmas segítség lehet akkor, ha valaki tudatosan szeretne foglalkozni az önismerettel, önelfogadással, vagy változtatni szeretne az eddig kialakult, nem túl eredményes sémáin. Én személy szerint is találtam benne olyan kérdéseket vagy feladatokat, amik inspirálóan hatottak rám, sőt olyan oldalakat is, amiket szívesen kitöltetnék azokkal a középiskolás lányokkal, akikkel dolgozom. Annak pedig összességében tényleg örülök, hogy hasonló kiadványok megjelennek a hazai könyvpiacon, mert sokkal jobb lenne egy olyan világban élni, ahol az emberek tisztelettel, szeretettel tudnak másokhoz fordulni, ehhez pedig nélkülözhetetlen, hogy először önmagunkat tiszteljük és szeressük. 

Értékelésem: 5/4
Kinek ajánlom? Azoknak, akik szeretik a napló-jellegű kiadványokat, illetve szívesen foglalkoznának aktívabban az önismeretükkel.

Nyereményjáték:

A Jaffa kiadó könyvei között szép számmal akadnak önsegítő és önismeret címkéjű könyvek. Nos, mi kiválogattunk egy-egy szerzőt, és minden állomáson összekevertük a nevük betűit. Segítségképpen odaírtuk zárójelbe a nevük mögé a születési évszámukat vagy a korukat, hogy biztos jó szerzőt találhatok meg. A megfejtett neveket írjátok be a rafflecopter megfelelő rubrikájába.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Feladvány:

aratás mit (49 éves)


a Rafflecopter giveaway

Állomáslista:

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések