Rajzolj ​egy krumplit! 2. (értékelés és nyereményjáték)

 


Mindig is szerettél volna aranyos állatkákat papírra vetni, de úgy érezted, neked ez valahogy sehogy sem megy? Vagy csak egyszerűen ötleteket szeretnél gyűjteni egy kellemes esti rajzolgatáshoz? Bármi is a terv, Agócs Írisz második rajzolást segítő kötete, a Rajzolj egy krumplit! 2. garantáltan vidámabbá fogja tenni a mindennapokat! Tartsatok öt bloggerünkkel, és nyerjétek meg a Pagony Kiadó által felajánlott példányt!



Kiadó: Pagony, 2021
Oldalszám: 64 oldal
ISBN: 9789634107545

Illusztrálta: Agócs Írisz


A könyvet ITT tudod megrendelni!


Fülszöveg:

A Rajzolj egy krumplit! első részéből kiderült, hogy szinte bármilyen állatot és embert könnyű rajzolni, elég, ha elkezdjük egy krumplival, aztán kiegészítjük itt-ott egy háromszöggel vagy körrel, két gombszemmel vagy egy bolyhos farokkal. Nincs megállás, aki egyszer belejött, folytatni akarja! Ennek a könyvnek a segítségével pillanatok alatt malacok, jegesmedvék, baglyok, hangyászok, gepárdok és vidrák népesítik majd be a papírlapokat, cukin mosolyogva, kajlán lépdelve, krumplisan gömbölyödve. Az egyszerű rajzokat az olvasni még nem tudó ovisok is követni tudják, de érdemes olvasni mellé a szöveget is: Agócs Írisz szóban is sziporkázik, csupa vicc, szójáték, csupa jókedv ez a könyv, ami garantált sikerélményt és jó szórakozást nyújt minden korosztálynak!

Véleményem:

Nagyon vártam már, hogy megjelenjen Agócs Írisz új foglalkoztató könyve, ugyanis a tavalyi megjelenésű Rajzolj egy krumplit! című kötet (értékelésem ITT) hatalmas sikert aratott nálunk otthon. Külön tetszett, hogy a megjelenés előtt még a "közönség" is szavazhatott arról, milyen állatok kerüljenek majd a második kötetbe, így tényleg már csak türelemmel kellett győzni, hogy megkaparinthassam ezt a mókás és kedves válogatást, mely segítségével a családi rajzolgatások során új, különleges állatok megalkotásához kaphatok majd segítséget. Bár hivatalosan ez egy második kötet, senki ne izguljon emiatt, nyugodtan lehet ezzel kezdeni, hiszen a lényeg ugyanaz, mint az előző rész esetében: egy hiper-aranyos útmutató arról, hogyan lehet néhány egyszerű ceruzavonással látványos, cuki és szerethető figurákat alkotni, ami nem csupán a gyerekek számára nagyszerű mankó, hanem azoknak a felnőtteknek is, akik eddig azt hitték, nem tudnak rajzolni. 


A kötetben közel harminc kis fejezetet találunk, ezek mindegyike hasonló felépítésű. Agócs Írisz lépésről lépésre végigvezet minket azon, hogy egy egyszerű krumpliformából hogyan tudunk villámgyorsan aranyos állatokat, figurákat rajzolni. A lépések kellően kicsik és érthetőek ahhoz, hogy akár egy kisebb gyerkőc is jól tudja alkalmazni őket, nálunk párom ötéves kislánya már szuper rajzokat készített a könyv segítségével. A felsorakoztatott állatok talán most valamivel különlegesebbek, egzotikusabbak is, mint az első kötetben, találunk vombatot, kacsacsőrű emlőst, mopszot vagy éppen tapírt, de a hagyományosabb témák kedvelőinek sem kell csalódniuk, akik mondjuk mackót vagy malacot szeretnének készíteni. 

A rajzok mellett rövid, világos és érthető insrukciókat találunk, ezek ráadásul sokszor szellemes, humoros stílusban vannak megfogalmazva, én nagyon jókat mosolyogtam lapozgatás vagy rajzolás közben. A kis fejezetek végén természetesen láthatjuk a potenciális végeredményt is, de nagy terepe van a szabadságnak is, hiszen az állatkák színvilágát, arckifejezését vagy egyéb "extráit" úgy készíthetjük el, ahogy csak nekünk tetszik, a fantáziánknak semmi sem szab határt. Sőt, ha valaki igazán ügyes, akkor valószínűleg sok gyakorlás és rutin után újfajta állatokat is el tud készíteni hasonló séma alapján, olyanokat, amik egyébként nem szerepelnek a kötetben (én még nem tartok itt, de jó lenne:)).


Ami a leginkább tetszik ebben a könyvben (hasonlóan az első részhez), hogy olyan tartalmas, szórakoztató elfoglaltságot kínál, amivel az egész család minőségi időt tud együtt tölteni. Mi sokszor ültünk már le hármasban, hogy mindenki megrajzolja a maga békáját, vidráját vagy éppen tukánját, ezek az alkalmak egyaránt alkalmasak a meditatív, nyugis pillanatokhoz vagy éppen a hatalmas nevetésekhez. Ráadásul szerintem sok szülő tapasztalja, hogy egy idő után semmi ötlet nem jut az eszébe, hogy éppen mit lehetne kreatívkodni, rajzolni a gyerkőccel, ezekhez a könyvekhez pedig bármikor lehet nyúlni, és egyszerűen csak felcsapni bármelyik oldalon.


Összességében szívből ajánlom mindenkinek, aki szereti az igényes foglalkoztató kiadványokat, akár a saját maga, akár a gyermeke számára. Azoknak pedig még inkább, akik nem nagyon mertek eddig ceruzát ragadni, mondván, hogy márpedig nem tudnak rajzolni, hiszen ebből a kötetből tényleg egyszerű lépéseken keresztül tanulhatunk meg látványos, imádnivaló állatkákat készíteni. Én nagyon remélem, hogy a sor nem fog lezárulni a második kötettel, és a szerző még sok mókás figurával örvendeztet meg minket könyves alakban is. 

Értékelésem: 5/5
Kinek ajánlom? Mindenkinek, aki szeret rajzolni, és azoknak is, akik szeretnének, de eddig nem mertek.

Nyereményjáték:

Mostani játékunkban olyan állatok után nyomozunk, akikkel találkozhattok Agócs Írisz könyvében. Keressétek meg a bejegyzésekben a kiemelt betűket, és a helyes sorrendbe téve őket írjátok be az adott állat nevét a rafflecopter-doboz megfelelő helyére!
Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.

a Rafflecopter giveaway

Állomáslista:
05.17. Könyv és más
05.19. Readinspo
05.23. Spirit Bliss Sárga könyves út
05.25. Veronika’s Reader Feeder

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések