Disney ​– Karácsonyi mesegyűjtemény- Book tag


A Kolibri Kiadó jóvoltából újabb kötettel bővült a Disney könyvek sora. Ennek örömére a Blogturné Klub bloggerei bemutatják a Karácsonyi mesegyűjteményt, mely életre kelti a karácsony varázslatos hangulatát, és bepillantást enged régi- és új kedvencek ünnepi pillanataiba.
Tartsatok velünk, kövessétek az állomásokat, töltsétek ki booktagetünket, és vigyétek haza a kiadó által felajánlott könyv egy példányát.




Kiadó: Kolibri Kiadó, 2020
Oldalszám: 208 oldal
ISBN: 9789634377566
Fordító: Wohl Anita


A könyvet ITT tudod megrendelni!


Fülszöveg:

Készülj az ünnepekre kedvenc mesehőseiddel! Olvasd el, hogyan szervezi meg Ralph és Vanellope a rosszfiúk karácsonyi partiját! Borítsd ünnepi díszbe az otthonod Woodyval, Buzz-zal és a Toy Story többi szereplőjével! Kövesd nyomon Elza és Anna első közös karácsonyát! Az elbűvölő ünnepi mesegyűjtemény történetei életre keltik a karácsony varázslatos…

Book tag:

Hamarosan az én véleményemet is elolvashatjátok a Kolibri Kiadó gondozásában megjelent Disney ​– Karácsonyi mesegyűjtemény című kötetről, előtte azonban én is kitöltöttem a könyvhöz kapcsolódó Book Tag-et. Direkt szándékom volt, hogy a válaszokban olyan könyveket, regényeket említsek meg, amiket 2020-ban olvastam, és valamiért nagy hatással voltak rám. Lássuk hát a kérdéseket!


Toy Story - Egy könyv, amiben hangsúlyos szerepet játszik a barátság 


Paola Peretti regénye, az Én és a cseresznyefa talán első pillantásra nem a barátságról szól, nekem mégis nagyon tetszett, ahogy megjelent benne. A kilencéves Mafalda, aki egy szörnyű betegség miatt szép lassan elveszíti a látását, éppen az iskola legrosszabb gyerekével, Filippóval tudja megtalálni a közös hangot ebben a nehéz helyzetben, és ő az egyetlen, aki nem a betegséget, hanem az igazi Mafaldát látja, amikor együtt vannak. Szerintem ez egy nagyon megható és szép történet, jó szívvel ajánlom mindenkinek.

Aranyhaj - Egy történet, amiben kellemesen csalódtál


A csalódás szót nem igazán használnám, hiszen olyan könyvbe nem kezdek bele, amiről feltételezem, hogy nem fog tetszeni, de Matthew Quick A remény turnébusza című regénye sokkal többet adott, mint amire számítottam, ifjúsági regényhez képest nagyon komoly mélységei vannak.

Mickey és barátai - Olyan regény, ami nagyon tanulságos volt számodra


Az idén elolvasott könyvek közül Jonathan Safran Foer Globális öngyilkosság című kötetét mondanám leginkább ideillőnek. Elképesztően sokkoló volt számomra, nem csak az információk miatt, amiket tartalmaz, hanem a szenvedélyessége végett is. Környezettudatosság témában szerintem kihagyhatatlan.

Micimackó - Könyves édesség, amit szívesen megkóstolnál


Vadmarcipán, vadmarcipán, vadmarcipán! Akárhányszor olvassuk el Dániel András meséjét (és hát elég sokszor olvastuk idén), mindig összefut a nyál a számban a vadmarcipán gondolatára, biztos, hogy nagyon finom lehet. :)

Verdák - A legkedvesebb karácsonyi könyved


Idén szerencsére el voltam kényeztetve karácsonyi mesekönyvek terén, több igazán jó történetet sikerült elolvasnom. Talán ha mégis ki kell egyet emelnem, akkor az Harcos Bálint A ​medve, aki a karácsonyfában lakott című meséje lenne, ami könnyed és szórakoztató, mégis bájos karácsonyi olvasmány.

Rontó Ralph - Egy rosszfiú, akit a szívedbe zártál


Nem a szó klasszikus értelmében vett rosszfiú, inkább egy olyan férfi karakter, aki tele van hibákkal, de a történet során komoly jellemfejlődésen megy keresztül. Ez idén leginkább a Vonat Puszánba című könyv főhősére, Szogura volt igaz.

A kis hableány - Egy kalandos fantasy


Jenn Lyons Királyok ​Veszte című, sorozatnyitó kötete 2020 egyik legsúlyosabb könyve volt (mármint szó szerint), és egész érdekes és újszerű világépítéssel, sokféle kalanddal találkozhatunk benne. Szerencsére már a folytatás is a polcomon csücsül. :)

Susi és Tekergő - A legbecsületesebb karakter, akivel valaha találkoztál


Becsületes, tiszta, ártatlan és különleges: nekem ez Piranesi volt Susanna Clarke regényében. Egyáltalán nem szokványos történet és főhős, mindenkinek jó szívvel ajánlom, aki egy egyedi fantasy-t szeretne olvasni.

A hercegnő és a béka - Egy különleges kultúrával fűszerezett történet


Deborah Feldman Unortodox című könyve a haszid közösség életébe és szokásaiba vezet be minket, számomra rendkívül érdekes volt, ahogyan az is, hogy a regény főhőse min ment keresztül, amikor ebből a szigorú közösségből szeretett volna kitörni. A történet nagyon sok értékes gondolatot tartalmaz kultúráról, identitásról, kapcsolatokról, az idei egyik abszolút kedvenc.

Jégvarázs - A kedvenc testvérpárosod


Nem páros, hanem mindjárt négy testvér! Louisa May Alcott sorozatának főszereplői a kedvenc könyves testvéreim, és a csodaszép új kiadásnak köszönhetően idén már a második részt, a Jó feleségeket is elolvashattam.

Robin Hood - Egy karakter, aki számára mindennél fontosabb az igazság


Graham Moore legújabb könyvében, a Bűnösökben központi szerepe van az igazságnak és az igazságosságnak, egy rendkívül izgalmas tárgyalótermi krimi, ami az egyik idei kedvencem lett. A főhős, Maya Seale mindent megtesz azért, hogy felderítse az igazságot egy régi és egy új bűnüggyel kapcsolatban.

Wall-e - Egy könyv, melynek olvasása közben magukkal ragadtak az érzelmek


Engem egy faék-reklám közben is képesek magukkal ragadni az érzelmeim, úgyhogy bőven volt miből válogatni szerencsére. Ehhez a ponthoz  Virginie Grimaldi Csillagfényes utazás című regényét mondanám, ami nekem valamiért nagyon bekarcolt az idei olvasmányok közül, egyszerre vicces, őszinte és megható.

Tartsatok velünk továbbra is a Disney ​– Karácsonyi mesegyűjtemény blogturnéjára, az állomásokat itt találjátok:

12/16 Utószó
12/19 Booktag
12/20 Csak olvass!
12/21 Könyv és más






Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések