A ​Gonosz Asszisztense (értékelés és nyereményjáték)



Az Anassa Könyvek jóvoltából hazánkban is megjelent Hannah Nicole Maehrer nagysikerű regénye, A Gonosz asszisztense. Ennek örömére a Blogturné Klub bloggerei bemutatják ezt a különleges, humorral és könnyed romantikával átitatott fantasy-t, melyben a hősnőnek nem csak gonosztevő főnöke iránti vonzalmával kell megküzdenie, hanem azt is ki kell derítenie, ki akarja szabotálni új munkahelyét. 
Tartsatok velünk, ismerjétek meg a történetet, annak szereplőit, és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott regény egy példányát!



Kiadó: Anassa Könyvek, 2024
Oldalszám: 400 oldal
Eredeti cím: Assistant to the Villain
Fordította: Kéri Andrea
ISBN: 9786156507235


A könyvet ITT tudod megrendelni!


Fülszöveg:

ASSZISZTENS ​KERESTETIK: Hírhedt, magas rangú gonosztevő hűséges, megfontolt munkaerőt keres meghatározatlan irodai feladatokra, illetve az alkalmazottak támogatására zűrzavar, megfélemlítés és egyéb Általános Sötét Teendők elvégzésében. A diszkréció elengedhetetlen. Kiváló juttatások.

Evie Sage-nek el kell tartania gyengélkedő családját, ezért elengedhetetlen, hogy munkát találjon. Amikor a balsors összehozza Rennedawn leghírhedtebb gonosztevőjével, aki ráadásul állást is kínál neki, azonnal elfogadja. Persze egyetlen munka sem tökéletes, de nehezíti a helyzetet, ha az ember egy hangyányit belezúg a félelmetes, temperamentumos és tagadhatatlanul dögös főnökébe. Ne találd ennyire vonzónak a gonoszságot, Evie!

Amikor már kezdene hozzászokni a mennyezetről lelógó, levágott fejekhez és a talpa alá keveredő kóbor szemgolyók nyálkás cuppanásához, Evie gyanút fog, hogy a főhadiszállásukon egy hatalmas patkány bujkál… és nem csak a szó szerinti fajta. Mert Rennedawn királyságában burjánzik a rothadás, és úgy tűnik, hogy valaki képes még a nagybetűs Gonoszt is célba venni, hogy kiiktassa aljas birodalmával együtt.

Így hát Evie-nek már nemcsak főnöke iránti nyálcsorgatását kell visszafognia, hanem azt is ki kell derítenie, ki szabotálja a működésüket… valamint gondoskodni róla, hogy az illető garantáltan megfizessen érte.

Elvégre jó állást nehéz találni.

Véleményem:

Valamikor a közelmúltban egyszer csak ráeszméltem, milyen régen olvastam igazán vicces, szórakoztató regényt, ezért kapva kaptam az alkalmon, amikor lehetőségem lett elolvasni Hannah Nicole Maehrer A ​Gonosz Asszisztense című, sorozatindító kötetét. A fülszöveg már önmagában érdekes történetet ígért, a kíváncsiságomat pedig tovább csigázta, amikor láttam, hogy nagyon jó vélemények születnek a könyvről. Fejest ugrottam hát ebbe az igazán őrült, mégis végtelenül szerethető kalandba, ami remekül ötvözi a különböző világokat, stílusokat és műfajokat, éppen olyan arányban elegyítve a humort, akciót és romantikát, ami az én ízlésemnek tökéletesen megfelel. 


Történetünk Rennedawn-ban játszódik, ami lehetne tulajdonképpen egy békebeli, kedves kis tündérmese helyszíne is. Akadnak itt varázslók, mágikus lények, derék lányok, akik beteg apjukat ápolják, egy mindenki által tisztelt király, és egy igazán utálatos, csúf főgonosz, akit meg kell állítani. Csakhogy az első csavar akkor következik be, amikor rájövünk, hogy itt bizony semmi sem olyan, mint egy klasszikus tündérmesében. A főszereplőnk, Evie ugyan derék lány és valóban ő gondoskodik beteg apjáról és kishúgáról, ugyanakkor meglehetősen kétbalkezes és szókimondó teremtés, aki emiatt már egy ideje nem talál magának munkát a faluban, pedig égető szüksége van a pénzre. Aztán ott van a király, akit lehet, hogy inkább félelemből, mint valódi érdemei miatt tisztelnek. És persze ott van a Gonosz, akinek öregnek és rútnak illene lennie, ennek ellenére felháborítóan fiatal és jóképű, amire Evie is rájön, amikor útjaik keresztezik egymást. 

A birodalomban már régóta próbálják kézre keríteni a Gonosznak nevezett férfit, aki minden lehetséges módon igyekszik meggyengíteni Benedikt király hatalmát. Evie akkor találkozik vele a Hikori Rengetegben, amikor éppen a palota őrei elől rejtőzik, félelem helyett azonban inkább kíváncsiságot, és némi bosszúságot érez a férfi iránt. Mivel a Gonoszt is meglepi, hogy a lány mennyire máshogy viselkedik vele, mint ahogy elvárt lenne, munkát ajánl Evie-nek, főhősünk pedig hamarosan azon kapja magát, hogy a férfi személyi asszisztense lesz. Hamar felveszi a ritmust a Mészárlaknak nevezett kastélyban, ami inkább működik sikeres multinacionális cégként, mint sötét bázisként, mi pedig szinte megállás nélkül vigyoroghatunk az abszurd, humoros jeleneteken és helyzetkomikumokon, melyek ebből a szituációból erednek. Trystan (mivel a gonoszunknak neve is van ám) persze posztjához híven néha elragadtatja magát és hagy maga után néhány hullát vagy levágott fejet, Evie igyekszik hatékony asszisztensként mindig a kedvében járni, amellett, hogy ha kell, kendőzetlenül megmondja a véleményét a férfinak. Kettejük között nagyon jól működik a kémia, és élvezetes volt nyomon követni, ahogy egyre inkább megbíznak egymásban. 

A későbbiekben a Mészárlakot több fenyegetés is éri, ráadásul úgy tűnik, valaki belülről próbálja szabotálni a Gonosz munkálkodását. Evie és Trystan megpróbálják kideríteni, ki áll a dolog mögött, eközben pedig számtalan titokról és intrikáról rántják le a leplet. Sok minden nem az, aminek elsőre látszik, és ha van valami fontos üzenete a regénynek a puszta szórakoztatáson kívül, akkor azt hiszem, ez lenne az. Bár maga a történet elég hosszú és a betűk sem túl nagyok, nagyon gyorsan haladtam az olvasással, igazán élveztem a humorát, Evie karaktere pedig azonnal belopta magát a szívembe. Szeretem, ha egy főhősnő kicsit esetlen, mégis tele van jóindulattal és szeretettel, ez pedig tökéletesen igaz Evie-re, amellett, hogy az esze is nagyon gyorsan vág. És persze ott volt Trystan is, akit lehetetlen nem kedvelni, főleg akkor, ha valaki eleve szereti a rosszfiúkat. 

Összességében nagyon jól szórakoztam, borzasztóan tetszett az ötlet, ahogy az írónő a hagyományos tündérmesei elemeket vegyítette a modern fantasy-k világával. A fejezeteket a két főhős váltott szemszögéből olvashatjuk, így van rá lehetőség, hogy mindkettejüket alaposan megismerjük. Nagyon remélem, hogy nem kell majd sokat várni a folytatásra, különösen azért, mert erős függővéggel zárult a történet. Jó szívvel ajánlom mindenkinek, aki könnyed, humoros, aranyos és szerethető fantasy-t szeretne olvasni. 

Értékelésem: 5/4,5
Kinek ajánlom? Mindenkinek, aki szereti a rosszfiúkat, a csipkelődős humort és az egyedi fantasy-történeteket. 

Nyereményjáték:

Mostani játékunk során a nyomozásé lesz a főszerep! Minden állomáson egy-egy szó alá elrejtünk nektek egy tárgyat vagy élőlényt, nektek pedig nincs más dolgotok, mint megkeresni ezeket. Ha megvan, akkor a rafflecopter doboz megfelelő sorába írjátok be annak a megnevezését, amit találtatok.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

a Rafflecopter giveaway

Állomáslista:
05/13 Kitablar
05/17 Könyv és más 
05/19 Dreamworld 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések