Daughter ​of the Moon Goddess – A Holdistennő lánya (értékelés és nyereményjáték)



A Könyvmolyképző jóvoltából hazánkban is megjelent Sue Lynn Tan nagysikerű sorozatának nyitókötete, A Holdistennő lánya. Ennek örömére a Blogturné Klub bloggerei bemutatják Hszing-jin varázslatos történetét, melyben ősi kínai mitológia fonódik össze romantikus fantasy-vel.
Kövessétek a turné állomásait, ismerjétek meg ezt a lélegzetelállító regényt, és vigyétek haza a kiadó által felajánlott nyereménykönyvet. 


Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó, 2024
Oldalszám: 448 oldal
Eredeti cím: Daughter of the Moon Goddess
Fordította: Gáspár Enikő
ISBN: 9789635977819


A könyvet ITT tudod megrendelni!


Fülszöveg:

A ​kínai holdistennő legendája megelevenedik.

A holdon nevelkedett Hszing-jin nem sejti, hogy a Mennyei Császár elől rejtőzködik, aki száműzte az anyját, amiért ellopta a Halhatatlanság Elixírjét. Amikor az a veszély fenyegeti, hogy létezésére fény derül, kénytelen elmenekülni az otthonából. Egyedül, képzetlenül és rettegve indul útnak a Mennyei Királyságba, a csodák és titkok földjére. A személyazonosságát álcázva megragadja a lehetőséget, hogy a trónörökös mellett tanuljon, elsajátítsa az íjászatot és a mágiát, miközben egyre erősebbé válik a vonzalom a császár fia és közte.

Anyja megmentéséért Hszing-jin veszélyes küldetésre indul, amikor azonban árulás és tiltott mágia fenyegeti a birodalmat, meg kell küzdenie a kegyetlen Mennyei Császárral is az álmaiért. A Holdistennő lánya egy varázslatos sorozat nyitókötete, amely az ősi kínai mitológiát szövi bele egy romantikus fantasytörténetbe.

TikTok-szenzáció, egyre növekvő rajongótáborral. #BookTok, #OlvassEgyJót

Hagyd, hogy magával ragadjon!

Véleményem:

Az utóbbi időkben egyre népszerűbbek a keleti világokban játszódó fantasy történetek, és mivel nekem is volt több jó tapasztalatom ezen a téren, nem tudtam ellenállni egy újabb szépséges kötetnek. Így esett a választásom Sue Lynn Tan Daughter ​of the Moon Goddess című regényére, mely a kínai holdistennő legendáját dolgozza fel, pontosabban gondolja tovább. Nagy reményekkel vágtam bele az olvasásba, mert a fülszöveg alapján úgy tűnt, eredeti világépítéssel és izgalmas cselekménnyel fogok majd találkozni, és ez tulajdonképpen meg is valósult. Az értékeléseket olvasva először kicsit megijedtem, mert ahogy láttam, kapott már ez a regény hideget és meleget, de én őszintén szólva nem éreztem ilyen megosztónak, inkább egy sok szempontból érdekes és eredeti ifjúsági történetnek.

A regény főszereplője Hszing-jin, aki egész eddigi életében a Holdon élt édesanyjával és a szolgálójukkal. Sokáig nem sejti, hogy az, hogy anyja a holdistennő, nem feltétlenül valamiféle isteni kegy, hanem egy súlyos büntetés, amivel a Mennyei Császár büntette meg őt, amikor szerelmétől ellopta a Halhatatlanság Elixírjét. Ezen felül azt is eltitkolta, hogy gyermeket vár, így a királyságban nem derülhet fény Hszing-jin létezésére, mert az még vérszomjasabb bosszút vonna maga után. Egy nap a fiatal lány menekülni kényszerül, mielőtt a katonák felfedik a titkát, viszont nem sikerül eljutnia a kiszemelt menedékbe, helyette a Mennyei Királyságba kerül teljesen egyedül. Kis idő múlva sikerül szolgálóként elhelyezkednie egy nemesi családnál, ahol sokat szenved mások megvetése miatt, de folyamatosan tartja benne a lelket az elhatározás, hogy egy nap megtöri az átkot, és szabaddá teszi édesanyját. 

Egy nap Hszing-jin fiatal fiúval találkozik, akiről akkor még nem sejti, hogy a Mennyei Császár fia és egyben az örököse. Egy próba során és a trónörökös szimpátiájának köszönhetően sikerül elérnie, hogy Li-vej tanulótársa legyen, ezzel pedig egy sokkal boldogabb időszak köszönt be az életébe. A közösen töltött tanulóévek alatt nem csak azt tanulja meg, hogyan használja mágikus képességeit, hanem a harcászatban, különösen az íjászatban is egyre képzettebbé válik. Az évek során a kettejük közti barátságból úgy tűnik, valami több is kialakulhat, ennek vet drasztikus véget, hogy az ifjú trónörököst eljegyzik egy befolyásos királyság hercegnőjével. Hszing-jin csalódottságában kapva kap az alkalmon, hogy csatlakozzon a császár hadseregéhez, ahol egyre izgalmasabb és veszélyesebb küldetések várnak rá. A regény alapvetően három nagy egységre tagolódik, és az első, felvezetőbb jellegű fejezet után már rendesen beindul a cselekmény. Főszereplőnknek több világban is meg kell állnia a helyét, szembe kell szállnia a legkülönfélébb szörnyekkel, és ami ennél is nehezebb, néha a saját szívét is össze kell törnie, ha el akarja érni a célt, ami mindvégig a szeme előtt lebeg. 

Többektől olvastam, hogy Hszing-jin karakterét nem találták szimpatikusnak, én bevallom, nagyon hamar megkedveltem, főleg amikor már kicsit idősebb lett. Tetszett, hogy egyenes, képes kiállni az igazáért, és nem engedi, hogy mások tisztességtelenül bánjanak vele. Persze mindez nem azonnal alakul ki nála, hanem része a személyisége fejlődésének, és szerintem ennek ívét jól ábrázolta az írónő. Ezen felül nekem nagyon bejött a regény szerkezete, azon belül pedig az, hogy a nagy fordulatokat, dramaturgiai fordulópontokat nem a szokványos helyeken adagolta, ezzel jó néhányszor felkavarva az állóvizet. A kitalált világ, ami a mitológiára épül, szintén érdekes, bár talán itt lehetett volna részletesebb a világépítés és a hozzá kapcsolódó magyarázatok, de ifjúsági regény lévén még így is teljesen korrekt volt. Tetszett, ahogy a halhatatlanok világa elkülönült a halandókétól, a mágia működése, és az, hogy az egész történetet körüllengte a keleti mesék varázslatos világa, sellőkkel, sárkányokkal, csodákkal és ártó varázslatokkal. 

Én nem vagyok nagy rajongója a szerelmi háromszögeknek, de tulajdonképpen itt még ez a szál sem zavart különösebben, bár volt benne szenvedés rendesen. Mégis tudtam őszintén drukkolni, hogy Hszing-jin azon felül, hogy édesanyját meg tudja menteni, a saját boldogságát is találja meg. Összességében én ezt mindennel együtt egy erős kezdésnek éreztem, a részletek és finomságok terén még lehetne fejlődni, de bízom benne, hogy pont ezt fogjuk majd megkapni a folytatástól. Akció, romantika, mágia, mese és mitológia egyaránt szerepet kaptak a történetben, ráadásul kaptunk néhány igazán váratlan fordulatot is. Ha valaki szereti az ilyen típusú ifjúsági fantasyt, szerintem meg fogja találni a számításait.

Értékelésem: 5/4
Kinek ajánlom? Mindenkinek, aki szívesen olvas kínai mitológián alapuló, mágikus elemekkel és varázslatos lényekkel tarkított, kalandos ifjúsági történetet. 

Nyereményjáték:

Mostani játékunk során a holdisteneké és holdistennőké lesz a főszerep. Minden állomáson találtok egy összekevert betűhalmazt, melyet helyes sorrendbe rakva megkapjátok egy ókori isten/istennő nevét, nektek pedig nincs más dolgotok, mint ezt beírni a rafflecopter doboz megfelelő sorába.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Feladvány:
CASOG-N

 


a Rafflecopter giveaway

Állomáslista:
06/25 Readinspo
06/27 Könyv és más
06/28 Dreamworld
06/29 Hagyjatok! Olvasok! - Borítómustra

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések