Adventi blogturné 2023 - Társasjáték ajánló

 


„Van a csoda... Karácsony csodája. Amire várunk. És ami teljesedik. De ez a csoda nem a színes szalagokkal átkötött dobozokban rejlik. Nem a feldíszített zöld fenyő alatt találod. Ezt a csodát másutt kell keresni, másutt lehet megtalálni. Ez a csoda a kedves szavakban, őszinte, szívből jövő kívánságokban, szerető érzésben érkezik. És kell ennél nagyobb ajándék? A következő háromszázhatvanöt napban ezek kísérnek, ezek adnak erőt. Nem a csomagokban lapuló tárgyak, hanem csakis ezek. Csak ezek... Ez a karácsony csodája.”

Te vajon hiszel a karácsony csodájában? Hiszel a zöld fenyő varázsában?

Mi, a Blogturné Klub tagjai, több mint kétezer turnéval a hátunk mögött minden kétséget kizáróan hiszünk benne! S hogy bebizonyítsuk Neked is, hogy létezik, egy rendhagyó, karácsonyváró turnézásra invitálunk!

December elsejétől egészen szentestéig minden nap valami új meglepetéssel kényeztetünk. Lesznek könyvajánlóink, zenelistáink, ínycsiklandó receptjeink, de újra elkalandozunk kedvenc karaktereink világába is, ahonnan meg sem állunk a legjobb adventi programokig. 

Természetesen képzeletbeli puttonyunk sem maradt üres! Ha egy kicsit közelebb merészkedsz és vetsz bele egy gyors pillantást, láthatod, mennyi kincs lapul még benne: sok-sok könyv, ami csak és kizárólag arra vár, hogy szebbé tegye olvasóink karácsonyát.

Tárd hát ki szívedet, kedves olvasó, és engedd, hogy a boldogság melege átjárjon.





Talán már meg sem lepődtök, hogy az adventi blogturné keretében újra egy társasjáték válogatással készültem nektek. De hát az az igazság, hogy számomra ez annyira kimeríthetetlen szabadidős forrás, és szerencsére minden évben felfedezek egy csomó új darabot, amit szívesen ajánlok másoknak is. Próbáltam ezúttal is olyan szemmel válogatni, hogy könnyed, családi darabok és időigényesebb példányok egyaránt előkerüljenek, olyanok is, amiket nagy társasággal, és olyanok is, amiket akár ketten játszhatunk. Lássuk hát, miket sikerült összegyűjtenem!


Azul

Érdekesen alakult a kapcsolatom ezzel a játékkal, ugyanis nem tekinthető egy új darabnak (sőt, az eredeti mellett azóta számos újabb verziója jelent meg), én mégis csak nemrég fedeztem fel magamnak. Ebben a nagyon szép, absztrakt játékban különleges csempéket gyűjtünk, amiket igyekszünk úgy lehelyezni, hogy a végén minél szebb falunk, azaz minél több pontunk legyen. Esztétikus játék minőségi anyagokból, ráadásul szerintem abszolút szülő - vagy nagyszülő-kompatibilis, és remekül működik 2-3-4 fővel is. Ha valaki egy nyugisabb, de azért gondolkodós darabot szeretne a fa alá, jó szívvel ajánlom.



Hupp

Ezt a játékot az idei Társasjátékok Ünnepén próbáltuk ki először, és szerelem lett első látásra. A felszínen ez egy végtelenül egyszerű, kétszemélyes amőba-variáció, amit édes kis facicákkal kell a felfordított dobozon és egy puha takarón játszani. A feladat, hogy a cicáinkat hármas sorokba/oszlopokba rendezzük, igen ám, de amikor egy cica lekerül, a szomszédos macsekok odébbhuppannak egyet... szerintem ez egy egyszerű, de nagyszerű játék, amit ketten tudunk játszani, és aminek hatalmas előnye, hogy pár perc alatt elő lehet készíteni. Ha két falat bejgli között egy gyors agytornára vágytok, nem is választhatnátok jobbat!



Homályrév: Az oroszlánfalka 

Ha valaki elkezd komolyabban foglalkozni a társasjátékokkal, megkerülhetetlen, hogy előbb-utóbb ne kerüljön a látóterébe a Homályrév című, gigantikus történet-vezérelt játék. Én egyelőre nem éreztem úgy, hogy erre a játékra annyi időt tudnék szánni, amennyit megérdemel, így a kistestvérét, Az oroszlánfalkát szereztük be, amit azóta sem bántunk meg. A játék során különböző kampányokat kell teljesítenünk egy csodásan kidolgozott fantasy-világban, és szorosan együtt kell működnünk annak érdekében, hogy legyőzzük az ellenfeleinket. Ami hatalmas előnye, hogy a szabálykönyv végtelenül felhasználóbarát és érthető, szép fokozatosan vezet be minket a játék világába. Ha tehát valaki úgy érzi, hogy a téli szünetben lenne kedve és ideje egy nagyobb volumenű, izgalmas és kalandos játékhoz, annak nagyon jó szívvel tudom ajánlani. 



Imagine Family

Ez a játék már inkább kedvez a nagyobb társaságoknak és családi összejöveteleknek. Az eredeti Imagine játékot régóta szeretjük, de csak nemrég próbáltuk ki a nagyobb, színesebb, családi kiadását. A játék során különböző feladványokat kell elmagyaráznunk az átlátszó lapkák segítségével, mely során garantált a nevetés. A szabályok egyszerűsége miatt gyerekekkel is remek választás, vagy olyan felnőttekkel, akik egyébként nem nagyon szoktak társasozni. A hivatalos játékszabály szerint maximum 8 fő játszhatja, szerintem technikai akadálya az ennél nagyobb létszámnak sincsen, úgyhogy akár egy szilveszteri házibuliba is magunkkal vihetjük. 


Hitster

Végezetül még egy olyan darabot választottam, amit kifejezetten családi, baráti összejövetelekre, házibulikba ajánlok. A Hitster című társasjátékban a zenéé a főszerep, pontosabban azé, hogy vajon mennyire tudjuk hallás alapján elhelyezni a különféle zeneszámokat egy képzeletbeli idővonalon. Ha valaki esetleg a pontos előadót és címet is tudja, plusz zsetonokat is bezsebelhet, amik további előnyökhöz juttatják. Nekem nagyon tetszik, hogy a játék össze van kötve egy alkalmazással és a Spotify-jal, ahogy az is, hogy nagyon széles az az időszak, amit lefednek a különböző dalok. Így akár a generációk is nyugodtan összemérhetik a tudásukat, hiszen régi és új zeneszámok egyaránt megtalálhatók a palettán. Ráadásul így már háttérmuzsikát sem kell betennünk külön, hiszen a játék ebből a szempontból is gondoskodik a hangulatról! :)


Bízom benne, hogy az öt játék között volt olyan, ami felkeltette az érdeklődéseteket, és szívesen kipróbálnátok, vagy akár odaajándékoznátok szeretteiteknek. Kívánom mindenkinek, hogy legyen szuper, szeretetben és nyugalomban gazdag, játékos karácsonya!





Nyereményjáték:

Ebben a játékban minden állomáson találsz egy kérdést, ami a karácsonyhoz kötődik. Nincs más dolgod, mint a Rafflecopter helyes sorába beírni a megfelelő választ. 
A turné végén, a Blogturné Klub bloggereinek felajánlásáből 5 ajándékkötet kerül kisorsolásra (a kötetek címeit a rafflecopter doboz tetején találjátok) azok között, akik minden állomást teljesítenek.
Figyelem! A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Csak magyarországi címre postázunk.

Feladvány:
Melyik volt az első ország, amely karácsonyi bélyeget állított ki?
a Rafflecopter giveaway

Állomáslista:
12/15: Könyv és más - Társasjáték ajánló
12/17: Fanni's Library - Élfestett könyvek ajándékba - ajánló
12/18: Utószó - Karácsonyi könyvajánló felnőtteknek
12/19: Zakkant olvas - Last minute karácsonyi élmény ajándék lista 
12/20: Spirit Bliss Sárga könyves út - Karácsonyi vásár ajánlója 
12/21: Hagyjatok! Olvasok! - Karácsonyi fanfiction
12/22: FüggőVég - Ajándékok, amiket  a TOP 5 kedvenc könyves karakternek adnék
12/23: Csak olvass! - Saját történet
12/24: Közös meglepetés

Megjegyzések

  1. Fu, az Azult most már tényleg ki kell próbálnom, a többiről még nem hallottam, de jónak tünnek. :)) Nálunk most a Pagodák kertje fut nagyot meg a Marvel Splendor.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése