A karácsonyi malac - kedvcsináló idézetek

 

J. K. Rowling legújabb könyve egy igazán szívet melengető, izgalmas történet arról, mit jelentenek a gyerekeknek a játékok. A karácsonyi malac elrabolta bloggereink szívét is, túlzás nélkül állíthatjuk, hogy mindannyian szívünkbe zártuk Jack és a plülssmalacának a történetét. Tartsatok velünk, merüljetek el velünk a mesék birodalmában és légy az a szerencsés olvasónk, aki a blogturné végén megnyeri a kötet egy példányát. 





Kiadó: Animus, 2021
Oldalszám: 48 oldal
Eredeti cím: The Christmas Pig
Fordította: Tóth Tamás Boldizsár
Illusztrálta: Jim Field
ISBN: 9789633248812


A könyvet ITT tudod megrendelni!


Fülszöveg:

A hétéves Jack mindennél jobban szereti a plüssmalacát. Aztán egyszer – épp szenteste napján – az undok mostohanővére kidobja Püsmacot az autóból! Hiába kap helyette a fiú egy sokkal szebb plüsst, imádott kedvencét nem pótolhatja. Ám karácsony éjjele a csodák ideje, amikor minden életre kelhet… Így aztán Jack és bosszantó új játéka, a karácsonyi malac kockázatos utazásra indul az Elveszettek Birodalmába, hogy kimentsék a fiú legjobb barátját a szörnyűséges, játékpusztító Veszejtő markából. A veszélyes kalandban segítségükre van egy beszélő uzsonnásdoboz, egy bátor iránytű és egy Remény nevű szárnyas lény, de igyekezniük kell, mert ha nem találják meg Püsmacot még éjfél előtt, soha nem jutnak haza!

Szívet melengető, izgalmas történet arról, mit jelentenek a gyerekeknek a játékok. J.K. Rowling legújabb könyvének, amelyhez a méltán népszerű Jim Field készített kedves illusztrációkat, vitathatatlanul ott a helye a klasszikus családi kedvencek között.


Kedvenc idézeteim:

A korábbi bejegyzésemben már sokat írtam arról, mennyire imádtam és milyen sokat jelentett nekem J. K. Rowling Karácsonyi malac című új könyve. Nem vagyok az a tukmálós típus, de őszintén azt gondolom, hogy ezt a történetet kicsiknek és nagyoknak egyaránt érdemes elolvasnia, mert kiválóan alkalmas arra, hogy bearanyozza az ünnepi várakozást és ráhangolódást. A mostani posztomban néhány kedvcsináló idézetet hoztam Nektek, remélem, ti is kedvet kaptok, hogy Püsmaccal és Kalaccal kalandozzatok! :)




"Püsmac egy kis játékmalac volt. Olyan anyagból készült, mint a puha törölközők. Apró műanyag bogyók töltötték meg a hasát, így jó móka volt dobálni őt. A puha csülkei pont akkorák voltak, hogy le lehetett törölni velük a könnyeket. "  



"- De azért mindig beszélhetünk majd egymással- mondta. - És el is jöhetsz látogatóba repülőgéppel! Az jó lesz, ugye?
Jack úgy gondolta, az lenne igazán jó, ha mindig ott lenne az apukája, és sokat játszana vele, de ezt nem mondta ki. Kezdett hozzászokni, hogy nem mond ki dolgokat." 




"Jack úgy aludt el, hogy Püsmac bogyókkal teli pocakja az arcához ért, s orrában a malac meghitt illata keveredett a frissen kifestett falak szagával." 




" Önmagában is elég döbbenetes élmény volt egy plüssmalac és egy játék autó beszélgetését figyelni, de Jack ráadásul most észrevette, hogy a szobában egy sor másik tárgy is éppúgy szájat és szemet növesztett, mint a matchbox." 



"Ha egy dolog megszegi a szabályokat, a Veszejtő levadássza, és megeszi. Ha szabálytalankodtok, feleslegessé váltok, és a feleslegeseket felfalják. Ez mindig így volt, és mindig így lesz. Ez a törvény. " 



"Nekünk, kopott, olcsó dolgoknak tudnunk kell, hol a helyünk. Senki nem sírt utánunk, amikor elvesztünk. Minket könnyű pótolni. De attól még nem vagyunk értéktelenek, nem ám! Van remény, nem is kevés! Hisz bárkit bármelyik percben megtalálhatnak." 



"Mindketten mosolyogtak, de olyan bosszantó módon, ahogy a felnőttek akkor szoktak, ha azt hiszik, jobban tudják, mi történt, mint te, aki pedig ott voltál, és a saját szemeddel láttál mindent."



"- Mi késztetjük rá az embereket, hogy becsületesen és tisztességesen viselkedjenek. Sajnos a gazdánk, aki üzletember, az anyagi javakat hajhászva sorban elveszített minket. Gazdag csaló lett belőle. Örül a vagyonának, mégis boldogtalan, mert tudja, hogy több tiszteletet és szeretetet kapott, amíg megvoltunk neki. Mivel az elveszett elveket a legnehezebb megtalálni minden dolog közül, valószínűleg sosem távozhatunk innen." 


"- Nem jó név.
- Micsoda?
- Az, hogy Karácsonyi Malac. Túl hosszú. Én nem úgy neveztelek volna, ha az enyém maradsz. Ez nem névnek való név.
- Hát hogy hívtál volna? - kérdezte a karácsonyi malac.
Jack elgondolkodott.
- Mondjuk Kalacnak - mondta végül. - Karácsonyi Malac, csak rövidebben.
- Kalac - ízlelgette a karácsonyi malac. - Tetszik. " 



"- És mondd...- A Veszejtő egyre közeledett, szeme olyan vakítóan világított, hogy a fiú alig bírt ránézni. - Mivel érdemli ki egy koszos, vacak malac, hogy szeressék?
- Azzal, hogy ő a legderekabb és legbátrabb malac a világon! -felelte nekihevülten Jack." 



Nyereményjáték:

Mindannyian vesztettük már el kedvenc játékainkat, vagy tárgyainkat, így teljes mértékben  tudunk Jackkel azonosulni. Ebben a játékban minden bejegyzésben találtok egy karácsonyi malacos képet elrejtve. Nincs más dolgotok, mint a Rafflecopter megfelelő sorába beírni, hogy melyik szó alatt találjátok meg a képet elrejtve.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


a Rafflecopter giveaway

Állomáslista:
11.08.: Csak olvass!
11.14.: Utószó
11.16.: Könyv és más (extra)
11.18.: Dreamworld
11.20.: Spirit Bliss Sárga könyves út

Megjegyzések