Az ​elátkozott erdő - kedvcsináló idézetek+ nyereményjáték



Kertész Erzsi legújabb mesekönyvében egy sűrű erdőbe kalauzol bennünket, ahol főhősünk, Pán él barátaival, a különböző varázslatos lényekkel. De mi történik akkor, ha ebből a csodás erdőből egyszer csak minden jókedv eltűnik? Vajon ki lopta el és hogyan lehetne visszaszerezni? Ezekre a kérdésekre kaptok választ, ha két bloggerünkkel tartotok Az elátkozott erdő miniturné állomásain, és ha nektek kedvez a szerencse, megnyerhetitek a Móra Könyvkiadó által felajánlott példányt!




Kiadó: Móra Könyvkiadó, 2024
Oldalszám: 40 oldal
Illusztrálta: Káposztás Judit
ISBN: 9789636035297


A könyvet ITT tudod megrendelni!


Fülszöveg:

Az erdőben minden nap vidáman telik: Pán zenél, a manók, nimfák és koboldok pedig örömmel hallgatják. Ám hirtelen sűrű köd gomolyog a fák között, és rosszkedv telepszik a lakókra. Valaki elátkozta az erdőt!
De vajon miért? Kövesd Pánt a városba, és derítsétek ki együtt, hova tűnt a jókedv!
Kertész Erzsi érzékletesen mutatja be a hangulataink természetét, a baráti kapcsolatok fontosságát, miközben elkalauzol egy különleges mitológiai kiállításra is.


Kedvenc idézeteim:

Nem olyan rég tudatosult bennem, hogy még nem volt szerencsém olvasni Kertész Erzsi mesekönyvei közül, ezért ezt a mulasztást mindenképpen szerettem volna pótolni. Az elátkozott erdő - Hova tűnt a jókedv? című kötet először a nagyon harmonikus képi világával hívta fel magára a figyelmemet, valamint azzal, hogy egy számomra kedves mitológiai lény, Pán a főszereplője. A miniturné keretin belül először néhány kedvcsináló idézetet gyűjtöttem ki nektek, a későbbi állomásokon pedig majd az értékeléseket olvashatjátok. Fogadjátok hát őket szeretettel!


"Pán kecskelábaival harangozott egy fa ágán ülve, és egy vidám dalt akart elfújni, de a hangszer néma maradt. Az erdőn sötét köd terpeszkedett: szürke, sűrű, az ember az orráig sem látott tőle. "  


"- Kalapács Károlyné vagyok, nyugdíjas csokidara-készítő kisiparos, és ha bárkit is érdekel, én átkoztam el ezt az erdőt, mert mostanában nagyon rossz kedvem van, és igazságtalannak éreztem, hogy ha nekem rosszkedvem van, akkor másoknak hogyhogy nincs.


" Hiszen köztudott, hogy a peckes járás is csak felerészben köszönhető a lábizmoknak, a másik fele jókedvből tevődik össze." 


"- Te hallod, amit gondolok? - nézett rá Pán csodálkozva. 
- Mindent hallok, amit a járókelők gondolnak - mondta keserűen a Vízköpő. - Hát...ne tudd meg!
- De akkor miért hallgatózol? - érdeklődött Pán. 
- Mégis, szerinted mit lehet még itt csinálni? - mordult rá a Vízköpő. - Köpködök és hallgatózom. Ez van - mondta. " 


"A moziban azonban ismét csalódnia kellett. Egy nagy vásznon egy fiatal nő sírt, és azt ismételgette, hogy ó, Alfréd, kérlek, ne fizess be Mars-utazásra, ne hagyj magamra, mert megszakad a szívem! De Alfréd hajthatatlan volt. Úgy nézett a távolba, mintha már a Mars bolygót látná az ablakon túl. A nézőtéren többen pityeregtek, vagy elszoruló torokkal krákogtak." 


"- Egyetértek - mondta egy fiatal kobold, lehetett vagy ötszáz éves. Épp csak befejezte az óvodát, de korengedménnyel iskolába léphetett, annyira intelligens volt."


"Pánnak fogalma sem volt, mi az a szelfi, de a szúrós tekintetű biztonsági őr épp őt fixírozta a terem ajtajában szobrozva, így nem volt módja elmenekülni. Hagyta, hogy a család közrefogja, és miközben furán nyújtogatták a nyakukat meg a kezüket, mind azt kiabálták, hogy csíz. Pán rájött, hogy mosolyognia kellene, de sehogy sem ment. Ahhoz ugyanis jókedv kell." 


Nyereményjáték:

Mostani nyereményjátékunkban Kertész Erzsi további könyveinek nyomába eredünk. Minden állomáson találtok egy-egy idézetet, a feladatotok pedig, hogy a kötet címét beírjátok a rafflecopter-doboz megfelelő helyére!
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Feladvány:
“Ha pedig nem keresed a boldogságot, akkor az már maga a Boldogság!”
a Rafflecopter giveaway

Állomáslista:
06.17. Könyv és más - kedvcsináló idézetek
05.20. Szembetűnő
05.23. Könyv és más 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések