Ezüsterdő (értékelés és nyereményjáték)

 



A Könyvmolyképző Kiadónál megjelent Szabó Krisztina második regénye, az Ezüsterdő. Ennek örömére a Blogturné Klub tagjai bemutatják ezt a szerelemmel, titkokkal és mágiával átitatott modern mesét. A kérdés csak az, egymásba szerethet-e vadász és farkas?
Tartsatok velünk, ismerjétek meg a történetet, és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott regény egy példányát!




Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó, 2023
Oldalszám: 368 oldal
ISBN: 9789635975969


A könyvet ITT tudod megrendelni!


Fülszöveg:

Egymásba ​szerethet a farkas és a vadász?

A mágikus képességekkel bíró Grosvenor-ház a kezdetektől fogva védelmezi az Ezüstvidéket és a környező országokat a farkas alakváltóktól. Ám az egykor nagy hatalmú családból napjainkra csupán ketten maradtak: Calluna és a nagymamája. Nem sokat tehetnek az ifjú Faelan király ellen, aki a trónra kerülését követően merész hódító hadjáratba kezdett. A farkasok jelentette fenyegetés nőttön-nő.

Amikor a farkaskirály házassági szövetséget ajánl, Calluna az otthona
és a szerettei védelmében kénytelen igent mondani. Előítéletekkel felvértezve száll le a repülőről a Lykon Birodalomban. Csakhogy Faelan egészen másnak bizonyul, mint hitte, és egyre nehezebb összeegyeztetni a kegyetlen uralkodó képét azzal a férfival, akit megismer.

Ráadásul nem elég, hogy vonzalom ébred benne az ellensége iránt, megdöbbentő családi titokra is bukkan Lykaiában. Mégis mi köze az ősének a farkasokhoz? És mi az a különös mágia, ami összeköti őt Faelannel?

Calluna kénytelen helytállni a veszedelmekkel teli, ellenséges udvarban, és fényt deríteni az igazságra, mielőtt minden, amit szeret, menthetetlenül odavész.

Merülj el ebben a szerelemmel, titkokkal és mágiával teli modern mesében!


Véleményem:

Mindig szívesen kísérletezek magyar szerzők regényeivel, Szabó Krisztina neve pedig már nem először kerül a látóterembe. Plusz szempont volt az is, hogy kedvelem az alakváltós, farkasos történeteket, így mindenképpen el szerettem volna olvasni az Ezüsterdő című regényt - aminek nem mellesleg szerintem a borítója is nagyon szép lett. Mókás, mert csak körülbelül 100 oldal után esett le, hogy tulajdonképpen egy Piroska és a farkas retelling-et tartok a kezembe, ebből is látszik, hogy bár az alapötlet adott volt, az írónőnek sikerült egy teljesen eredeti, jól felépített és fordulatos történetet kerekítenie a mese alapján. 

A regény elején megismerjük egyik főhősünket, Calluna Grosvenort, aki utolsó megmaradt rokonával, a nagymamájával együtt védelmezi az Ezüstvidéket, ami nem csupán attól különleges, hogy a veszélyes farkasokat megfékező ezüstben gazdag, hanem mágikus tulajdonságokkal is rendelkezik. Ebből a mágiából Callunának is jutott, de még ez sem elegendő ahhoz, hogy az idők végezetéig megállíthassa a farkasok egyre fenyegetőbb terjeszkedését a birodalomban. Egy nap küldöttség érkezik hozzájuk, melynek célja egy fenyegetéssel is felérő alku tolmácsolása: Calluna vagy hajlandó feleségül menni a Lykon Birodalom uralkodójához, Faelan királyhoz, vagy a farkasok előbb-utóbb elfoglalják és elpusztítják az otthonát. Calluna némi mérlegelés után döntésre jut, és igent mond az ajánlatra azzal a szándékkal, hogy amint lehetősége lesz rá, belülről bojkottálja a királyságot. 

Az első igazi meglepetés akkor éri, amikor találkozik Faelan királlyal, aki előzetes elvárásai ellenére mégsem az a vérengző alakváltó, akinek gondolta. A király kifejezetten előzékenyen viselkedik a lánnyal, de ez nem teheti semmissé a tényeket, miszerint egyre erőszakosabban csatornázza be birodalmába a környező országokat. Callunának ráadásul amiatt is résen kell lennie, hogy a házasság ellenére sokan nem fogadják el újdonsült királynéként, és van, aki attól sem retten el, hogy az életére törjön. Vajon ki mozgatja valójában a szálakat a birodalomban? Faelan ellentmondásos személyisége ügyes álca csupán, vagy ő maga is a politikai csatározások áldozata? És végül, mi lehet az az ősi titok, ami összeköti az Ezüsterdő népét és a farkasokat, és mi történt, ami miatt a két nép esküdt ellenségekké vált?

Az első dolog, amit mindenképpen kiemelnék, hogy Szabó Krisztina remekül mesél. A történet hangulata hamar magával rántott, és kíváncsi voltam, mi fog kisülni ebből a különös házasságból. Alapvetően kedvelem az olyan történeteket, ahol a két főszereplő kezdetben ellenségként viszonyul egymáshoz, majd szép lassan jobban megismerik és megkedvelik egymást, de ezt az én ízlésem szerint nagyon el lehet rontani a véget nem érő évődésekkel és egymásra tornyozott félreértés-hegyekkel. Szerencsére itt szó sem volt ilyesmiről, és az is üdítően hatott egy-két monstrum után, hogy ez a történet egyáltalán nincs túlírva, nincsenek benne üresjáratok, a cselekmény végig feszes és mindig történik valami. Persze vannak olyan aspektusok, amiket jobban ki lehetett volna bontani, de én nem éreztem úgy, hogy valami fontos kérdésre ne kaptam volna választ vagy, hogy hiányzott volna valami. 

Alapvetően az ifjúsági regények műfajába sorolnám az Ezüsterdőt, sem a vérontás, sem az erotika terén nem esik túlzásokba, így abszolút fogyasztható középiskolás kortól bárkinek, aki szereti a kalandos, mágiával átszőtt történeteket vagy éppen a farkasokat. Nem éreztem, hogy a világot akarná megváltani, egyszerűen csak egy jól megírt, szórakoztató és igényes történet, ami nekem most kimondottan jól csúszott, és jól bele tudtam képzelni magam a szereplők sorsába. Eddig kimaradt számomra az írónő előző kötete, az Aladdin meséjét megidéző Az ​ellopott kívánság, de ezek után biztos, hogy előbb-utóbb azt is sorra fogom keríteni. 

Értékelésem: 5/4,5
Kinek ajánlom? Középiskolás kortól felfelé bárkinek, aki szeretne egy izgalmas, árulással és némi romantikával főszerezett, újragondolt történetet olvasni a Piroska és a farkas nyomán. 

Nyereményjáték:

Mostani játékunk során szeretnénk veletek is megismertetni az Ezüsterdő történetét. Ebből adódóan minden állomáson találtok egy, a könyv elejéből származó idézetet, csakhogy kissé hiányosan… Nektek nincs más dolgotok, mint elolvasni a regény beleolvasóját, és megkeresni a hiányzó szavakat, kifejezéseket, majd azokat beírni a  rafflecopter doboz megfelelő sorába. 
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Feladvány:
“A Lykon Birodalom királynéja leszek. Annak a királynak a felesége, aki az elmúlt  néhány évben leigázta a fél kontinenst, ártatlanok vérével áztatta a földet, ________ és _________ vitt mindenhová, ahová csak betette a lábát.”

 


a Rafflecopter giveaway

Állomáslista:

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések