A zaj - kedvcsináló idézetek és nyereményjáték

 


James Patterson és J.D. Barker A ​madártollas gyilkosságok után új közös regénnyel jelentkezett. A zaj című thrillerben egy titokzatos, gyilkos hang eredete után kutatnak hőseink, mely az egész emberiségre veszélyt jelent. Borzongjatok bloggereinkkel a három állomáson, és tartsatok velünk a nyereményjátékban is, hogy megnyerhessétek az Agave Könyvek által felajánlott példányt!



Kiadó: Agave Könyvek, 2022
Oldalszám: 416 oldal
Eredeti cím: The Noise
Fordította: Bosnyák Edit
ISBN: 9789635980185


A könyvet ITT tudod megrendelni!


Fülszöveg:

Az ​oregoni Mount Hood közelében egy ismeretlen eredetű, pusztító erejű hanghullám söpör végig egy kis településen. A katasztrófában mindenki életét veszti, leszámítva egy testvérpárt, akik még időben elérték az egyik óvóhelyet. A jelenség hamarosan több helyen megismétlődik, és további megmagyarázhatatlan események is történnek. Egyesek szerint a kínaiak vagy az oroszok vetettek be egy új titkos fegyvert. Mások isteni eredetű megtorlásban hisznek.

A kormány a helyszínre küld egy csapatot, hogy kivizsgálja az esetet, de a csapat tagjai egymással ellentétes feladatokat kapnak. Dr. Martha Chan pszichológusnak, aki egészségügyi vészhelyzetekre szakosodott, tanulmányoznia kell a túlélőket. Alexander Fraser főhadnagynak, aki egész életében katonai pályára készült, és nem bízik a civilekben, el kell különítenie őket. Kisvártatva azonban teljesen eluralkodik a káosz, és mindenki kénytelen lesz összefogni, hogy megoldást találjanak az őrjítő zaj eredetére, ami senkit és semmit nem kímél.

James Patterson és J.D. Barker második közös regényében a rettegés eddig ismeretlen hangon szólal meg, és ez a hang a két méltán népszerű szerző képzeletvilágának legsötétebb zugaiból származik.


Kedvenc idézeteim:

J.D. Barkertől eddig még csak két könyvet olvastam, azok viszont kifejezetten tetszettek, így szerettem volna próbát tenni James Pattersonnal közösen írt új történetével, A zajjal. Nagyon kedvelem az olyan thriller-horror sztorikat, ahol sokáig nem lehet tudni, mi vagy ki áll a történések hátterében, ahogyan azt is, ha a háttérben van egy csipetnyi misztikum vagy titok. Nos, hamarosan olvashatjátok az értékelésemet a regényről, addig is hoztam néhány kedvcsináló idézetet!



"Az erdőnek jellegzetes illata volt. A Columbia folyó felől áradó nyirkos levegőbe duglászfenyő, sárgafenyő, vörös cédrus és juhar illata keveredett."  




"Már egészen kicsi kora óta ismerte a halál szagát. Az anyja egyszer azt mondta neki, hogy meg fogja szokni, és Tennant egyszer azt mondta az apjának, hogy már megszokta, de ez hazugság volt. Az ismerős, ragacsos, édeskés szag úgy kúszott fel hozzá a fűből, mint egy mérges kígyó, némán és kegyetlenül." 


" A vészhelyzetek hajlamosak a legrosszabbat kihozni az emberekből." 


"Az anyja egyszer azt mondta neki, hogy ha az ember nagyon figyel, akkor látja az ég felé szálló lelket abban a pillanatban, amikor a szem már nem az életbe, hanem a halálba néz, és Tennant úgy hitte, hogy látta." 


"A hordágyon fekvő kicsi az orvos és a többiek felé fordult. Piszkos volt az arca, vér és könny száradt rá. Mozgott a szája, mintha beszélgetne valakivel, és amikor észrevette, hogy Martha őt nézi, résnyire húzta a szemét. Még gyorsabban mozgott a szája, talán mondott valamit, és az orvos fejében egy hang azt súgta, hogy nem akarja hallani. " 


"A szem mindig elárul valamit. Amikor kihallgatok valakit, mindig meg tudom állapítani, hogy az illető mindent elmondott vagy visszatartott valamit. A legtehetségesebb hazudozók sem tudják elrejteni, legfeljebb leplezni. "


"Az egyik embere korábban megjegyezte, hogy olyan kísértetiesen néma az erdő, mintha eltűntek volna belőle a vadállatok, de Fraser nem vette komolyan. Most viszont arra gondolt, hogy talán a vadak tudnak valamit, amit ő nem." 


"A hang fülsiketítő lett, és mintha rengeteg üvöltésből állt volna össze. Mintha az összes ember, állat és a Föld minden teremtménye egyszerre üvöltött volna a fájdalomtól.



"A zaj olyan hangos volt, hogy érezte az ízét. Az éjszakai levegő részecskéi életre keltek, meglovagolták a hanghullámot, és vibráltak." 



Nyereményjáték:

Mostani nyereményjátékunkban J.D. Barker korábban megjelent regényei után nyomozunk. Minden állomáson találtok egy-egy idézetet, a ti feladatotok pedig, hogy a regény címét beírjátok a rafflecopter-doboz megfelelő helyére.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Feladvány:

“Cole tizenkét éve szolgált rendőrként, és már többször is megfordult a fejében, hogy rosszul döntött, általában akkor, amikor golyók vagy kések repültek felé.”

a Rafflecopter giveaway

Állomáslista:
12.05. Könyv és más extra
12.07. Spirit Bliss Sárga könyves út
12.09. Könyv és más

Megjegyzések